Tunesië

Een vakantie naar Tunesië

Een Noord Afrikaans land vol verrassingen!

Tunesië is een land vol variatie en contrasten: parelwitte stranden, smaragdgroene velden, maar ook historische bezienswaardigheden, eindeloze woestijnen en kleurrijke souks. Kortom een land waar je tot rust kunt komen, maar waar je ook allerlei avonturen kunt beleven! Bovendien is Tunesië helemaal niet duur. Dus, zoek je een goedkope vakantie naar de zon? Dan zit je hier goed!

De laatste aanbiedingen voor Tunesië

2 juli 2021, 8 dagen


Midoun, Tunesië

2 juli 2021, 8 dagen


Midoun, Tunesië

24 augustus 2021, 15 dagen


Sousse, Tunesië

7 november 2021, 9 dagen


Hammamet, Tunesië

Veel kust, veel stranden

Tunesië lig aan de noordkust van Afrika. De kustlijn maakt daar net een bocht, zodat er zowel een noord- als een oostkust is. De oostkant van Tunesië ligt vrij beschut en heeft daardoor weinig branding. Het is een ideaal stuk voor een fantastische strandvakantie. Daar vind je dan ook de populaire en bruisende badplaatsen, zoals Sousse en Hammamet. Maar behalve zon, zee en strand heeft het land nog veel meer te bieden. En als je denkt dat er verder alleen woestijn is, dan heb je het helemaal mis!

Goedkope vakantie Tunesië: de mooiste plekjes

Tunesië heeft veel kustlijn en daarmee ook veel badplaatsen. Hoewel ze allemaal verschillend zijn, vind je overal die unieke combinatie van moderne luxe en een eeuwenoude cultuur. We noemden hierboven het moderne Hammamet en de badplaats Sousse al. Die laatste is niet zo groot, maar wel erg charmant en het biedt een perfecte samenstelling van zon en cultuur. Na je strandbezoek kun je naar het mysterieuze, historische deel van de stad, een bezoek brengen aan de gigantische burcht de Kasba of het oudste klooster van Tunesië bezichtigen. Verder heb je ook nog het prachtige schiereiland Djerba, dat eveneens een onvergetelijk mooie vakantiebestemming is met stranden en moderne faciliteiten, maar ook met oude ambachten en de oude synagoge El-Ghriba. Andere voorbeelden van mooie plaatsen zijn het vissersstadje Mahdia en Port el Kantaoui, dat een bruisende haven heeft. De havenstad Monastir is erg populair bij Nederlandse vakantiegangers. Vanuit de meeste badplaatsen is het bovendien mogelijk een trip naar de hoofdstad Tunis te maken.

Hoofdstad Tunis

In Tunis kun je uiteraard lekker shoppen, maar je kunt er ook een historische ontdekkingsreis maken. Overal in het land, en dus ook in Tunis, hebben de Romeinen, Ottomanen en Arabieren hun sporen achtergelaten. In de schitterende paleizen, imposante forten en eeuwenoude moskeeën krijg je het gevoel in de tijd te zijn teruggeworpen. In het Nationaal Bardo Museum in Tunis bewonder je de schoonheid van de Romeinse mozaïeken. In het historische deel van de stad dwaal je door de straatjes en steegjes van de oude medina die uit de 7e eeuw stamt. Grote delen van de medina staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de eeuwenoude Arabische architectuur en snuffel in het kleurrijke en geurige aanbod van de talloze kleine winkeltjes. Verder bezoek je er uiteraard de Moskee van de Olijfboom, Ez Zitouna genoemd. Deze moskee, met maar liefst 160 zuilen, is bekend omdat het de oudste universiteit van de Arabische wereld omvat.

Kortom, in Tunesië beleef je een vakantie vol avontuur waarin je ook lekker kunt relaxen. Dé ideale bestemming voor een onvergetelijke, goedkope vakantie!

Exclusieve aanbiedingen +
€125 korting op vakantiehuizen

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de buitenkansjes voor een goedkope vakantie. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven en ontvang je gelijk jouw kortingscode.


Travis top aanbiedingen