Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners

Kerstshoppen: De leukste kerstmarkten

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken, het winterseizoen komt er namelijk weer aan! Voor veel mensen is dit de gezelligste tijd van het jaar en hoe anders kun je het beste in de sfeer komen dan door een kerstmarkt te bezoeken. Lekker opwarmen met warme chocolademelk of glühwein, neem kerstkoekjes mee voor bij de open haard en shop de mooiste decoratie voor in huis. Er zijn talloze leuke kerstmarkten te vinden en wij hebben de leukste van Europa op een rijtje gezet.

Of navigeer direct naar alle aanbieders voor een tripje naar de kerstmarkt

Kerstmarkt crêpes en wafels

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkt Maastricht

Eens per jaar veranderen de straten van Maastricht in een magisch toneel vol lampjes, glühwein en gezelligheid. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot een waar kerstparadijs en is een tijdelijk thuis voor talloze kraampjes vol lekkers, een verlicht reuzenrad en een grote ijsbaan. Er is van alles te beleven op de kerstmarkt van Maastricht. Je kunt schaatsen in het midden van de markt, koop cadeautjes voor onder de boom of neem een verse oliebol. Kom helemaal in de sfeer in deze gezellige stad in het zuiden!

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt kerstdecoraties

Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg staat al bekend als een van de gezelligste steden van Nederland en in het kerstseizoen worden de warme straten versiert door kerstverlichting, kransen en zuurstokken. Valkenburg staat bekend om de spectaculaire mergelgrotten en deze blijven zeker niet ongebruikt tijdens de kerstmarkt. Live muziek, gezellige kraampjes en het kerstverhaal door de zandtovenaar gebruiken de grotten en gangen onder het eeuwenoude fort als decor. Ook vind je een 25 meter lange miniatuur tentoonstelling die het kerstverhaal uitbeeld. De kerstmarkt in Valkenburg is echt een unieke ervaring!

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt producten

Royal Christmas Fair

In december wordt de Lange Voorhout in Den Haag omgebouwd tot de Royal Christmas Fair. Wandel door de lange straat onder maar liefst 100.000 lampjes en proef de kerstsfeer. Je hoort het gezang van koortjes, ruikt de geur van verse stroopwafels en ziet misschien zelfs de Kerstman voorbij lopen. Er branden wat gezellige vuurtjes en je kunt warme chocolademelk en glühwein scoren bij een van de vele kraampjes. Ook kijk je vanaf een houten terras uit over een mooi verlicht binnenhof.

Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkt Keulen

Misschien wel de allerleukste en grootste kerstmarkt van allemaal. Keulen is dé bestemming voor het kerstseizoen. De Duitse stad kent maar liefst 8 kerstmarkten met allemaal een unieke sfeer. Zo vind je een middeleeuwse kerstmarkt bij de Rijn en een sprookjeswereld bij Rudolfplatz. De grootste vind je in het centrum van de stad, waar maar liefst 160 kraampjes de basis vormen voor een van de gezelligste kerstmarkten van Europa. En als je nog verder wilt kerstshoppen, zijn er in de omgeving genoeg winkels waar jij je winteraankopen kunt doen.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Duitsland

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf heeft een schitterende setting en wordt omgeven door statige herenhuizen en prachtige bouwwerken. Het is een van de populairste kerstmarkten onder Nederlanders en dat is niet zonder reden. De stad is maar liefst 7 kerstmarkten rijk tijdens de adventsweken. Kijk uit over de stad vanuit het reuzenrad en stap op het ijs van de 450m² grote schaatsbaan. Daarna natuurlijk even opwarmen met een heerlijke glühwein.

Vlak bij Düsseldorf vind je het grote winkelcentrum van Oberhausen, wat ook in december wordt omgetoverd tot een kerstmarkt.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Dresden

De oudste kerstmarkt van Duitsland is jaarlijks terug te vinden in Dresden. Dit kerstfestijn wordt al sinds 1434 gevierd in de stad en is sindsdien niet meer weg te denken van de jaarlijkse kalender. Op deze grote kerstmarkt worden verschillende feesten waaronder het Pfefferkuchenfest en het Stollenfest georganiseerd. Naast de feesten zijn er diverse shows te bewonderen en zijn er genoeg lekkernijen aanwezig.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Dresden

Kerstmarkt Münster

De kerstmarkt van Münster is erg populair en ligt niet ver over de grens. Maar liefst 280 houten kraampjes omringen de historische Bad Bentheim in het hart van de stad. Ook in Münster is er niet één kerstmarkt. De gezelligheid is namelijk verdeeld over 5 verschillende markten waar je kunt proeven van gepofte kastanjes, echte bratwurst en andere versnaperingen. Zoek de kerstsfeer op rond de Lambertikerk en doe je kerstaankopen in de omliggende winkeltjes.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Münster

Kun je geen genoeg krijgen van Duitse kerstmarkten? Keulen, Düsseldorf en Münster liggen allemaal redelijk in de buurt van elkaar en zijn goed te combineren als je meerdere dagen in Duitsland wilt verblijven.

Kerstmarkten België

Kerstmarkt Brussel

De kerstmarkt in Brussel is de grootste en populairste markt van België. In December vind je maar liefst 240 groene en rode kraampjes in het hart van de stad. De meeste mensen worden aangetrokken naar het plein in het centrum van Brussel. Door de straten hoor je veel live-muziek en ruik je de heerlijke geur van verse wafels. Naast de kraampjes is er een ijsbaan opgebouwd waar je een rondje kunt schaatsen. Warm op met een warme chocolademelk en kom helemaal in de kerstsfeer!

