Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Stedentrips > Edinburgh

Stedentrip Edinburgh

Travis header
269,- per persoon
Bekijk aanbieding

Gevonden bij: Bebsy

Hotel Brooks

11 maart 2024
3 dagen
Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Hotel Brooks

11 maart 2024
3 dagen
Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Stedentrip Edinburgh

Edinburgh, de tot de verbeelding sprekende hoofdstad van Schotland, was inspiratie voor velen. Charles Darwin studeerde er, de schrijvers Sir Arthur Conan Doyle en Sir Walter Scott, bekend van respectievelijk Sherlock Holmes en Ivanhoe, werden er geboren en J.K. Rowling schreef er haar wereld beroemde Harry Potter boeken. De stad ligt in het oosten van het land aan de Noordzeekust en wordt ook wel het Athene van het noorden genoemd. Niet onterecht, want veel van de ongeveer 4500 monumentale panden staan op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO, waaronder het boven de stad uittorende kasteel, Edinburgh Castle.

Stedentrip Edinburgh: wat mag je niet missen?

Ediburgh Castle staat, midden in de stad, op het imposante Castle Rock (net als de Acropolis). Het is een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen. Tijdens een rondleiding kom je van alles te weten over de mysterieuze verhalen die de ronde doen. Castle Rock omvat ook een museum waarin de kroonjuwelen van Schotland te bezichtigen zijn. Ook indrukwekkend is het kanonschot dat dagelijks wordt afgevuurd vanaf het kasteel.

Royal Mile en Hollyrood Palace

Vanaf het kasteel wandel je over de 'Royal Mile' naar Hollyrood Palace, het paleis van het Koningshuis van Schotland waar de officiële plechtigheden plaatsvinden. Delen van het paleis zijn geopend voor het publiek. Op de Royal Mile zelf moet je ook zeker goed om je heen kijken. Dit is de plek waar de kilts en de doedelzakken worden gemaakt en verkocht en in de zijstraten zijn veel bezienswaardigheden zoals het mozaïek hart in het plaveisel bij de St. Giles Kathedraal. Het is het 'Heart of Midlothian' en is gemaakt op de plek waar zich de tolpoort bevond. Wanneer je niets wilt missen, kun je deelnemen aan een wandeltour met gids. De tocht duur zo'n twee uur en leidt je langs alle hoogtepunten.

Goedkope stedentrip

Maar er is nog veel meer te doen en te zien in Edinburgh. Ga naar een museum of ga na het Scotch Whisky Heritage Centre om de inwendige mens te verwennen! Wanneer je van een spannend uitje houdt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld deel aan de ondergrondse griezeltour onder de gewelven van South Bridge, of bezoek het Museum of Torture. Dat laatste doe je uiteraard niet overdag!

Kortom, Edingburgh heeft alles in huis voor een veelzijdige, goedkope stedentrip! Op TravelHunter vind je zoals altijd de beste aanbieding!

Interessant voor jou

Bekijk alle stedentrips


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Home > Stedentrips > Edinburgh