Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Goedkope vakantie Griekenland > Goedkope vakantie Karpathos

Goedkope vakantie Karpathos

Vakantie Karpathos

Karpathos kent nog geen massatoerisme, maar toch zijn alle ingrediënten aanwezig voor een topvakantie. Mooie stranden, pittoreske dorpjes en een gezellige Griekse sfeer zijn de basis van deze vakantiebestemming.

Meer info over Karpathos

Boek je voordelige pakketreis naar Karpathos:

Vind de beste Karpathos aanbiedingen

Of je nu op zoek bent naar een last-minute vakantie naar Karpathos of alvast een reis wilt boeken om naar uit te kunnen kijken, wij hebben altijd de beste deals. Vergelijk de prijzen van de hotels, resorts & appartementen per aanbieder om je Karpathos vakantie voor de laagste prijs te boeken.

Sorteer op:
Aanbevolen|Prijs oplopend

Stel zelf je reis naar Karpathos samen

Vakantie naar Karpathos

Karpathos is over het algemeen bergachtig. Aan de zuidkant van het eiland is het wat vlakker en hier zul je dan ook de meeste plaatsjes vinden. Het heeft een mooi afwisselend landschap met in het noorden meer begroeiing en in het zuiden kale vlaktes. Ook zijn er olijf- en wijngaarden te vinden op het eiland. Karpathos heeft een aantal uitstekende zandstranden en uiteraard gezellige badplaatsen kunnen ook niet ontbreken.

Pigadia baai Karpathos

Wat te doen op Karpathos?

De start van je vakantie naar Karpathos is in Pigadia, de hoofdstad van het eiland. De stad heeft de belangrijkste haven van het eiland en kent een fijne, gemoedelijke sfeer. In de levendige haven zijn verschillende tavernes, restaurants en cafés te vinden. 's Avonds is het erg gezellig en het uitgestrekte stadsstrand is ideaal. Dit maakt Pigadia een goede uitvalsbasis voor jouw vakantie naar Karpathos.

Apella Beach Karpathos Griekenland

Karpathos kent een aantal mooie dorpen en badplaatsen. Menetes is na Pigadia het grootste plaatsje van het eiland en kent een geschiedenis die uit de middeleeuwen dateert. Je ziet de witte huisjes al van een afstandje en je vind er vooral een klassieke Griekse bouwstijl. Kyra Panagia wordt getypeerd door de gelijknamige kerk met het rode koepel. De kerk staat aan het strand en zorgt voor een mooi plaatje. Er zijn nog genoeg andere leuke dorpen om te bezoeken waaronder Othos, Volada, Aperi en Arkasa.

Ook kent Karpathos een aantal schitterende zandstranden voor de zonliefhebbers onder ons. Het grootste strand vind je bij de hoofdstad, maar als je vanaf Pigadia richting Spoa rijdt in het noorden, kom je een aantal mooie plekjes tegen. De stranden zijn goed te bereiken als je een auto huurt. De mooiste is Apella Beach. Het turquoise gekleurde water in combinatie met de groene omgeving zorgen ervoor dat dit een van de mooiste stranden van het eiland is. Andere aanraders zijn Achata en Kyra Penagia Beach.

Apella Beach Karpathos

Hotels en appartementen op Karpathos

Het massatoerisme zul je niet vinden op Karpathos. Ondanks dat hoofdstad Pigadia erg gezellig kan zijn en er zeker toerisme is, is het er nooit ontzettend druk. Dit zorgt ervoor dat je op Karpathos het authentieke Griekenland kan ervaren en het een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers is. Er is overigens genoeg keuze uit hotels en appartementen op Karpathos. Kom lekker tot rust nadat je een dagje het eiland hebt verkend.

Bekijk hotels Karpathos >
Navigeer terug naar het overzicht met hotels en bekijk de beste deals naar Karpathos van vandaag:
Terug naar hotels

Vakantie Karpathos FAQ

Wat is de beste reisperiode voor Karpathos?

De beste periode om Karpathos te bezoeken is tussen mei en oktober. Er is in deze periode weinig neerslag en de temperatuur is aangenaam.

Is Karpathos een leuke vakantiebestemming?

Karpathos is een erg leuke vakantiebestemming. Ondanks dat toerisme hier op een laag pitje staat is er van alles te beleven en zijn er heerlijke stranden. 

Is Karpathos mooi?

Karpathos heeft een mooie afwisselende natuur. Het eiland is over het algemeen bergachtig. In het noorden vind je meer groen en er zijn wijn- en olijfgaarden op het eiland. 

Wat is de beste reisperiode voor Karpathos?

De beste reisperiode voor Karpathos is tussen mei en oktober. Er is dan weinig neerslag op het eiland en de temperatuur is aangenaam. 

Home > Goedkope vakantie Griekenland > Goedkope vakantie Karpathos