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Brussel

Reuzenrad Brussel kerst

Kerstmarkt Antwerpen

Slechts 2 uur rijden verwijderd vanaf Utrecht bevindt zich de gezellige stad Antwerpen. De stad wordt jaarlijks versierd met lichtjes, reuze kerstbomen en natuurlijk gezellige kraampjes, die verspreid door de stad staan. Onder andere is het op de Grote Markt, de Handschoenmarkt en het Koningin Astridplein erg gezellig. Je proeft heerlijke wafels, Belgische chocolade en heerlijke speciaalbiertjes. Je hart zal verwarmd worden door de gezelligheid die Antwerpen met zich mee brengt. Op de Handschoenmarkt staat een grote kerststal en op het Steenplein staan er een aantal kraampjes. Het is een en al gezelligheid in Antwerpen gedurende de maand december.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Antwerpen

Kerstmarkt Gent

De winterfeesten van Gent zorgen voor licht in de kille maanden rond de kerst. Met 140 kraampjes door het centrum van de stad is er gezelligheid en warmte te vinden in de straten. Leuk te doen tijdens je bezoek aan de Gentse kerstmarkt is het maken van de historische lichtwandeling. Deze wandelroute brengt je langs alle bezienswaardigheden van de stad. De route is het leukst om te starten als het begint met schemeren zodat je de stad 's avonds ziet oplichten.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Gent

Kerstmarkten Frankrijk

Kerstmarkt Parijs

Kerstmarkt Parijs

De kerstmarkten van Parijs zijn een unieke belevenis. De mooiste decoraties, verlichting en kraampjes zul je in de straten van de Franse hoofdstad vinden in december. Vooral op de Champs-Elysées is het een waar spektakel. Hier vind je talloze kraampjes met prachtige handgemaakte spullen, lekkernijen en decoraties voor thuis. Maar de rest van de stad staat ook in het teken van het gezelligste feest van het jaar. Er zijn een aantal markten met attracties die ook voor het hele gezin leuk zijn.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Parijs

Parijs kerst

Kerstmarkt Lille

In Lille is de sfeer een stuk intiemer tijdens de wintermaanden. Vol passie en liefde wordt deze kerstmarkt tot stand gebracht en dat is te zien. De sfeer is geweldig en je zult overweldigd worden door de heerlijke geuren en mooie verlichting die de stad versieren. Je bevindt je in een magische kerstwereld waar je al je kerstinkopen kunt doen. Er zijn allerlei originele handgemaakte kerstdecoraties en genoeg lekkers te vinden op de markt. Zo kun je helemaal in de kerstsfeer raken!

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Lille

Andere kerstmarkten

Hyde Park Londen kerst

Kerstmarkt Londen

In de kerstperiode is Londen the place to be als het gaat om kerstshoppen. Alle grote winkelcentra, bekende straten en pleinen worden omgetoverd tot een magisch winterparadijs. Met de mooiste verlichting en decoraties is Londen echt uniek. Ook zijn er overal kerstbomen te vinden. Vergeet niet tijdens je bezoek aan Londen tijdens of rond de kerst een bezoek te brengen aan Hyde Park, wat ook helemaal in het teken staat van de kerstdagen. Schaats een rondje op de ijsbaan of maak een ritje in het reuzenrad. Er is voor iedereen wat te doen in december in Londen.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Londen

Kerst Londen

Kerstmarkt Praag

Jaarlijks verandert de binnenstad van Praag in een romantisch decor vol warmte en gezelligheid. De mooiste tijd van het jaar wordt ook in Praag op een mooie manier gevierd. De grootste kerstboom steelt jaarlijks de show in het centrum op het Staroměstské náměstí plein. De boom wordt zorgvuldig uitgezocht uit verschillende bossen op privé-eigendom. Het is een grote eer om de jaarlijkse boom te mogen leveren, waar duizenden bezoekers naar zullen kijken.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Praag

Kerstmarkt Kopenhagen

Kopenhagen is een echte kerststad en pakt groots uit tijdens de feestdagen. De Tivoli Gardens worden verbouwd tot een waar kerstparadijs met prachtige verlichting en decoraties. Volgens traditie wordt het park versiert met sparren en ontelbare sprookjes. De unieke Tivoli kerstsfeer wordt begeleid door de muziek en de drie individuele lichtshows die te bewonderen zijn. Ook zijn er een aantal culturele tradities zoals de Pixie Band, die jaarlijks optreed in het park. Maar ook het grote koor gebruikt diverse plaatsen in het park als podium. Tussen 25 en 27 december en tussen 31 december en 3 januari is de jaarlijkse vuurwerkshow te zien.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Kopenhagen

Kerstmarkt Wenen

Wenen is het gehele jaar al een magische stad, maar in de maand december krijgt de stad nog een vleugje extra magie. De statige binnenstad wordt omgetoverd tot een gezellig winterparadijs vol kraampjes, gezelligheid en verlichting. Je vindt handgemaakte decoraties en cadeaus op de markt en je zult ook regelmatig een kunstenaar tegenkomen die schilderijen of beelden verkoopt. Als je op de markt niet het perfecte cadeautje kunt vinden, kun je altijd nog kerstshoppen in de stad.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Wenen

Wenen kerstmarkt

Aanbieders voor het bezoeken van kerstmarkten in Europa

Kun je geen genoeg krijgen van het bezoeken van kerstmarkten? Stel zelf je reis samen naar de leukste kerststeden van Europa of ga voor een meerdaagse pakketreis naar jouw favoriete winterbesemming.


Home > Blog > Kerstshoppen: De leukste kerstmarkten