Sri Lanka

Vakantie naar Sri Lanka

De Parel van de Indische Oceaan

Velen hebben door seizoen 15 van Wie is de Mol ontdekt wat voor een prachtig land Sri Lanka is. Het wordt dan ook niet voor niets 'Parel van de Indische Oceaan' genoemd. Ga naar de bijzondere tempels, de stranden en de prachtige theeplantages.

Wie denkt dat er geen goedkope reizen naar Sri Lanka zijn heeft het mis. Wij zien regelmatig zeer goede aanbiedingen voorbij komen. Houd deze pagina goed in de gaten als je van plan bent naar Sri Lanka op vakantie te gaan.

De laatste aanbiedingen voor Sri Lanka

30 augustus 2021, 10 dagen


Negombo, Sri Lanka

16 september 2021, 9 dagen


Induruwa, Sri Lanka

30 augustus 2021, 15 dagen


Negombo, Sri Lanka

16 september 2021, 9 dagen


Negombo, Sri Lanka

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan ten zuiden van India en is een absolute aanrader. Je zult je ogen uitkijken, want er staan niet voor niets acht plekken op het eiland op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vooral de ruïnes van Sigiriya zijn een populaire toeristische trekpleister. Sigiriya is een rots midden in de jungle van maar liefst 200 meter hoog. Met 1860 treden kun je de top van de rots bereiken. Op de top stond een prachtig paleis, echter je kunt nu alleen nog de overblijfselen hiervan bekijken. Maar buiten dat, wordt het lopen beloond met een prachtig uitzicht. Wil je niet wandelen, dan kun je de Sigiriya ook bewonderen vanuit een luchtballon of zelfs vanuit een helikopter.

Andere bezienswaardigheden in Sri Lanka zijn de vele tempels vanwege de boeddhistische cultuur. En wat ook leuk is, is om een theeplantage of zelfs een theefabriek te bekijken. Voor ongeveer 1 euro krijg je al een uitgebreide rondleiding door de theefabriek Halpewatte Tea Factory in Ella. Verder kun je naar de olifantencrèche waar je tussen meer dan 200 olifanten loopt.

Sri Lanka heeft zo’n 1300 kilometer aan stranden. Een aantal bekende stranden zijn Negombo, Bentota, Colombo en Koggola. Als je het onderwaterleven van de Indische Oceaan wilt leren kennen dan kun je langs de kust van Sri Lanka erg goed duiken en snorkelen. Ook kun je er verschillende watersporten beoefenen.

Beste reistijd
Het hele jaar door is het in Sri Lanka rond de 30 graden. De regelseizoenen zijn van mei tot september in het zuidwesten en van oktober tot januari in het noordoosten. Echter, lange regenbuien komen in Sri Lanka niet veel voor. Meestal zijn het korte en hevige regenbuien.

Visum
Als je op vakantie gaat naar Sri Lanka heb je een visum nodig die je kunt aanvragen bij de Ambassade van Sri Lanka. Dit kost 30 dollar. Zorg er altijd voor dat je dit ruim van te voren aanvraagt.

Vaccinaties
Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie naar Sri Lanka zijn tegen DTP en Hepatitis A. Ga je langer dan twee weken, dan wordt ook een vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met de dokter of de GGD.

Mis nooit meer een top aanbieding

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste vakantie aanbiedingen. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven.


Travis top aanbiedingen

Welcome to the club!