Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 13x de leukste winterzon bestemmingen

13x de leukste winterzon bestemmingen

Dag dag koude winters in Nederland, hallo zonnige winterzon bestemmingen! Waarom zou je tijdens de regenachtige dagen nog hier blijven als je ook richting de zon, witte stranden en tropische palmbomen kunt gaan? Waar je dan het beste naartoe kunt om de winterzon op te zoeken? Dat hangt helemaal van jouw wensen af, maar hopelijk krijg je bij het lezen van deze blog voldoende inspiratie voor jouw volgende zonvakantie in de wintermaanden!

1. Winterzon op Curaçao

Vliegtijd: 10 uur
Gemiddelde temperatuur*: 30 graden

Curaçao winterzon

Curaçao is altijd een goed idee! Dit is een van de weinige bestemmingen waarbij het jaarrond goed vertoeven is. In de wintermaanden is het er gemiddeld 30 graden en doordat Curaçao bij de Benedenwindse Eilanden hoort, heb je hier ook weinig last van enorme regenbuien.

Op Curaçao vind je prachtige witte zandstranden met helderblauw water, wat het ook gelijk een ideale bestemming maakt om te duiken of te snorkelen met onder andere zeeschildpadden. Op die stranden zijn ook regelmatig leuke beach party's waar je kunt aansluiten en om een lekker drankje te doen kun je natuurlijk ook terecht in het kleurrijke Willemstad. Al met al is Curaçao een ideale bestemming die perfect dient als medicijn tegen de zogeheten winterblues!

2. Winterzon op de Canarische Eilanden

Vliegtijd: 4,5 uur
Gemiddelde temperatuur*: 20 graden

Canarische Eilanden winterzon

Wil je liever wat dichterbij, dan zijn de Canarische Eilanden de perfecte eilanden voor jouw volgende winterzonvakantie! Onder andere de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote liggen op zo'n 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam en er gaan ook een aantal vluchten vanaf Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Alhoewel deze eilanden bij Spanje horen, liggen ze een stuk lager in de Atlantische Oceaan en is het er zelfs in de winter nog zo'n 20 graden. Omdat dit een populaire winterzon bestemming is, zijn veel hotels hierop ingesteld en daarom zijn er ook volop accommodaties te vinden met verwarmd zwembad.

3. Winterzon in Kaapverdië

Vliegtijd: 6 uur
Gemiddelde temperatuur*: 25 graden

Kaapverdië winterzon

Een bestemming die steeds populairder wordt onder de Nederlandse toeristen, is het zonovergoten Kaapverdië. Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan ligt onder de Canarische Eilanden en ter hoogte van Senegal. Door deze zuidelijke ligging is het er ook in de wintermaanden maar liefst 25 graden. Net even wat minder ver vliegen dan de Caribische Eilanden en toch heerlijk warm, fijne zandstranden én hele vriendelijke mensen!

De Kaapverdische Eilanden hebben bovendien prachtige hotels waar je even helemaal tot rust kunt komen terwijl het in Nederland al koud en guur wordt. Veel van deze accommodaties liggen aan het strand en hebben een uitgebreide all-inclusive verzorging. Dat wordt een lekker weekje ontspannen!

4. Winterzon in de Dominicaanse Republiek

Vliegtijd: 10 tot 12 uur
Gemiddelde temperatuur*: 29 graden

Dominicaanse Republiek winterzon

Tropical vibes! Wanneer je landt in de Dominicaanse Republiek ben je di-rect uit je winterdip. Parelwitte zandstranden vol met palmbomen, vrolijke Bachata muziek en net zulke vrolijke mensen. Dat gecombineerd met prachtige resorts, kwalitatief goede all-inclusive buffetten en geweldige excursies, maakt dat deze bestemming uitermate geschikt is voor jouw volgende winterzon vakantie!

In oktober kun je hier nog last hebben van het orkaanseizoen, maar de maanden daarna is het een ideale zonbestemming met gemiddeld 29 graden. Pak je zomerkleding maar in en op naar de zon!

5. Winterzon in Egypte

Vliegtijd: 4,5 uur
Gemiddelde temperatuur*: 23 graden

Egypte winterzon

In Egypte is het op alle toeristische bestemmingen ook in de winter nog heerlijk warm. Zo is het in Hurghada in november nog gemiddeld 27 graden. In januari is het er het koudst, maar zelfs dan is het nog 21 graden. Hetzelfde geldt voor Sharm el Sheikh en El Gouna. Voor wie nog iets meer warmte wenst, kan kijken naar de plaats Marsa Alam. Dit ligt iets zuidelijker en het is er daarom zelfs in de koudste maand nog gemiddeld 23 graden.

