Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Goedkope vakantie Zuid-Afrika

Goedkope vakantie Zuid-Afrika

Vakantie Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land vol natuur, historie en mooie plekjes langs het strand. Spot de Big Five en leer surfen in Port Elizabeth, waarna je de tafelberg bij Kaapstad beklimt. Er is zoveel te beleven in dit schitterende land!

Meer info over Zuid-Afrika
Bekijk alle rondreizen

Boek je voordelige pakketreis naar Zuid-Afrika:

Stel zelf je reis naar Zuid-Afrika samen

Vakantie naar Zuid-Afrika

Nationale parken en safari’s

Zuid-Afrika is een land met zoveel mogelijkheden dat er voor iedereen wel iets te doen is. Zeker als je de koude winters in Nederland wilt ontlopen, is Zuid-Afrika een perfecte vakantiebestemming. Als het bij ons winter is, is het namelijk in Zuid-Afrika zomer! Maar ook in de Zuid-Afrikaanse winters is het heerlijk vertoeven. Geniet van de natuur, cultuur, lekker eten, stranden en uiteraard van de vele safari's en andere excursies.

Capetown Zuid Afrika

Regio's Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft niet één, maar drie hoofdsteden, namelijk Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Kaapstad is de meest populaire onder de vakantiegangers. De stad is gelegen aan de Tafelberg, welke je kunt beklimmen. Er zijn verschillende routes zodat je zowel als ervaren als minder ervaren wandelaar de top kunt bereiken. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad, dat de wandeling zeker waard is! Daarnaast is een bezoek aan het Robbeneiland aan te raden als je in Kaapstad bent. Nelson Mandela zat hier jarenlang vast in de gevangenis en je kunt zelf de kleine cel waarin hij heeft gezeten bekijken. Je kunt hier komen met de boot vanaf Clock Tower in Waterfront. Bij Waterfront vindt je overigens ook vele winkels, restaurants, cafés en muzikanten. Erg gezellig dus!

Clifton Beach Kaapstad Zuid-Afrika

De grootste stad in Zuid-Afrika is Johannesburg en andere bekende steden zijn Durban en Stellenbosch. Houd je van surfen, dan moet je zeker naar Port Elizabeth. Door de wind en de juiste temperatuur van het water, is dit het hele jaar door een ideale plek om te surfen!

Naast de steden zijn er ook vele Nationale Parken en wildreservaten waar je de Big Five (Leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en de Afrikaanse olifant) kunt spotten. Het Kruger National Park is de bekendste. En uiteraard zijn er volop mogelijkheden om op safari te gaan en de dieren in het wild te zien en te fotograferen.

Je kunt Zuid-Afrika bezoeken door op één plek te blijven en daar alles te bekijken, maar er worden vooral ook veel rondreizen geboekt, zodat je in één vakantie de diversiteit van het land kunt meemaken.

Pinguins Strand Zuid-Afrika

Accommodaties in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig land met tropische wildernis en exotische dieren. Tijdens jouw vakantie in Zuid-Afrika zul je veel nieuwe culturen leren kennen, schitterende stranden, natuur én je kunt op safari meegaan voor het bekijken van verschillende wilde diersoorten. Spot jij de Big Five? Kom verder lekker bij op een van de mooie stranden, ga het water op met een kite en geniet van de Afrikaanse keuken.

Voor hotels in Zuid-Afrika zijn er verschillende classificaties. Zo zijn er hotels met 3-sterren, maar ook 4-sterren. Ook zijn er in Zuid-Afrika veel lodges, zoals in het Kruger Park. Dit maakt je reis naar dit bijzondere land helemaal compleet! Ga jij een rondreis maken door Zuid-Afrika of boek je een pakketreis en doe je vanuit je hotel een aantal excursies. Alles is mogelijk!

Bekijk hotels Zuid-Afrika >

Zuid-Afrika vakantie boeken bij deze aanbieders:

Navigeer terug naar het overzicht met hotels en bekijk de beste deals naar Zuid-Afrika van vandaag:
Terug naar hotels

Vakantie Zuid-Afrika FAQ

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

In onze winters is het in Zuid-Afrika zomer, dus als je van zon houdt, kun je het beste in deze periode naar Zuid-Afrika reizen. Echter, in onze zomers is het ook heerlijk vertoeven in Zuid-Afrika. Het kan dan nog steeds zo’n 20 graden zijn.

Heb je een visum nodig voor Zuid-Afrika?

Als je de Nederlandse Nationaliteit hebt, heb je geen visum nodig voor een vakantie naar Zuid-Afrika. Wil je langer dan 90 dagen blijven, dan kun je dit ter plekke verlengen met maximaal 90 dagen of van tevoren aanvragen. Zorg er wel voor dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst.

Welke vaccinaties zijn aanbevolen voor Zuid-Afrika?

Aanbevolen vaccinaties voor je vakantie naar Zuid-Afrika zijn tegen DTP en Hepatitis A. Blijf je langer dan drie maanden, dan zijn vaccinaties tegen Hepatitis B en Rabiës ook aan te raden. Neem sowieso altijd van tevoren even contact op met de dokter of de GGD.

Home > Goedkope vakantie Zuid-Afrika