Italië

Vakantie naar Italië

Goedkope vakantie met gezellige Italiaanse sfeer

Bella Italia, het land van pizza, pasta, Italiaans ijs en lekkere wijnen, maar zeker ook van de zon, het strand en gezellige oude stadjes. Het land biedt ontzettend veel vakantiemogelijkheden. Boek een zonvakantie naar Toscane of Venetië, een stedentrip naar Rome of ga met de auto naar één van de vele campings. Geniet in elk van deze gevallen van de typische Italiaanse sfeer.

Op deze pagina vind je de goedkoopste vakanties naar Italië. Wil je liever een stedentrip naar Rome, Venetië of Milaan, bekijk dan onze stedentrip pagina.

De laatste aanbiedingen voor Italië

3 maart 2020, 8 dagen


Santa Maria Di Leuca, Italië

13 april 2020, 8 dagen


Lido di Noto, Italië

16 mei 2020, 15 dagen


Castellaneta, Italië

6 februari 2020, 6 dagen


Siracusa, Italië

Dit land in de vorm van een laars is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders en dat komt vooral door de zongarantie in de zomers en de gezellige sfeer dat zich door heel Italië voordoet. Maar daarnaast kun je door het hele land leuke stadjes bezoeken met overblijfselen uit de historie.

Populaire vakantiebestemmingen in de zomer zijn de Venetiaanse Riviera in het oosten, de Bloemriviera net over de grens van Frankrijk en het prachtige Toscane met haar prachtige landschappen en heerlijke wijnen. Maar ook de eilanden van Italië zijn populair, zoals Sicilië, Sardinië en Elba. En daarnaast zijn er enkele populaire meren waar velen toeristen genieten van een heerlijke goedkope zonvakantie. De meest bekende zijn Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer.

Veel Nederlanders gaan met de auto naar Italië, maar als je met het vliegtuig gaat is het maar rond de 2 uur vliegen (afhankelijk van waar in Italië je op vakantie gaat). Vliegreizen zijn niet per definitie duurder. Bekijk onze aanbiedingen voor de goedkoopste vliegvakanties naar Italië.

Beste reistijd
Wat de beste tijd is om naar Italië te reizen, hangt helemaal af van jouw vakantiewensen. In de zomers kan het, vooral in het zuiden, erg warm worden tot soms wel 40 graden. In het voorjaar is het beter uit te houden. Zeker vanaf mei is het al erg aangenaam in Italië.

In de winter kan het juist erg koud zijn in Italië en kun je zelfs heel goed wintersporten in de Italiaanse Alpen en de Dolomieten.

Visum
Een visum is niet nodig voor een vakantie naar Italië. Het enige wat je nodig hebt is een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Vaccinaties
Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor een vakantie naar Italië.

TravelHunter bestaat 5 jaar 🎉 & dat vieren wij met jou!

Win jij 1 van de 5 mooie prijzen, zoals een reischeque t.w.v. 400 euro?

Doe mee en maak kans!  Bekijk alle prijzen

Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt door:

TUI
time to momo