Suriname

Vakantie naar Suriname

Winterzonvakantie, palmbomen, regenwoud

Suriname heeft een tropisch klimaat. Het is er nooit kouder dan 25 graden. Het grootste deel van Suriname bestaat uit het regenwoud van de Amazone. Suriname heeft een lange kustlijn, maar het beste kan er gezwommen worden aan de stranden van mooie resorts aan de Surinamerivier. Hier zijn plaatsen als Berg en Dal, Overbridge en Colakreek waar je heerlijk kunt zwemmen. Deze bestemmingen zijn prima bereikbaar vanuit de hoofdstad Paramaribo.

Bij TravelHunter vind je de goedkoopste aanbiedingen naar Suriname van dit moment. Voor een voordelige reis naar Suriname trek je al gauw een week of 2 uit.

De laatste aanbiedingen voor Suriname

1 juli 2021, 9 dagen


Paramaribo, Suriname

1 juli 2021, 13 dagen


Paramaribo, Suriname

1 juli 2021, 9 dagen


Paramaribo, Suriname

Zoek je meer avontuur? Suriname biedt uitstekende mogelijkheden voor exursies. Voor natuurliefhebbers zijn de excursies zoals naar Palumeu, een Indiaans dorp gelegen langs de Tapanahony rivier, in het Amazone regenwoud een must. Het is dé manier om kennis te maken met de cultuur van de indianen die al eeuwen in deze gebieden wonen en met een paar overnachtingen maak je kennis met de flora en fauna van dit paradijselijk stukje ongerept regenwoud. Wandelingen door het regenwoud en kayakken op rivieren met stroomversnellingen bezorgen je een belevenis die je nooit meer zal vergeten.

Vergeet bij een vakantie in Suriname vooral niet om een bezoek te brengen aan het Brokopondo stuwmeer. Er zijn diverse voordelige excursies te boeken naar dit stuwmeer met indrukwekkende uitzichten. Sommige excursies bieden tevens een boottocht naar Paradise island in het midden van het stuwmeer waar je kunt vissen of verdere tochten kunt maken naar traditionele dorpjes.

En mocht je dan toch op vakantie zijn in Suriname, dan zul je geen spijt krijgen van een bezoek naar het natuurreservaat Galibi, aan de monding van de Marowijne rivier en op de grens met Frans-Guyana. Dit is één van de meest indrukwekkende gebieden van Suriname waar lokale gidsen je meenemen naar de kust om enorme zeeschildpadden te zien die tussen februari en augustus eieren leggen in het zand.

Beste reistijd
Suriname is het beste te bezoeken in de maanden november tot en met maart en van mei tot en met juli. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en is de kans op regen het kleinst. Daarnaast zijn het de beste maanden om voordelig naar Suriname reizen, met uitzonderingen van de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Mocht je op zoek zijn naar het bruisende uitgaansleven van Suriname? Dan is juist de tijd rondom Kerst en Oud en Nieuw aan te raden. Rond deze tijd worden er veel festiviteiten in de hoofdstad Paramaribo georganiseerd. Proef de echte feestelijke Caribische sfeer met zang, dans en muziek en een rijk nachtleven.

Mis nooit meer een top aanbieding

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste vakantie aanbiedingen. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven.


Travis top aanbiedingen

Welcome to the club!