Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Stedentrips > Warschau

Stedentrip Warschau

Travis header
145,- per persoon
Bekijk aanbieding

Gevonden bij: Bebsy

Hotel Gromada Warszawa Centrum

18 januari 2025
3 dagen
Warschau, Polen
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Hotel Gromada Warszawa Centrum

18 januari 2025
3 dagen
Warschau, Polen
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Warschau, centrum van Europa

Warschau: de hoofdstad van Polen, en eeuwenlang het kruispunt van belangrijke handelsroutes tussen Oost en West én Noord en Zuid. Warschau is een verbindende factor tussen verschillende werelden en dat kun je zien! Deze stad is vol contrasten en omvat historische monumenten waar je diverse invloeden in kunt herkennen, maar ook nieuwe gebouwen van moderne architectuur. Eeuwenoude tradities gaan hand in hand met een moderne levensstijl. Kortom, tijdens een stedentrip naar Warschau val je van de ene verbazing in de andere!

Wederopbouw

Wat Warschau ook bijzonder maakt is het feit dat het grootste deel van de stad tijden de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Maar de Polen hebben laten zien dat ze een grote overlevingsdrang hebben: de stad is weer helemaal herbouwd op basis van oude foto's en schilderijen. Het Warschau van de 17e en 18e werd zo herschapen en in 1980 zijn deze fraaie herstelwerkzaamheden toegevoegd aan de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Maar, daar bleef het niet bij. De Polen traden in 2004 toe tot de Europese Unie en blijven werken aan de verbetering en verfraaiing van hun hoofdstad en financieel en cultureel centrum.

Rivier de Wisla

De rivier de Wisla splitst de stad in tweeën. De oevers ervan zijn prachtig, met baaien, moerasland en stranden, ook binnen de stad! Langs de bedding lopen wandel- en fietspaden en er liggen drijvende hotels en restaurants. In het deel ten westen van de Wisla ligt het centrum en de Stare Miasto, ofwel de Oude Stad. Hier is het oude marktplein Rynek Starego Miasta dat omgeven is door kleurige huizen. Erg veel bezienswaardigheden bevinden zich aan de zogenaamde Koninklijke Route. Deze begint bij het Slotplein (Plac Zamkowy) en bestaat uit de grote boulevards Krakowskie Przedmiescie en Nowy Świat. Via het Koninklijk Paleis, de Zygmunt-zuil en het prachtige Lazienki-park, kom je uit bij de voormalige koninklijke buitenverblijven Wilanów.

Andere dingen om te zien en te doen

Warschau kent een bruisend uitgaansleven met talloze straatartiesten en gezellige terrasjes en shopaholics kunnen tijdens een stedentrip Warschau hun hart ophalen in de Oude Stad. Slenter langs de Ulica Krakowskie Przedmieście, de Ulica Nowy Świat en duik de grote warenhuizen in op de Masrzałkowska. Bezoek ook de grootste bazaar van Europa, de Plac Defilad de Jarmark! Cultuurliefhebbers duiken één van de vele musea in, zoals het Nationaal Museum of het Czapski-paleis dat het museum van de kunstacademie en de Salon Chopin omvat.

Hier op Travelhunter vind je de beste aanbieding voor een goedkope stedentrip naar deze bruisende, veelzijdige stad, Warschau!

Interessant voor jou

Bekijk alle stedentrips


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Home > Stedentrips > Warschau