Betere omruilgarantie door coronavirus

Twijfel je over je vakantiebestemming? Logisch, met de onzekerheid van het coronavirus weten veel mensen niet meer waar zij nog veilig naartoe kunnen. Veel reisaanbieders reageren hierop door gunstigere omruilgarantie te bieden. Wij zochten uit bij welke partijen je een vakantie kunt boeken met deze omruilgarantie.

Reisorganisaties met omruilgarantie

TUI had al omruilgarantie tot 28 dagen vóór vertrek, maar dit is nu gewijzigd naar 22 dagen. Tot 3 weken van tevoren kun je dus nog wijzigen van bestemming. Ook Corendon heeft nu gratis omruilgarantie waarbij omboeken mogelijk is tot uiterlijk 3 weken voor de vertrek. Sunweb heeft een vergelijkbare omruilgarantie waarbij je tot 21 dagen voor vertrek kan omboeken. Ook Eliza was here van Sunweb Group heeft deze extra garantie. De actie bij Eliza was here is geldig t/m 15 maart 2020, maar wellicht wordt deze actie nog verlengd. De actie is namelijk al eerder wegens succes verlengd en bij Sunweb is dit nu verlengd tot 2 april 2020.

Laatste update 22 juni 2020:

Bij TUI en Kras kun je tot 7 dagen voor vertrekdatum nog omruilen!
Bij
Sunweb kun je tot 14 dagen voor vertrek omruilen (t/m 31 augustus 2020)
Bij
Corendon kun je tot 48 uur van tevoren omboeken bij vertrek tussen 26 juni en 31 oktober 2020

Omruilgarantie reisaanbieders
Omruilgarantie reisaanbieders

Ook luchtvaartmaatschappijen reageren op het coronavirus. Zo biedt KLM reizigers die t/m 31 maart 2020 een vlucht boeken, de mogelijkheid gratis een andere datum of bestemming te kiezen. Dit geldt ook voor vluchten die worden uitgevoerd door Air France en Delta Air Lines.

Voorwaarden

Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Zo is het bij de meeste partijen wel verplicht ook daadwerkelijk naar een andere bestemming te gaan. Ook moet de reisperiode vaak hetzelfde blijven en in het geval dat de reissom hoger is, moet het verschil bijbetaald worden. Aan de andere kant kan het ook zijn dat de reissom lager uitvalt, dan wordt het te veel betaalde bedrag vaak terugbetaald. In het geval van KLM moet de reis wel tussen nu en 31 mei 2020 plaatsvinden. Wij raden wel aan om vóór het boeken van de vakantie altijd even de voorwaarden van de specifieke reisaanbieder goed door te lezen om nare verrassingen te voorkomen. Zie hieronder de voorwaarden van de verschillende reisorganisaties:

Wat kun je zelf doen?

Natuurlijk kun je ook zelf maatregelen nemen als je op vakantie gaat. Neem handgel mee, was je handen regelmatig en houdt de laatste reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. En ook niet onbelangrijk, zorg tijdens je vakantie voor een goede weerstand door lekker tot rust te komen en vitamine D aan te maken in de zon.


De laatste deals

Alle aanbiedingen

Mis nooit meer een top aanbieding

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste vakantie aanbiedingen. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven.


Travis top aanbiedingen

Alleen bestemmingen met code groen of geel