Waarom Egypte? Het is er heerlijk warm en dat geldt ook voor de zee, er zijn veel betaalbare luxe hotels met heerlijk eten, het is een walhalla voor cultuurliefhebbers én de onderwaterwereld is adembenemend mooi!

6. Winterzon op Aruba

Vliegtijd: 10 uur
Gemiddelde temperatuur*: 31 graden

Aruba winterzon

Aruba is wellicht nog wat minder populair onder de Nederlanders, maar is net als Curaçao een ideale bestemming waar het 't hele jaar door heerlijk warm is. Sterker nog, dit paradijsje heeft meer dan 300 dagen zon per jaar! Je geniet hier van schitterende stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Er hangt een relaxte sfeer, je kunt eropuit gaan om de mooiste stranden van het eiland te ontdekken én Aruba beschikt over een van de grootste natuurreservaten van het Caribisch gebied: Nationaal Park Arikok!

Verblijven op Aruba doe je op jouw manier! Er zijn zowel kleinschalige knusse appartementencomplexen als super-de-luxe hotelketens aan het strand, aan jou de keuze.

7. Winterzon op Bonaire

Vliegtijd: 10 uur
Gemiddelde temperatuur*: 30 graden

Bonaire winterzon

Bonaire, nog zo'n pareltje in het Caribisch gebied! Dit eiland is een bijzondere gemeente van Nederland en er wordt dan ook overal goed Nederlands gesproken. Het is echter zo'n 10 uur vliegen vanaf Amsterdam en er zijn hier parelwitte stranden, palmbomen en prachtige koraalriffen! Bonaire is een geweldige bestemming als je van snorkelen en duiken houdt of als je dit een keer wilt gaan proberen. Je zult je ogen uitkijken! En dat kan zowel in de zomer als in de winter heel goed, het is er namelijk jaarrond zo'n 30 tot 32 graden.

8. Winterzon in Dubai

Vliegtijd: 6,5 uur
Gemiddelde temperatuur*: 27 graden

Dubai winterzon

Ben je op zoek naar een unieke bestemming waar het heerlijk vertoeven is in de wintermaanden? In Dubai (en de andere emiraten) is het zelfs lekkerder in de winter dan in de zomer. De zomers kunnen hier extreem heet worden, met een gemiddelde temperatuur van wel 42 graden in augustus. Tussen november en februari is het er echter tussen de 24 en 31 graden. Zeker omdat Dubai ideaal is voor een combinatie stedentrip en strandvakantie, zijn dit fijnere temperaturen. Zo kun je zowel een dagje strand inplannen als lekker rondslenteren door deze unieke stad met gigantische gebouwen en indrukwekkende shoppingcentra. Who's in?

Ook een aanrader: Vier Oud & Nieuw in Abu Dhabi of Dubai!

9. Winterzon in Thailand

Vliegtijd: 11 uur
Gemiddelde temperatuur*: 31 graden

Thailand winterzon

Nog zo'n geweldige vakantiebestemming voor tijdens de koude wintermaanden! Thailand heeft ontzettend veel te bieden en is daarom ook een populair vakantieland. Niet alleen zijn er ontzettend veel hagelwitte zandstranden, het is ook een prachtig land met een rijke cultuur, je kunt er héérlijk eten en het is ook nog eens super betaalbaar! Of je nu naar Bangkok gaat, de natuur in het noorden van Thailand gaat ontdekken of gaat eilandhoppen, een vakantie naar Thailand maakt altijd indruk!

Je kunt losse tickets en verschillende hotels boeken en er een (mini)rondreis van maken, maar je kunt ook voor een pakketreis kiezen en vanuit je hotel diverse uitstapjes maken. Wanneer je het beste kunt vertrekken hangt af van jouw wensen en de regio waar je naartoe wilt. Ga je eilandhoppen, dan zijn de wintermaanden (van december tot en met maart) over het algemeen perfect. Wil je de kans op regen zo klein mogelijk maken, check dan het gemiddelde aantal regendagen per eiland voordat je vertrekt.

