Indonesië

Vakantie naar Indonesië (Bali)

Rijstvelden, tempels en heerlijke stranden

Indonesië is super populair en het wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Vooral het Indonesische eiland Bali is erg in trek. Niet zo gek, want het is een prachtig eiland en het wordt steeds beter betaalbaar. Het eiland heeft heerlijke stranden om lekker te relaxen en ook in de hotels kun je helemaal tot rust komen. De mensen zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om jou een fantastische vakantie te laten beleven. Ben je na het harde werken in Nederland echt toe aan een relaxmomentje, dan kun je je voor een paar euro een uur lang laten masseren.

De laatste aanbiedingen voor Indonesië

3 december 2021, 10 dagen


Seminyak, Indonesië

4 december 2021, 9 dagen


Nusa Dua, Indonesië

31 augustus 2021, 13 dagen


Legian, Indonesië

29 november 2021, 10 dagen


Semarapura, Indonesië

In Kuta en omgeving vind je veel toeristische plekken. Eigenlijk is dit gedeelte van het eiland best westers. Er zijn veel internationale ketens, zoals Starbucks, er zijn veel winkels en het is een goede plek om uit te gaan. Vooral in het hoogseizoen is het er erg druk, dan komen veel Australische jongeren naar het eiland. Buiten de schoolvakanties is het in Kuta een stuk rustiger.

Naast de mooie stranden en toeristische plekken als Kuta, heeft het eiland prachtige tempels, terrasvormige rijstvelden en héérlijk Indisch eten! Vooral Ubud is een aanrader als je de rijstvelden wilt bekijken. Ook zijn daar veel gezellige restaurantjes en terrasjes en is er iedere dag een markt waar je souvenirs kunt kopen.

Bovendien is het leven in Bali een stuk goedkoper dan in Europa. Als je naar de juiste plekken gaat, heb je al voor een paar euro een volledige maaltijd inclusief drinken en toetje. Wil je wat van het eiland zien, kun je de taxi nemen, een privéchauffeur huren of zelf een scooter huren. Het laatste is echt een aanrader. Het kost maar een paar euro voor een hele dag en zo kun je overal even stoppen, bijvoorbeeld langs de rijstvelden om wat mooie foto’s te maken of langs de weg om een lekker kokosnootdrankje te kopen. In Bali rijden meer scooters dan auto’s, dus vaak ben je ook sneller met de scooter dan met de taxi.

Beste reistijd
In principe is het ‘t hele jaar door prima om naar Bali te gaan. Het klimaat is namelijk redelijk stabiel op het eiland. Wel is er verschil tussen de seizoenen. Van november tot maart is het zogenoemde regenseizoen. Het eiland is dan erg groen en de natuur is dan op zijn mooist. Zelf zijn wij in november gegaan en ondanks het regenseizoen hebben wij geen één druppel gezien. Als het wel regent, is het een korte stortbui en daarna weer stralend. Van april tot november is het droge seizoen. Het voordeel is dat je nog minder kans hebt op regen, maar vaak is het in deze periode wel wat drukker en duurder.

Vaccinaties
Vaccinaties die worden aangeraden als je naar Bali op vakantie gaat, zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en hepatitis A. Blijf je langer dan twee weken, dan wordt ook een inenting tegen buiktyfus aangeraden. Blijf je langer dan drie maanden, dan wordt ook inenting tegen hepatitis B en rabiës aangeraden. Ga je naar Bali op vakantie? Dan kun je je het beste laten informeren door een reizigersadviseur van GGD. Zo loop je de minste risico om ziek te worden op vakantie. Dan zou natuurlijk zonde zijn!

Visum
Verblijf je minder dan 30 dagen in Indonesië dan hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Wel heb je een geldig paspoort nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment van vertrek uit Indonesië.

Mis nooit meer een top aanbieding

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste vakantie aanbiedingen. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven.


Travis top aanbiedingen

Welcome to the club!