Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Vervang verre droombestemmingen door (bijna) identieke bestemmingen in Europa!

Vervang verre droombestemmingen door (bijna) identieke bestemmingen in Europa!

Zo kun je tóch je bucketlist afwerken!

Heb jij een bucketlist met plaatsen waar je ooit graag naartoe zou willen gaan? Bijzondere bestemmingen die ver weg zijn? En blijft het bij jou alleen bij dromen? Die verre bestemmingen zijn namelijk niet goedkoop en het feit dat vliegreizen erg milieuonvriendelijk zijn, is misschien ook een hoge drempel. Niet getreurd, er zijn vergelijkbare bestemmingen die veel dichterbij zijn! Hieronder hebben we 9 droombestemmingen voor je op een rijtje gezet mét een vergelijkbaar alternatief in Europa dat minstens net zo leuk is. Zo is jouw droombestemming wél een haalbaar doel en bespaar je op CO2-uitstoot door kortere vluchten of door zelfs helemaal niet met het vliegtuig te reizen.

1. Hartjeseiland Thailand vs. Hartjeseiland Kroatië

Hartjeseiland Thailand vs. Kroatië

Altijd gedroomd om je partner ten huwelijk te vragen op een hartjeseiland? Zo’n hartvormig eiland, zoals Ko Kaeo Yai in Thailand is uiteraard een perfecte bestemming. Maar het "Eiland van de Liefde", Galesnjak Island in Kroatië, doet daar niet voor onder! Op Google Earth kun je zien hoe perfect hartvormig dit eiland is. Dit weelderige, groene eiland, te midden van het azuurblauwe water, is privébezit. Maar je kunt wel een dagtocht naar het eiland maken en met toestemming kun je er ook gaan kamperen!

2. Golden Gate Bridge vs. Ponte 25 de Abril Lissabon

Golden Gate Bridge vs. Ponte 25 de Abril

De iconische Golden Gate Bridge in San Francisco is één van de beroemdste bruggen ter wereld, mede doordat het voor vele films een belangrijke opnamelocatie was. De Ponte 25 de Abril in Lissabon is natuurlijk niet de "echte", maar je hoeft er niet de oceaan voor over te vliegen en het wordt niet voor niets de "Golden Gate van Lissabon" genoemd. Deze gigantische hangbrug over de rivier de Taag is misschien iets kleiner, maar niet minder imposant en ook hier heb je een adembenemend mooi uitzicht op de omgeving!

3. Christusbeeld Rio de Janeiro vs. Christusbeeld Lissabon

Rio de Janeiro vs. Lissabon

Lissabon heeft trouwens nog meer van die echte bucketlist plekjes. Zo is er ook het Cristo Rei, oftewel Christus Koning, het gigantische Christusbeeld dat is geïnspireerd op het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro. Eerlijk is eerlijk, dit 28 meter hoge beeld is wel 10 meter kleiner dan zijn heilige broer in Rio, maar toch is het een onvergetelijke ervaring om het te bezoeken. Het ligt vlak bij de Ponte 25 en een tocht in de lift naar het dak van de sokkel beloont je met een fantastisch uitzicht over de brug, de rivier en de wijde omgeving.

4. 7-sterrenhotel Dubai vs. 5-sterrenhotel MYRIAD Lissabon

Dubai vs. Lissabon

Streep drie wensen van je lijstje door een kamer te boeken in het MYRIAD en van daaruit de Ponte 25 de Abril en de Cristo Rei te bezoeken! Is het altijd je wens geweest om eens decadent te gaan genieten in het enige 7-sterrenhotel ter wereld, het futuristische ‘Burj al Arab’ in Dubai? Daarvoor ga je gewoon naar Portugal! Het MYRIAD aan de Taag heeft dan wel 5-sterren, maar het is net zo modern en luxe en lijkt qua bouwstijl enorm veel op het hotel in Dubai! En: ietsss goedkoper ;).

