Garanties rondom reizen in coronatijd


Laatst bijgewerkt op 6 januari 2020. Check altijd de laatste voorwaarden op de website van de reisorganisatie voordat je boekt.

Twijfel je over je vakantiebestemming en of je überhaupt wel moet boeken? Logisch, met de onzekerheid van het coronavirus weten veel mensen niet meer waar zij nog veilig naartoe kunnen en wat er gebeurt indien de reis niet door kan gaan of als je onverhoopt vast komt te zitten. Veel reisaanbieders reageren hierop door gunstigere voorwaarden te bieden in de vorm van diverse garanties, zoals omruilgarantie, geld-terug-garantie en repatriëringsgarantie. Wij zochten uit bij welke reisorganisaties je veilig een vakantie kunt boeken.

Flexibele omruilgarantie

Wil je een vakantie om naar uit te kunnen kijken? De voorpret is bijna net zo leuk als de vakantie zelf en het is fijn om iets in het vooruitzicht te hebben, zeker in een tijd dat je niet zoveel kunt doen. De flexibelere omruilgarantie die veel reisorganisaties hebben, bieden je de mogelijkheid om nu een vakantie te boeken en later kosteloos om te boeken naar een andere bestemming of andere datum, mocht je van gedachten veranderd zijn.

ReisorganisatieWanneer?Voorwaarden
TUI
Tot 7 dagen voor vertrek
Geldig t/m 31 augustus 2021 volgens de huidige voorwaarden
Corendon
Tot 6 weken voor vertrek. Voor 25 euro per persoon kun je tot 8 dagen voor vertrek omboeken.
Voor boekingen gemaakt vanaf 12 november 2020
Sunweb en Eliza was Here
Tot 6 weken voor vertrek. Voor 40 euro per persoon kun je tot 2 weken voor vertrek omboeken.
Niet van toepassing op losse vluchten. Je kunt alleen omboeken van een vliegvakantie naar een andere vliegvakantie of van een autovakantie naar een andere autovakantie.
Center ParcsEenmalig tot 21 dagen voor aankomst en in het geval van reisbeperkingen een extra mogelijkheid tot omboeken vanaf 1 dag voor aankomst.Geldig bij verblijf met aankomst voor 30 september 2021 en omboeken met een uiterste aankomstdatum t/m 31 december 2021.
Roompot en LandalTot 28 dagen voor aankomst en indien negatief reisadvies kun je tot 1 dag voor aankomst omboeken.Indien prijs lager uitvalt dan de oorspronkelijke prijs, krijg je dit verschil niet terug.

Onderaan deze blog vind je de links naar alle voorwaarden van de verschillende reisorganisaties.

Geld-terug-garantie

In de voorgaande maanden kregen veel mensen een voucher indien een vakantie wegens Covid-19 niet door kon gaan. Nu hebben steeds meer reisbedrijven de garantie dat je binnen een bepaalde tijd je geld terugkrijgt, ook wanneer je betaald hebt met een voucher. Let op: dit geldt alleen als de reisorganisatie de reis annuleert vanwege negatief reisadvies of een andere reden waardoor de reis niet uitgevoerd kan worden omwille van Covid-19, dus niet als je zelf wilt annuleren of bijvoorbeeld door ziekte niet kunt gaan. Hiervoor kun je het beste een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten.

Reisorganisatie
Hoe snel krijg je je geld terug?
Voorwaarden
TUI
Terugbetaling binnen 4 weken na annulering
Geld-terug-garantie geldt alleen voor pakketreizen, dus niet voor losse vliegtickets.
Corendon
Terugbetaling binnen 2 weken nadat het rekeningnummer is doorgegeven.
Voor pakketreizen met vertrek vanaf 1 april 2021.
Sunweb en Eliza was hereTerugbetaling binnen 2 weken na annuleringVoor pakketreizen geboekt vanaf 24 september 2020 met vertrek tussen 15 december 2020 en 31 oktober 2021

Repatriëringsgarantie

Mocht je op vakantie gaan en onverhoopt vast komen te zitten door de pandemie of misschien wel door een andere reden, zoals een natuurramp, dan heb je bij veel reisorganisaties repatriëringsgarantie, ook wel terughaalgarantie. Dit houdt in dat je er van verzekerd bent dat je veilig naar huis gebracht wordt. Dat is bijvoorbeeld bij pakketreizen van TUI, Corendon en Sunweb het geval.

Voorwaarden

Heb jij een vakantie gevonden die je wilt gaan boeken? Lees dan altijd even de uitgebreidere voorwaarden door, zodat je zeker weet waar je aan toe bent en nare verrassingen voorkomt. Zie hieronder de voorwaarden van de verschillende reisorganisaties rondom reizen in coronatijd:

Bij reisorganisaties die geen specifieke extra garanties hebben, is het goed om te kijken of zij aangesloten zijn bij ANVR en SGR. Dit biedt extra zekerheid in het geval dat een reis niet door kan gaan of een reisaanbieder failliet gaat.

Wat kun je zelf doen?

Natuurlijk kun je ook zelf maatregelen nemen als je op vakantie gaat. Neem handgel mee, was je handen regelmatig en houd de laatste reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. En ook niet onbelangrijk, zorg tijdens je vakantie voor een goede weerstand door lekker tot rust te komen en vitamine D aan te maken in de zon.


De laatste deals

Alle aanbiedingen

Exclusieve aanbiedingen +
€125 korting op vakantiehuizen

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de buitenkansjes voor een goedkope vakantie. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven en ontvang je gelijk jouw kortingscode.


Travis top aanbiedingen