Zuid-Afrika

Vakantie naar Zuid-Afrika

Nationale parken en safari’s

Zuid-Afrika is een land met zoveel mogelijkheden dat er voor iedereen wel iets te doen is. Zeker als je de koude winters in Nederland wilt ontlopen, is Zuid-Afrika een perfecte vakantiebestemming. Als het bij ons winter is, is het namelijk in Zuid-Afrika zomer! Maar ook in de Zuid-Afrikaanse winters is het heerlijk vertoeven. Geniet van de natuur, cultuur, lekker eten, stranden en uiteraard van de vele safari's en andere excursies.

Zoek je een goedkope reis naar Zuid-Afrika? Op deze pagina vind je altijd de beste aanbiedingen van dit moment!

De laatste aanbiedingen voor Zuid-Afrika

1 juni 2021, 9 dagen


Kaapstad, Zuid-Afrika

16 november 2021, 16 dagen


Pretoria, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft niet één, maar drie hoofdsteden, namelijk Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Kaapstad is de meest populaire onder de vakantiegangers. De stad is gelegen aan de Tafelberg, welke je kunt beklimmen. Er zijn verschillende routes zodat je zowel als ervaren als minder ervaren wandelaar de top kunt bereiken. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad, dat de wandeling zeker waard is! Daarnaast is een bezoek aan het Robbeneiland aan te raden als je in Kaapstad bent. Nelson Mandela zat hier jarenlang vast in de gevangenis en je kunt zelf de kleine cel waarin hij heeft gezeten bekijken. Je kunt hier komen met de boot vanaf Clock Tower in Waterfront. Bij Waterfront vindt je overigens ook vele winkels, restaurants, cafés en muzikanten. Erg gezellig dus!

De grootste stad in Zuid-Afrika is Johannesburg en andere bekende steden zijn Durban en Stellenbosch. Houd je van surfen, dan moet je zeker naar Port Elizabeth. Door de wind en de juiste temperatuur van het water, is dit het hele jaar door een ideale plek om te surfen!

Naast de steden zijn er ook vele Nationale Parken en wildreservaten waar je de Big Five (Leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en de Afrikaanse olifant) kunt spotten. Het Kruger National Park is de bekendste. En uiteraard zijn er volop mogelijkheden om op safari te gaan en de dieren in het wild te zien en te fotograferen.

Je kunt Zuid-Afrika bezoeken door op één plek te blijven en daar alles te bekijken, maar er worden vooral ook veel rondreizen geboekt, zodat je in één vakantie de diversiteit van het land kunt meemaken.

Beste reistijd
In onze winters is het in Zuid-Afrika zomer, dus als je van zon houdt, kun je het beste in deze periode naar Zuid-Afrika reizen. Echter, in onze zomers is het ook heerlijk vertoeven in Zuid-Afrika. Het kan dan nog steeds zo’n 20 graden zijn.

Visum

Als je de Nederlandse Nationaliteit hebt, heb je geen visum nodig voor een vakantie naar Zuid-Afrika. Wil je langer dan 90 dagen blijven, dan kun je dit ter plekke verlengen met maximaal 90 dagen of van te voren aanvragen. Zorg er wel voor dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst.

Vaccinaties
Aanbevolen vaccinaties voor je vakantie naar Zuid-Afrika zijn tegen DTP en Hepatitis A. Blijf je langer dan drie maanden, dan zijn vaccinaties tegen Hepatitis B en Rabiës ook aan te raden. Neem sowieso altijd van te voren even contact op met de dokter of de GGD.

Mis nooit meer een top aanbieding

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste vakantie aanbiedingen. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven.


Travis top aanbiedingen

Welcome to the club!