Zanzibar

Vakantie Zanzibar

Zanzibar is een tropisch eiland dat behoort tot Tanzania en heeft parelwitte stranden aan de azuurblauwe Indische Oceaan dat zich perfect leent om te snorkelen of te duiken! Staat dit eiland al op jouw bucketlist?

Alles wat je moet weten over Zanzibar >

Bekijk hotels op Zanzibar >

Boek je pakketreis Zanzibar

Hotels op Zanzibar

Stel zelf je reis naar Zanzibar samen

Vakantie naar Zanzibar - Tanzania

Even helemaal tot rust komen, doe je op de eindeloze witte stranden van het tropische eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. Het eiland biedt een baken van rust na een spannende safari in het binnenland van Tanzania en zorgt ervoor dat je helemaal uitgerust thuis komt. Maar buiten de schitterende stranden is er nog veel meer te beleven op dit bijzondere eiland!

Zanzibar luchtfoto

Wat te doen op Zanzibar?

Een vakantie Zanzibar is veelzijdiger dan je denkt. Natuurlijk staat dit eiland bekend om de mooie stranden die worden omringd door palmbomen. Maar je kunt ook een uitstapje maken naar het oudste stadje van het eiland: "Stone Town". Het is de hoofdstad van het eiland en mooie uitstapje naast de rustige stranden. Culturen uit Afrika, India en Europa komen samen in de smalle straten van deze stad. Breng een bezoek aan Forodhani Garden of aan het oude fort van de stad en je zult je de hele dag vermaken!

Zanzibar The Rock

Vanaf Stone Town kun je een bezoek brengen aan Prison Island. Het bijzondere aan dit eiland is dat er reuzenschildpadden leven. Ooit waren dit er slechts vier, maar de groep is inmiddels zo'n 100 schildpadden groot. Ook kun je de gevangenis waarnaar het eiland vernoemd is bezoeken. Deze gevangenis was ooit bedoeld voor opstandige slaven, maar door het afschaffen van de slavernij, is deze hier nooit voor gebruikt.

Op het eiland zijn ook de zeldzame Colobus apen te vinden. In het Jozani Chwaka Nationaal Park kun je deze dieren spotten samen met andere bijzondere vlinders en vogelsoorten. Een bijzondere ervaring op Zanzibar is het bezoeken van het restaurant "the Rock". Dit restaurant ligt namelijk in zee en afhankelijk van de tijd van de dag kom je hier te voet of met de boot. Dit is inmiddels een van de boegbeelden van het eiland.

Colobus aap Zanzibar

Hotels en appartementen op Zanzibar

Tijdens een vakantie Zanzibar kom je helemaal tot rust. Je proeft de invloeden van buiten Afrika in de hoofdstad en kunt lekker uitwaaien op een van de fantastische stranden van het eiland. Er zijn een aantal schitterende hotels beschikbaar op het eiland die jouw een zorgeloze vakantie zullen bezorgen. De meesten accommodaties hebben uitzicht op zee hebben en alle faciliteiten die je nodig hebt voor deze strandvakantie. Voel de Afrikaanse zomerzon op je gezicht branden en genieten maar!

Bekijk hotels Zanzibar >

Vakantie Zanzibar: Tips & blogs

Home > Tanzania > Zanzibar