10. Winterzon op Barbados

Vliegtijd: 9 uur
Gemiddelde temperatuur*: 29 graden

Barbados winterzon

Sinds kort vliegt KLM meerdere keren per week op Barbados en daarmee is dit Caribische eiland weer op de kaart gezet! Er worden daardoor ook weer verschillende pakketreizen naar Barbados aangeboden en dat is mooi, want zeg nou eerlijk, alleen de naam van dit eiland klinkt al tropisch... Met de betoverende stranden vol palmbomen, vriendelijke mensen, uitbundige carnavalsoptochten en een geweldige onderwaterwereld is Barbados ook met recht een tropische vakantiebestemming te noemen!

Alhoewel het eiland een orkaanseizoen heeft dat van juli tot en met december duurt, wordt Barbados bijna nooit getroffen door een orkaan. Wel kan er in die periode wat meer regen zijn. Ga je tussen januari en mei op vakantie naar Barbados, dan heb je heerlijk warm weer en de minste kans op flinke regenbuien. Een beter begin van het jaar kunnen wij ons niet indenken...

11. Winterzon in Gambia

Vliegtijd: 6 uur
Gemiddelde temperatuur*: 33 graden

Gambia winterzon

Een bestemming waar je misschien niet als eerste aan denkt, maar wat zeker een goede optie is om aan de kou te ontsnappen, is Gambia, ook wel "The Smiling Coast of Africa". Dit kleinste Afrikaanse land wordt steeds bekender onder de Nederlandse vakantiegangers en dat is niet voor niets. De vriendelijke Gambianen zullen je uitermate gastvrij ontvangen en deze bestemming biedt je een prachtige kuststrook en indrukwekkende natuurgebieden. Wat ook een leuke optie is, is om een vakantie naar Gambia te combineren met Senegal! Senegal is ook een schitterende zonbestemming met veel interessante excursiemogelijkheden. Verblijf hier bijvoorbeeld in het gloednieuwe RIU Baobab.

Alhoewel sommige landen een regenseizoen hebben in de wintermaanden, valt de meeste regen in Gambia en Senegal juist van juni tot en met oktober. De overige maanden zijn erg droog en de gemiddelde temperaturen kunnen oplopen tot wel 35 graden. Ideaal dus om hier uit je winterdip te komen!

12. Winterzon in Mexico

Vliegtijd: 11 uur
Gemiddelde temperatuur*: 28 graden

Mexico winterzon

Mexico heeft het allemaal: paradijselijke stranden, een levendig uitgaansleven, een rijke cultuur én ze beschikken ook nog eens een van de zeven wereldwonderen: Chichén Itza!

De meeste vakanties gaan naar het schiereiland Yucatán in het oosten, bijvoorbeeld naar bekende badplaatsen als Cancún, Playa del Carmen of Tulum. Vanuit hier kun je dan ook een excursie boeken naar het bekende Chichén Itza met indrukwekkende Mayaruïnes. Een andere regio waar je veel pakketreizen naar kunt boeken, is Jalisco, bij onder andere de stad Puerto Vallarta. Verblijf je in deze omgeving, dan behoort een boottochtje naar het unieke 'Hidden Beach' tot de mogelijkheden.

Naar welke regio je ook gaat, breng zeker een bezoekje aan een van de vele ondergrondse meren, ook wel cenotes en geniet van het heerlijke warme weer. De beste maand om naar de bekende badplaatsen in het oosten van Mexico te gaan is maart. In die periode is er de minste kans op regen, maar ook in de maanden daarvoor en daarna is het er heerlijk vertoeven. Het hele jaar door is het er bovendien rond de 30 graden, héérlijk!

13. Winterzon op Zanzibar

Vliegtijd: 9,5 uur
Gemiddelde temperatuur*: 32 graden

Zanzibar winterzon

Zanzibar wordt niet voor niets de parel van de Indische Oceaan genoemd. Dit tropische eiland, dat hoort bij Tanzania, beschikt over héle witte zandstranden en een prachtige azuurblauwe zee. Het eiland ligt aan de oostkust van Afrika en is een ideale winterzon bestemming. De gemiddelde temperatuur komt in geen enkele maand onder de 29 graden en ook de zee is het hele jaar door heerlijk warm. Het enige waarmee je even rekening moet houden, is dat er in sommige maanden wat meer regen kan vallen. Wie in de winter naar Zanzibar wilt gaan, kan het beste in februari naar dit paradijsje vertrekken.

Dus... Genoeg opties om aan de kou te ontsnappen! Voor welke zonnige bestemming ga jij?

* De gemiddelde temperatuur is gebaseerd op temperaturen van november t/m februari.


Home > Blog > 13x de leukste winterzon bestemmingen