Je weet dat je op een bijzondere plek bent wanneer een restaurant al 45 jaar lang een Michelinster heeft. Bij Kaatje bij de Sluis in het havenstadje Blokzijl is dat de realiteit. Chef-kok Thomas Deli serveert hier een 9-gangen amusefestijn waarbij hij streekproducten op een verrassende manier combineert. De ligging is perfect: midden in het centrum, direct aan het water met uitzicht op de sluis. Je slaapt aan de overkant van het water in Kaatjes Résidence, waar je lekker kunt nagenieten van dit culinaire avondje.
Kaatje respecteert jouw eetgewoontes. Eet jij vegetarisch of heb je een bepaalde allergie? Licht Kaatje ruim van tevoren in via info@kaatje.nl, dan kunnen zij hier rekening mee houden.
De kamers bij Kaatje bij de Sluis zijn comfortabel ingericht met airconditioning, gratis wifi en een moderne badkamer met douche. En alhoewel het diner natuurlijk het echte hoogtepunt van dit weekendje weg is, is ook het ontbijt een culinair feestje. Geen standaard ontbijtbuffet, maar een geserveerd ontbijt met biologische streekproducten waar net zoveel aandacht aan wordt besteed als aan het diner. Je begint je dag op niveau!
Culinaire erkenningen:
Blokzijl ligt op korte afstand van Nationaal Park Weerribben-Wieden, een gebied vol water en natuur. Je bent hier binnen een kwartier in Giethoorn, waar je door de grachten kunt varen tussen de karakteristieke bruggetjes. Of je maakt een wandeling door de groene omgeving rondom Blokzijl. Wat je ook gaat doen, dit arrangement is puur genieten van begin tot eind.
Video Kaatje bij de Sluis - Michelin arrangement sfeerimpressie