Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Rondreizen > 8-dg rondreis Adventure on the Ounasjärvi river

8-dg rondreis Adventure on the Ounasjärvi river

Alle rondreizen

Travis header
1703,- per persoon
Bekijk aanbieding

Gevonden bij: TUI

4 januari 2025
8 dagen
Finland
Logies en ontbijt
Individuele rondreis

8-dg rondreis Adventure on the Ounasjärvi river

Tijdens deze 8-daagse rondreis Adventure on the Ounasjärvi River maak je kennis met de 2000 jaar oude geschiedenis en het huidige leven van de Sami. Hun leefgebied is verspreid over Noorwegen, Finland en Zweden. Geniet van een heerlijke week vol actie aan de Ounasjärvi rivier, die van november tot mei bevroren is! Ontdek de bijzondere Sami cultuur waar sneeuw en natuur een belangrijke rol speelt. Door onder meer een huskysafari, een wandeling met sneeuwschoenen en een zoektocht naar het noorderlicht kun je het zelf ervaren!

Rust en genieten in Enontekiö

Je 8-daagse rondreis Adventure on the Ounasjärvi River begint meteen goed met een twee uur durende rit van vliegveld Kittilä dwars door het sprookjesachtige sneeuwlandschap naar Enontekiö. Je verblijft in Lapland Hotel Hetta, aan het bevroren meer van Ounasjärvi. Geniet er van het binnenzwembad, de sauna, een massage (tegen betaling) en heerlijk dineren met uitzicht op het meer en het Ounas-Pallastunturi National Park. Die middag en de dag erna kun je vrij besteden met een wandeling in de buurt of naar het centrum van Enontekiö.

Daarna begint de actie!

Trek thermische kleding aan en neem plaats op de sneeuwscooter, want jullie trekken erop uit voor een twee uur durende tocht door het sneeuwlandschap en het bos. De volgende dag is het tijd voor het hoogtepunt van je 8-daagse rondreis Adventure on the Ounasjärvi River: de huskysafari. Op dag 5 staat de excursie naar de rendierhouderij op het programma en op dag 6 ervaar je hoe het is om met sneeuwschoenen te wandelen. Ondertussen vertelt de gids over de natuur, de diersoorten en het leven in Lapland. De laatste dag is vrij te besteden, maar in de avond ga je met de sneeuwscooter een magische ervaring beleven: je gaat op zoek naar het noorderlicht met een tussenstop bij een kampvuur voor een hapje en een drankje. Dag 8: sluit je onvergetelijke week af met dezelfde tocht door het indrukwekkende sneeuwlandschap naar het vliegveld.

Home > Rondreizen > 8-dg rondreis Adventure on the Ounasjärvi river