Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners

Vakantieparken op Vlieland

Je begint jouw reis naar een van de leukste Waddeneilanden gelijk goed. Nadat je op de boot bent gestapt in Harlingen vaar je langs een zandplaat genaamd De Richel. Op deze zandbank komen vaak zeehonden om uit te rusten en van het zonnetje te genieten. Op Vlieland is er natuurlijk van alles te beleven. Naast het spotten van zeehonden kun je lekker uit eten, kitesurfen of blokarten. Bij aankomst is het eerste wat je ziet het dorp Oost-Vlieland. Dit gezellige dorpje heeft verschillende horecagelegenheden, enkele musea en diverse winkeltjes. Vroeger had de plaats ook nog een wederhelft, West-Vlieland, maar deze is helaas in de zee verdwenen. Achter Oost-Vlieland zie je direct de ruim 40 meter hoge Vuurboetsduin met daarbovenop de vuurtoren van Vlieland. Deze is op sommige dagen open voor bezoekers.

Wat is er te doen op Vlieland?

Aan de andere kant van de vuurtoren voeren naaldbossen de boventoon van het landschap. Je kunt hier mooie wandelingen maken en genieten van de rust die het eiland te bieden heeft. Als je een stukje langs de Noordzee-kant van het eiland loopt kom je al snel bij "het beste strandpaviljoen van Nederland" 't Badhuys. Bij het strand rondom 't Badhuys zijn ook nog allerlei andere activiteiten te ondernemen. Zo kun je je rustig suppen op het water, windsurfen op het strand (blokarten) of paardrijden.

Eilandleven op Vlieland

Aan de westkant van Vlieland vind je 't Posthuys. Dit restaurant werd vroeger gebruikt om brieven en pakketten te verzenden op een postroute tussen de Waddeneilanden en Amsterdam. Vanaf dit sfeervolle café-restaurant kun je mooie uitdagende wandelroutes door de duinen volgen. Op Vlieland kun je echt even genieten van het kalme eilandleven. Vol duinen, rustige stranden, pittoreske verblijfplaatsen en wilde dieren die Vlieland thuis noemen.

Aanbieders vakantieparken in Vlieland

Vakantieparken op Vlieland

Home > Alle vakantieparken per land en regio > Vakantieparken op de Waddeneilanden > Vakantieparken op Vlieland