Senegal

Vakantie naar Senegal

Een exotische parel in West Afrika

Senegal is een prachtig land aan de westkust van Afrika met een zeer gevarieerd landschap: weelderige heuvels, bosrijke savannes en tropische oerwouden. Je gaat er heen om wild te spotten, te genieten van het authentieke Afrika, de kleurrijke steden én natuurlijk vanwege die fantastische stranden. Het goede nieuws is dat een reis naar Senegal best een goedkope vakantie is en hier op Travelhunter vind je de voordeligste aanbiedingen!

De laatste aanbiedingen voor Senegal

21 november 2021, 8 dagen


Somone, Senegal

21 november 2021, 8 dagen


Saly, Senegal

14 november 2021, 15 dagen


Somone, Senegal

21 november 2021, 8 dagen


Somone, Senegal

Veelzijdig Afrikaans avontuur

Senegal is dus een veelzijdig land en biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. Alleen een bezoek aan de bruisende hoofdstad Dakar, met de kleurrijke huisjes, is al een zinderende ervaring! Alles gaat er lekker ontspannen, de vriendelijke bevolking heeft geen haast. Dompel je onder in die relaxte sfeer en geniet er van de traditionele muziek, de lokale gerechten en de geurige markten.

Cultuurliefhebbers zullen in de hoofdstad zeker genieten. Daarnaast kunnen ze ook naar Fort D'Estrees op het eiland Gorée. Het is een museum over de slavernij, gevestigd op de plek waar de slaven gevangen werden gehouden. Senegal was namelijk tussen de 16e en de 19e eeuw een belangrijk centrum voor de slavenhandel.

De pracht van de natuur

Wanneer je verder het binnenland ingaat, val je van de ene verbazing in de andere. Ontmoet de grootste pelikaanpopulatie ter wereld in het Djoudj natuurpark, maak een vaartocht over de rivier de Senegal of ga naar het (letterlijk!) roze meer Lac Rose. Het meer wordt door een smalle duinrand afgescheiden van de Atlantische Oceaan en heeft een heel hoog zoutgehalte waarin rood plankton welig tiert. Daardoor kleurt het water roze en kun je erop blijven drijven, net als in de Dode Zee.

In Senegal zijn ook een aantal wildparken. Ga bij voorbeeld op safari in het Réserve de Bandia, waar je oog in oog komt te staan (vanuit de truck uiteraard) met giraffen, zebra's en apen en met een beetje geluk een reusachtige neushoorn!

Schelpeneiland en schildpaddendorp

Een plek waar je beslist geweest moet zijn, is Fadiouth, ofwel Schelpeneiland. Het zijn eigenlijk drie eilanden, gevormd door het afval van de schelpenvisserij. Om er te komen, loop je over de 800 meter lange, houten brug tussen het vastenland en het eiland. Ook het dorp Noflaye is een echte must-see: het is de opvangplaats voor diverse soorten schildpadden.

Zon en zee!

De kust van Senegal wordt gekenmerkt door parelwitte, brede zandstranden met palmbomen en rieten parasols. Het toeristische hart van Senegal bevindt zich rond Sali Portudal, waar diverse luxe hotels zijn en je kunt genieten van allerlei vormen van entertainment en (water)sport. Het verkoelende water is kraakhelder en leent zich voor snorkel- en duiktochtjes. De kleurrijke onderwaterwereld is al net zo verassend als de natuur op het land!

Kortom, ben je op zoek naar een voordelige en gevarieerde vakantie naar de zon? Senegal is the place to be!

Exclusieve aanbiedingen +
€125 korting op vakantiehuizen

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de buitenkansjes voor een goedkope vakantie. Na aanmelding kun je jouw reisvoorkeuren doorgeven en ontvang je gelijk jouw kortingscode.


Travis top aanbiedingen