Stedentrip Krakau

Travis header

Aparthotel Yarden

6 november 2022
3 dagen
Krakau, Polen

Aparthotel Yarden

6 november 2022
3 dagen
Krakau, Polen

Krakau: prachtige parel van Polen!

Polen als vakantiebestemming: een nieuwe trend! En dat geldt ook voor de voormalige hoofdstad Krakau! Een stedentrip Krakau is hip, cultureel, historisch en zelfs een beetje uitdagend. Want de stad zelf is een bruisende plek vol architectuur, cultuur en gezelligheid. Maar er is ook altijd die donkere bladzijde uit de geschiedenis, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Stedentrip Krakau: een stad vol tegenstellingen

Een bezoek aan het beruchte concentratiekamp Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum is indrukwekkend en emotioneel. Een ervaring om nooit te vergeten. Hoewel de emotionele schade van de oorlog nog diep zit, heeft de stad zelf nauwelijks schade geleden. Daardoor biedt Krakau gelukkig voldoende prachtige bezienswaardigheden, vrolijkheid en gezelligheid als tegenhanger! Bewonder bijvoorbeeld de kleurrijke street art in de wijk Kazimierz of bezoek het bijzondere Barbakan bouwwerk: een verdedigingsbolwerk met zeven groene torentjes en een fraaie, ronde binnenplaats. Ertegenover ligt de gotische stadspoort Florianus, waar je doorheen moet als je de historische binnenstad, Stare Miasto, wilt bezoeken.

Stare Miasto

In het historische centrum bevindt zich de Grote Markt Rynek Glówny, een groot, bruisend plein met een aantal architectonische hoogtepunten. Je hebt er bijvoorbeeld de fraaie Mariakerk en de Raadhuistoren, Wieża Ratuszowa. De toren werd gebouwd in 1316 en is maar liefst zeventig meter hoog. Het spreekt voor zich dat je vanuit de top een mooi uitzicht over de stad hebt! Ook de fraaie Lakenhallen mag je niet missen. Op deze kleurrijke bazaar, vol Poolse kunstnijverheid producten, sieraden, truien van schapenwol, kristal, kunstwerken, tassen en nog veel meer, kijk je je ogen uit.

Kunstzinnige stadswijk Kazimierz

Na de Tweede Wereldoorlog leefde de Joodse wijk Kazimierz weer helemaal op. Er vestigden zich diverse kunstenaars en er verschenen verscheidene, schitterende muurschilderingen. Je kunt hier uiteraard een paar mooie synagogen bezoeken, maar je moet hier zeker ook naar het plein 'Plac Nowy' om de Poolse 'streetfood' te proeven.

Goedkope stedentrip

Krakau is een studentenstad en kent daardoor een bruisend uitgaansleven en bovendien zijn de prijzen in de stad lekker laag! Wanneer je op zoek bent naar een goedkope stedentrip in een interessante stad, dan zit je in Krakau dus zeker goed. En hier op Travelhunter vind je uiteraard de beste aanbieding! Deze prachtige stad heeft de harten van velen weten te veroveren, en dat is niet voor niets. Tijd om het zelf te gaan ontdekken!

Interessant voor jou

Bekijk alle stedentrips


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Home > Stedentrips > Krakau