Oud & Nieuw Kopenhagen

Travis header

Copenhagen Island Hotel

31 december 2019
4 dagen
Kopenhagen, Denemarken
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Oud en Nieuw in Kopenhagen

12... 11... 10... 9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... 1... Een echte Deense traditie is het nationaal aftellen van de klok op Rådhuspladsen. De meeste Denen kijken hiernaar op TV. Om 12 uur slaat de klok 12 slagen en daarom tellen ze af vanaf het moment dat de klok dus die 12 slagen maakt en dus niet vanaf 10 zoals wij in Nederland doen. Na de 12 slagen, springen de Denen letterlijk het nieuwe jaar in. Na het nationale volkslied gaat men naar buiten om het vuurwerk te bewonderen. En als je echt meegaat in de Deense tradities, dan eet je dit jaar geen oliebollen, maar kransekage, een soort cake in de vorm van ringen die opgestapeld worden tot een kegelvorm.

Er zijn verschillende plekken waar je Oud en Nieuw kunt vieren. Eén van de bekendste daarvan is Tivoli Gardens, een sfeervol familiepark in het centrum van Kopenhagen. De dagen voor Oud en Nieuw heb je hier al een Vuurwerk Festival en op oudjaarsavond zijn de attracties open tot 22.00 uur en is er om 0.00 uur een vuurwerkshow. Daarnaast zijn er veel restaurants open met een speciaal nieuwjaarsmenu. Hiervoor moet je wel van te voren reserveren, anders is de kans groot dat het al vol zit.

Boek deze aanbieding
bij Expedia

Alle Oud en Nieuw aanbiedingen


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Exclusieve aanbiedingen +
€100 korting op vakantiehuisjes

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de buitenkansjes voor een goedkope vakantie. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven en ontvang je gelijk jouw kortingscode.

Travis top aanbiedingen