Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Goedkope vakantie Griekenland > Goedkope vakantie Peloponnesos

Goedkope vakantie Peloponnesos

Vakantie Peloponnesos

Peloponnesos is via een smalle strook land bij Korinthe verbonden met de rest van het vaste land. Het derde grootste district van Griekenland heeft een mooie natuur, heerlijke stranden en authentieke dorpjes.

Meer info over Peloponnesos

Boek je voordelige pakketreis naar Peloponnesos:

Vind de beste Peloponnesos aanbiedingen

Of je nu op zoek bent naar een last-minute vakantie naar Peloponnesos of alvast een reis wilt boeken om naar uit te kunnen kijken, wij hebben altijd de beste deals. Vergelijk de prijzen van de hotels, resorts & appartementen per aanbieder om je Peloponnesos vakantie voor de laagste prijs te boeken.

Sorteer op:
Aanbevolen|Prijs oplopend
Je hebt alle beschikbare opties bekeken. Pas de filters aan voor meer resultaten.

Stel zelf je reis naar Peloponnesos samen

Vakantie naar Peloponnesos

In de 19e eeuw is het Kanaal van Korinthe aangelegd, wat betekend dat Peloponnesos helemaal is omringd door water. Je zou kunnen zeggen dat het een heel groot eiland is. Het district is rijk aan mooie natuur en een aantal historische bezienswaardigheden. Alle culturele uitstapjes kun je het best maken met de auto, waardoor je Peloponnesos nog beter leert kennen.

Voidokilia Beach Peloponnesos

Wat te doen op Peloponnesos?

Het landschap van Peloponnesos is erg divers. Je vindt er hoge bergen, maar ook grote vlaktes waar riviertjes een weg vinden naar de Middellandse Zee. Peloponnesos is onderverdeeld in 7 verschillende bestuursregio's: Achaia, Argolis, Arkadia, Elia, Korinthia, Lakonia en Messinia. In het noordwesten vind je de hoofdstad van Achaia: Patras. Hier vind je een van de belangrijkste havens van Griekenland. Leuk tijdens je bezoek aan deze stad zijn de vestiging van Patras, Kalavrita en het klooster van Agia Lavra, de grotten van Spileo Limnon en het treintje van Diakofto naar Kalavrita.

Ruines Apollo Tempel Corinth Peloponnesos

Het departement Korinthia was vroeger de enige verbinding met het vaste land, maar is door het Kanaal van Korinthe verbroken. Het is een spectaculair gezicht wanneer een relatief groot vrachtschip zich door het kanaal wurmt. Het gebied heeft een mooie natuur en een aantal culturele hoogtepunten zoals de opgravingen van Acrokorinthe. Korinthia kent een rijke geschiedenis en heeft een aantal traditionele dorpen als Kato Trikala, Mesaia Triakala en Ano Trikala.

Peloponnesos is omringd door zeewater en dat betekent dat er genoeg mooie stranden zijn in het gebied. Een aantal bekende stranden zijn: Voidokilia, Giavola, Finikounda, Elafosisos, Stoupa, Koroni en het strand bij Kalamata. Ook zijn er in alle departementen leuke badplaatsen te vinden voor het echte vakantiegevoel! Populaire badplaatsen zijn: Egio, Porto Cheli, Loutraki, Arkoudi, Methoni, Stoupa, Gythio en Livadi.

Kanaal van Korinthe Peloponnesos

Hotels en appartementen op Peloponnesos

Peloponnesos is een van de grootste districten van Griekenland en is daarmee erg divers. Mooie stranden, indrukwekkende rotsformaties en het bergachtige binnenland wordt afgewisseld met kale vlaktes. Er zijn talloze hotels en appartementen te vinden in het gebied. Kies jij voor een gezellige badplaats waar je dagelijks het strand op duikt? Of ga je voor het avontuurlijke binnenland waar je het authentieke Griekenland ervaart.

Bekijk hotels Peloponnesos >

Peloponnesos vakantie boeken bij deze aanbieders:

Navigeer terug naar het overzicht met hotels en bekijk de beste deals naar Peloponnesos van vandaag:
Terug naar hotels

Vakantie Peloponnesos FAQ

Is Peloponnesos leuk?

Peloponnesos is een zeer leuk district om te bezoeken tijdens een vakantie naar Griekenland. Het is erg divers en er is voor iedereen wel iets te doen op dit schiereiland.

Wat te doen op Peloponnesos?

Er zijn talloze badplaatsen op het schiereiland te vinden als Porto Cheli, Loutraki, Arkoudi en Egio. Ook is er cultureel en historisch veel te vinden in dit district van Griekenland. Na een dagje uit kun je bijkomen op een van de heerlijke stranden. 

Is Peloponnesos een eiland?

Peloponnesos is van oorsprong een schiereiland door de verbinding met het vasteland bij Korinthe. Maar sinds de aanleg van het Kanaal van Korinthe is het gebied volledig omringd door water en zou je het een eiland kunnen noemen. 

Wat is de beste reisperiode voor Peloponnesos?

In de maanden juni, juli, augustus en september is het over het algemeen lekker weer op Peloponnesos. De temperatuur is zeer aangenaam en er is weinig neerslag. 

Home > Goedkope vakantie Griekenland > Goedkope vakantie Peloponnesos