Stedentrip Sint-Petersburg

Travis header

Petro Palace Hotel

5 maart 2021
5 dagen
Sint-Petersburg, Rusland
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Petro Palace Hotel

5 maart 2021
5 dagen
Sint-Petersburg, Rusland
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Sint-Petersburg: dé culturele stad van Rusland!

Wanneer je houdt van cultuur en historie is een stedentrip Sint-Petersburg helemaal jouw ding! Laat je verrassen in deze bijzondere metropool en ontdek er fraaie historische monumenten, sprookjesachtige paleizen en nog veel meer!

Lange historie

Sint-Petersburg heeft onder verschillende namen een lange geschiedenis achter de rug. Het was de hoofdstad van het Keizerrijk Rusland, heette eerst Petrograd, vervolgens Leningrad en sinds 1991 Sint-Petersburg. Tegenwoordig is de stad een belangrijk centrum op zowel industrieel, cultureel als wetenschappelijk gebied. Het historische centrum maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de stad omvat weelderige tuinen, paleizen en talloze schitterende bezienswaardigheden.

Stedentrip Sint-Petersburg: wat mag je niet missen?

Het historische centrum staat natuurlijk bovenaan je lijstje. Alleen al in de Hermitage ben je zo een dag zoet! Het museum, gevestigd in het prachtige, barokke Winterpaleis, omvat een van de grootste kunst- en cultuurhistorische collecties ter wereld. Behalve de Hermitage kun je ook naar het Russische museum. Deze is in het Michailovskipaleis gevestigd, naast de Kathedraal van de Opstanding, en omvat een gigantische kunstcollectie.

Religieuze bezienswaardigheden zijn hier overal in de stad. Zo is de Sint Isaac’s Kathedraal met de gouden koepel en daaromheen 12 beelden van engelen een echte must-see. Ook de Kerk van de Verlosser op het Bloed mag je niet missen. Tegenwoordig is het een museum met oogverblindend mooie mozaïeken, muur- en plafondschilderingen en heel veel fraaie details. Verder is er nog de Petrus-en-Pauluskathedraal, in de gelijknamige vesting gelegen. De vesting werd in de eerste helft van de 18e eeuw in opdracht van Peter de Grote gebouwd en is huis voor de overblijfselen van bijna alle Russische heersers.

Nevsky Prospekt is dé winkelstraat van Sint-Petersburg. Hier vind je de duurste boetieks en chique passages, maar ook kleine, knusse winkeltjes. De straat is zo’n vijf kilometer lang en heeft behalve winkels ook een groot aanbod aan historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige kerken die nog uit de 18e eeuw stammen, het Catharina de Grote monument, het paleis Rastrelliesque Stroganov, de Anichkov Brug, het Art Nouveau Bookhouse en de Russisch Nationale Bibliotheek die eind 18e eeuw werd gesticht door Catharina de Grote.

De stad kent ook een bruisend uitgaansleven met trendy clubs, bars en kroegjes en uiteraard ga je ook een keer naar het befaamde Mariinsky Theater voor een opera- of balletvoorstelling.

Goedkope stedentrip Sint-Petersburg

Ondanks dat er zoveel moois te beleven is, is een stedentrip Sint-Petersburg helemaal niet duur. En natuurlijk vind je op Travelhunter.nl de beste aanbieding!

Interessant voor jou

10 maart 2021, 3 dagen
Logies

9 november 2022, 3 dagen
Logies

20 september 2022, 3 dagen
Logies

Bekijk alle stedentrips


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Home > Stedentrips > Sint-Petersburg