5. Niagara Falls Canada vs. Godafoss IJsland

Niagara Falls vs. Godafoss IJsland

Is het jouw droom om ooit het donderende geraas van de Niagara Watervallen te horen? Daarvoor hoef je helemaal niet zo ver weg te gaan, want de Godafoss Waterval op IJsland is minstens zo indrukwekkend! Er is een platform waar je de hele waterval kunt overzien én vaak kunt genieten van regenbogen en als je geluk hebt zelfs van het noorderlicht. Maar je kunt ook het avontuur aangaan en het paadje naar beneden af klauteren. Een ervaring om nooit te vergeten!

6. Seychellen vs. Costa Smeralda Sardinië

Seychellen vs. Sardinië

Op de Seychellen met blote voeten waden door kristalhelder water, genietend van een omgeving die zich het best laat omschrijven als ‘bounty paradijs’: azuurblauw water en een kustlijn met parelwit strand, groene palmbomen en rotsachtige keien. Maar voor zo’n paradijselijk plekje hoef je helemaal niet zover te gaan. De gebogen, intieme baaien aan de Costa Smeralda op Sardinië kun je precies hetzelfde omschrijven, alleen groeien hier geen palm- maar Gineprobomen.

7. Luchtballonnen Myanmar vs. Luchtballonnen Cappadocië

Luchtballonnen Myanmar vs. Cappadocië Turkije

Droom je er al je hele leven van om een zwevende ballontocht te maken over de Boeddhistische tempels en stupa’s van Myanmar? In absolute stilte glijd je over een prachtig landschap en een eeuwenoude beschaving... Het is een onvergetelijke ervaring die je ook heel wat dichterbij kunt meemaken! In Turkije, in het stadje Goreme, stap je ’s ochtends vroeg in het mandje. Maak een serene vlucht over het schitterende landschap van Cappadocië om te genieten van een magisch uitzicht over heuvels, vulkanen en de in grillige rotsformaties uitgehakte huizen en dorpen.

Officieel is deze regio in Turkije geen Europa, maar het is wel een stuk dichterbij dan Myanmar ;)!

8. Chinese muur vs. Muur van Hadrianus

Chinese muur vs. Muur van Hadrianus

Staat een bezoek aan de Chinese Muur bovenaan jouw lijstje, maar is dat niet haalbaar? Ga dan gewoon naar de Muur van Hadrianus in het Verenigd Koninkrijk. Niet ver ten zuiden van de huidige grens met Schotland liet de Romeinse Keizer Hadrianus na zijn bezoek aan Britannia een lange verdedigingsmuur bouwen. De muur was klaar in 128 n. Chr. en is zo’n 117 km lang. In vergelijking met de Chinese Muur van 21.000 km is dit natuurlijk een lachertje, maar toch is het heel indrukwekkend om op een plek te staan waar zoveel eeuwen geleden zoveel gebeurde!

9. Huisjes Curaçao vs. Huisjes Burano (Italië)

Curacao vs. Burano

Heb je altijd al eens de ongedwongen sfeer en gezelligheid van Curaçao met de beroemde gekleurde huisjes willen proeven? Dat kan ook gewoon in Europa, in Italië wel te verstaan! Burano bestaat uit 4 eilandjes en is per boot vanuit Venetië te bereiken. Tussen de eilanden liggen pittoreske grachten, maar ze worden verbonden door schilderachtige bruggetjes. Er zijn geen auto’s waardoor er een serene en gezellige sfeer hangt. Foto’s maken kun je hier volop: met het mooie weer, de felgekleurde huizen en de talrijke bloempotten lukken ze altijd!

Maak van je bucketlist een haalbare lijst!

Je ziet dus dat er wel degelijk fantastische alternatieven zijn voor jouw ultieme droomplekjes! Dus waarom niet een alternatieve bucketlist maken die wel haalbaar is? Have fun!


Home > Blog > Vervang verre droombestemmingen door (bijna) identieke bestemmingen in Europa!