Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Rondreizen > 12-daagse rondreis Noord-Macedonië & Albanië

12-daagse rondreis Noord-Macedonië & Albanië

Alle rondreizen

Travis header
1169,- per persoon
Bekijk aanbieding

Gevonden bij: TUI

Noord-Macedonië & Albanië

24 mei 2025
12 dagen
Albanië
Zie beschrijving
Groepsrondreis

12-daagse rondreis Noord-Macedonië & Albanië

Een 12-daagse rondreis Noord-Macedonië & Albanië betekent een ontdekkingstocht langs eeuwenoude geschiedenis, levendige steden, glinsterende meren en verstilde bossen en bronnen. Doorkruis machtige bergen, geniet van historische hoogtepunten, bezoek serene kerken met prachtige fresco’s en geniet van heerlijk eten en wijnen.

Kerken en meren

Jouw 12-daagse rondreis door Noord-Macedonië en Albanië begint in het eeuwenoude Ohrid aan het schitterende Meer van Ohrid. Het oude centrum, met talloze kerken en het grote fort op de heuvel, staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. De tweede stad van Noord-Macedonië, Bitola, was ooit een belangrijk economisch centrum. Maak een tocht langs de mooiste gebouwen en andere historische sites. In de nabijgelegen opgravingen Heraclea Lyncentis, kan je goed bewaarde mozaïekvloeren bekijken. Je overnacht in Kastoria, waar je de volgende dag lekker door de straatjes en steegjes van het Byzantijnse stadje kunt slenteren. Het ligt aan het schitterende Orestiada meer en ook hier kun je weer veel oude kerken met prachtige fresco’s bekijken. Vervolgens gaat de reis verder naar Albanië, met een tussenstop met stadstour in het unieke plaatsje Metsovo: ‘The Jewel of Epirus’.

Albanië en Nationaal park Butrinti

Vanuit Sarander ga je naar het Nationaal park Butrint met een bezoek aan de ruïne van Butrinti. Het bosrijke gebied met moerassen heeft een rijke flora en fauna. Na een middagje Sarander verkennen, gaat je 12-daagse rondreis Noord-Macedonië & Albanië verder naar Gjirokastër, een Grieks cultureel centrum in Albanië. Ontdek het eeuwenoude stadsdeel (UNESCO) met de pre-Ottomaanse citadel. In Apollonia en Berat bewonder je nog meer Griekse en Romeinse oude bezienswaardigheden, zoals het Berat-fort en het Onufri-iconenmuseum. Na een nacht in Tirana gaan we weer terug naar Noord-Macedonië voor een bezoek aan de grotkerk Kalishta en de levendige stad Struga. Verder staat er nog een tocht naar het prachtig gelegen Sveti Naum klooster en een korte boottocht door de verstilde bronnen van de Zwarte Drim en een vrije dag in Ohrid op het programma en je sluit je reis in stijl af met een diner aan Meer van Ohrid!

Home > Rondreizen > 12-daagse rondreis Noord-Macedonië & Albanië