Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > De leukste kerstmarkten 2023

De leukste kerstmarkten 2023

Kerstmarkt bezoeken

Het betoverende winterseizoen nadert! Duik in de magie met een bezoek aan een kerstmarkt, vul je voorraad kerstkoekjes aan, en kies de mooiste decoraties voor je huis. Ontdek de charmantste kerstmarkten van Europa met onze tips!

Meer informatie over kerstmarkten >
Alle aanbieders >

Kerstmarkt arrangement boeken bij diverse aanbieders:

Meer kerstmarkt aanbieders

Kerstmarkt bestemmingen

Kerstmarkten 2023

Het meest magische seizoen van het jaar is in aantocht! Voor velen is dit de meest gezellige tijd van het jaar, en er is geen betere manier om in die magische stemming te komen dan een bezoek aan een van de vele betoverende kerstmarkten die Europa rijk is. Warm jezelf op met een kop dampende chocolademelk of glühwein, sla een voorraad heerlijke kerstkoekjes in voor gezellige avonden bij de open haard, en kies de mooiste decoraties om je huis om te toveren tot een winterwonderland. Er zijn talloze charmante kerstmarkten te ontdekken, en wij hebben de leukste van heel Europa voor je uitgezocht.

Kerstmarkten Nederland

Vaak zoeken we de gezelligheid van kerstmarkten over de grens, maar ook Nederland heeft prachtige, sfeervolle opties! Van de unieke grotten in Valkenburg tot het historische Maastricht en het levendige Den Haag; er is voor ieder wat wils. Geniet van glühwein, twinkelende lichtjes en feestelijke decoraties in eigen land. Ben je benieuwd naar meer Nederlandse kerstmarkten? Bekijk dan onze pagina over kerstmarkten in Nederland voor meer opties en aanbevelingen!

Kerstmarkten Duitsland

Duitsland is misschien wel hét land van de kerstmarkten. De sfeervolle markten, de geur van glühwein en bratwurst, en de prachtige decoraties maken de Duitse kerstmarkten tot een onvergetelijke ervaring. Van de wereldberoemde kerstmarkt in Düsseldorf tot de oudste kerstmarkt van Duitsland in Dresden, er is een kerstmarkt voor iedereen. Wil je meer Duitse kerstmarkten ontdekken? Ga naar onze pagina over kerstmarkten in Duitsland voor een uitgebreidere lijst!

Kerstmarkt Dresden

Kerstmarkten België

Ook onze zuiderburen weten hoe ze een sfeervolle kerstmarkt moeten organiseren. Van het prachtige Brussel tot het gezellige Brugge, de Belgische kerstmarkten zijn een feest voor alle zintuigen. Geniet van de Belgische chocolade, wafels en natuurlijk de glühwein terwijl je rondwandelt tussen alle kraampjes. Wil je weten welke Belgische kerstmarkten nog meer de moeite waard zijn? Bekijk dan onze pagina over kerstmarkten in België voor meer inspiratie!

Kerstmarkten Frankrijk

Kerstmarkt Parijs

De kerstmarkten van Parijs zijn een unieke belevenis. De mooiste decoraties, verlichting en kraampjes zul je in de straten van de Franse hoofdstad vinden in december. Vooral op de Champs-Elysées is het een waar spektakel. Hier vind je talloze kraampjes met prachtige handgemaakte spullen, lekkernijen en decoraties voor thuis. Maar de rest van de stad staat ook in het teken van het gezelligste feest van het jaar. Er zijn een aantal markten met attracties die ook voor het hele gezin leuk zijn.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Parijs

Lafayette kerst Parijs

Kerstmarkt Lille

In Lille is de sfeer een stuk intiemer tijdens de wintermaanden. Vol passie en liefde wordt deze kerstmarkt tot stand gebracht en dat is te zien. De sfeer is geweldig en je zult overweldigd worden door de heerlijke geuren en mooie verlichting die de stad versieren. Je bevindt je in een magische kerstwereld waar je al je kerstinkopen kunt doen. Er zijn allerlei originele handgemaakte kerstdecoraties en genoeg lekkers te vinden op de markt. Zo kun je helemaal in de kerstsfeer raken!

