Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Voordelige zomervakanties

Afhankelijk van schoolvakanties vanwege jouw werk, studie of schoolgaande kinderen? Ook dán kun je voordelig op vakantie! Wij zoeken naar de beste aanbiedingen in het hoogseizoen. Per regio vind je hier goedkope zomervakanties en aanbieders waar je jouw zomervakantie kunt boeken.

Meer info en tips >

Meer aanbieders >

Waar boek je een goedkope zomervakantie?


Goedkope zomervakantie 2024

Ben jij op zoek naar een goedkope zomervakantie 2024? TravelHunter zoekt voor jou de beste aanbiedingen voor het hoogseizoen, zodat jij, ook al ben jij afhankelijk van de schoolvakanties, toch heel goedkoop op vakantie kunt!

Een groot deel van Nederland is afhankelijk van de schoolvakanties, bijvoorbeeld vanwege studie, werk of vanwege schoolgaande kinderen, en daarom zijn de meeste vakanties in het hoogseizoen minstens dubbel zo duur. Echter, met goed zoeken kun je vaak veel goedkoper op vakantie dan dat je van tevoren ooit had durven dromen.

Doordat wij continue op zoek zijn naar de beste aanbiedingen in de zomervakantie en wij extreem goedkope vakanties dagelijks krijgen doorgestuurd door de reisaanbieders, kan ook jij super voordelig op vakantie in het hoogseizoen! Wij sorteren de aanbiedingen per regio, dus zomervakantie regio noord, regio midden en regio zuid. Kijk in de regio dat jij vrij bent en vind de beste aanbieding van dit moment.

Wanneer is mijn regio vrij in de zomer?

In 2024 zijn de schoolvakanties als volgt ingedeeld:

  • Zomervakantie 2024 Regio Noord: 20 juli 2024 t/m 1 september 2024
  • Zomervakantie 2024 Regio Midden: 13 juli 2024 t/m 25 augustus 2024
  • Zomervakantie 2024 Regio Zuid: 6 juli 2024 t/m 18 augustus 2024

Zoek op deze pagina naar de goedkoopste zomervakantie in 2024. Ons doel is dat iedereen op vakantie kan, of je nu veel of weinig geld hebt, en of je nu afhankelijk bent van schoolvakanties of niet.

Ga je liever in een van de andere schoolvakanties op reis, check dan ook de meivakantie 2024 pagina en herfstvakantie 2022 pagina.

Wat zijn populaire bestemmingen voor de zomer?

Welke bestemming voor jou het beste is tijdens de zomer, hangt af van vele factoren. Zo ziet een vakantie voor zonliefhebbers er heel anders uit dan voor mensen die van kou houden en een vakantie voor wandelfanaten is weer heel anders dan mensen die van lekker relaxen op een all-inclusive resort houden. Maar over het algemeen zie je dat er veel Nederlanders naar Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje gaan en ook buiten Europa naar bijvoorbeeld Turkije. Ook een zomervakantie naar Curaçao wordt steeds populairder.

Welke bestemmingen zijn in de zomer aan te raden voor zonliefhebbers?

Voor de zonliefhebbers staan in juli en augustus heel veel bestemmingen open. Ga bijvoorbeeld naar de Italiaanse of Portugese zon, of doe dit jaar een zomervakantie naar Spanje. Ook in Griekenland zijn er diverse bestemmingen die leuk zijn in de zomer, zoals Kreta, Rhodos, Samos of Mykonos. Aanrader: Boek een vakantie naar Zakynthos en verken de prachtige stranden die je op dit eiland vindt. Om 100% te genieten van zon, zee en strand en om een lekker kleurtje te krijgen, ga je naar de Canarische Eilanden. En wil je dit keer wat verder weg, dan zijn de ABC-eilanden en Bali aanraders.

Let op dat het bij sommige bestemmingen regenseizoen is in de zomer. Je kunt deze landen nog steeds bezoeken, maar je hebt meer kans op regen. In Thailand bijvoorbeeld (wel afhankelijk van waar in Thailand), op Cuba en in Miami moet je rekening houden dat de kans op orkanen wat groter is, vooral in augustus en september.

Waar moet ik heen in de zomer als ik niet te warm weer wil?

Maar niet iedereen is dol op heet zomerweer. Voor die mensen is Scandinavië een uitkomst. Kun je niet goed tegen te warm weer, maar houd je wel van zonnige bestemmingen, dan kun je bijvoorbeeld naar Frankrijk of Noord-Italië gaan of bezoek het prachtige Portugese eiland Madeira. Hier is het in juli en augustus rond de 22 à 23 graden. Ben je meer van de wandelvakanties, dan is Zwitserland misschien een goed idee.

Zo zie je, de ideale bestemming is niet voor iedereen hetzelfde, maar in de zomervakantie heb je in ieder geval volop keus!

Home > Zomervakantie 2024