Dominicaanse Republiek

Vakantie naar de Dominicaanse Republiek

Hagelwitte stranden, palmbomen en hangmatten

Wuivende palmbomen, een brandende zon, watersporten en natuurlijk veel dans en muziek. Dat is de Dominicaanse Republiek! Geniet van het heerlijke weer, bewonder de vissen in de zee en leer de Bachata dansen. Het is allemaal mogelijk op dit tropische eiland! De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribisch gebied en grenst tegen Haïti. Het is er zowel in de zomer als in de winter erg goed te vertoeven. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar door namelijk rond de 30 graden.

Vooral All-Inclusive resorts zijn erg populair in de Dominicaanse Republiek. Er zijn dan ook vaak aanbiedingen met reis, verblijf én All-Inclusive verzorging. En dat vaak voor een prijs waar je net aan een vliegticket voor kan kopen.

De laatste aanbiedingen voor Dominicaanse Republiek

5 september 2021, 8 dagen


Punta Cana, Dominicaanse Republiek

5 september 2021, 8 dagen


Punta Cana, Dominicaanse Republiek

11 augustus 2021, 16 dagen


Bayahibe, Dominicaanse Republiek

4 juni 2021, 8 dagen


Punta Cana, Dominicaanse Republiek

Samen met het aan de westkant grenzende Haïti, vormt de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola. De meest bekende badplaatsen vind je in het noorden en het zuidoosten van het eiland. In het noorden liggen Puerto Plata, Sosúa en iets meer naar het oosten Cabarete en in het zuidoosten ligt het wereldberoemde Punta Cana. Punta Cana is 50 kilometer lang en staat vooral bekend om de prachtige Caribische stranden. In het toeristische deel Bávaro vind je overal leuke winkeltjes, barretjes en restaurants. Maar naast de stranden en toeristische plekken zijn er ook veel bergen, regenwouden en nationale parken en natuurreservaten.

Beste reistijd
Het hele jaar door kun je goed terecht in de Dominicaanse Republiek voor een lekkere zonvakantie. Temperaturen liggen er namelijk het hele jaar door boven de 30 graden. Als je zeker wilt zijn dat er geen buien zijn, moet je er rekening mee houden dat het vanaf mei wat natter kan zijn en dat vanaf juli het orkaanseizoen begint. Echter, dit hoeft niet te betekenen dat er ieder jaar een orkaan over land trekt en buien zijn vaak in de avonden of ’s nachts en zijn vaak maar van korte duur.

Ben je gek op dansen en muziek, dan is het leuk om in februari te gaan tijdens de Carnaval of in juli/augustus of oktober/november tijdens de Merengue festivals. In eind juli/begin augustus is het Merengue festival van Santo Domingo en in oktober/november die van Puerto Plata.

Vaccinaties
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor je reis naar de Dominicaanse Republiek. Wel worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden en mocht je voor langere periode in de Dominicaanse Republiek verblijven ook Hepatitis B en rabiës. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met jouw dokter of de GGD.

Visum
Als Nederlandse burger heb je geen visum nodig voor je vakantie naar de Dominicaanse Republiek. Wel heb je een geldig paspoort nodig (minimaal 6 maanden geldig bij vertrek uit de Dominicaanse Republiek).

Exclusieve aanbiedingen +
€125 korting op vakantiehuizen

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de buitenkansjes voor een goedkope vakantie. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven en ontvang je gelijk jouw kortingscode.


Travis top aanbiedingen