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Lille

Andere kerstmarkten in Europa

Kerstmarkt Londen

In de kerstperiode is Londen the place to be als het gaat om kerstshoppen. Alle grote winkelcentra, bekende straten en pleinen worden omgetoverd tot een magisch winterparadijs. Met de mooiste verlichting en decoraties is Londen echt uniek. Ook zijn er overal kerstbomen te vinden. Vergeet niet tijdens je bezoek aan Londen tijdens of rond de kerst een bezoek te brengen aan Hyde Park, wat ook helemaal in het teken staat van de kerstdagen. Schaats een rondje op de ijsbaan of maak een ritje in het reuzenrad. Er is voor iedereen wat te doen in december in Londen.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Londen

Hyde Park Londen met Kerst

Kerstmarkt Praag

Jaarlijks verandert de binnenstad van Praag in een romantisch decor vol warmte en gezelligheid. De mooiste tijd van het jaar wordt ook in Praag op een mooie manier gevierd. De grootste kerstboom steelt jaarlijks de show in het centrum op het Staroměstské náměstí plein. De boom wordt zorgvuldig uitgezocht uit verschillende bossen op privé-eigendom. Het is een grote eer om de jaarlijkse boom te mogen leveren, waar duizenden bezoekers naar zullen kijken.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Praag

Kerstmarkt Kopenhagen

Kopenhagen is een echte kerststad en pakt groots uit tijdens de feestdagen. De Tivoli Gardens worden verbouwd tot een waar kerstparadijs met prachtige verlichting en decoraties. Volgens traditie wordt het park versiert met sparren en ontelbare sprookjes. De unieke Tivoli kerstsfeer wordt begeleid door de muziek en de drie individuele lichtshows die te bewonderen zijn. Ook zijn er een aantal culturele tradities zoals de Pixie Band, die jaarlijks optreed in het park. Maar ook het grote koor gebruikt diverse plaatsen in het park als podium. Tussen 25 en 27 december en tussen 31 december en 3 januari is de jaarlijkse vuurwerkshow te zien.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Kopenhagen

Kerstmarkt Wenen

Wenen is het gehele jaar al een magische stad, maar in de maand december krijgt de stad nog een vleugje extra magie. De statige binnenstad wordt omgetoverd tot een gezellig winterparadijs vol kraampjes, gezelligheid en verlichting. Je vindt handgemaakte decoraties en cadeaus op de markt en je zult ook regelmatig een kunstenaar tegenkomen die schilderijen of beelden verkoopt. Als je op de markt niet het perfecte cadeautje kunt vinden, kun je altijd nog kerstshoppen in de stad.

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Wenen

Wenen kerstmarkt

Kerstmarkt minicruise

Op zoek naar een unieke manier om naar de kerstmarkt te gaan? Neem eens een kijkje bij deze minicruise die je naar Newcastle brengt!

Minicruise kerstmarkt Newcastle

Ga voor een 3-daagse minicruise vanaf €89 p.p. Vanuit IJmuiden brengt de luxe DFDS Ferry je naar Newcastle voor een dag vol avontuur. Ontdek boetiekjes, duik in musea en ontspan in een pub aan de Tyne. Hoewel het een korte stop is, is er genoeg tijd om je onder te dompelen in de stad. En het beste? Geen bagagelimiet, dus shop naar hartenlust op de kerstmarkt! Aan boord kun je genieten van comfort en optioneel smullen van heerlijke maaltijden. Een snelle, maar memorabele getaway!

Breng een bezoek aan: Kerstmarkt Newcastle per minicruise

Aanbieders voor het bezoeken van kerstmarkten in Europa

Kun je geen genoeg krijgen van het bezoeken van kerstmarkten? Stel zelf je reis samen naar de leukste kerststeden van Europa of ga voor een meerdaagse pakketreis naar jouw favoriete winterbesemming.

Aanbieders om je bezoek aan een kerstmarkt te boeken >

Home > De leukste kerstmarkten 2023