Ras al Khaimah

Vakantie Ras al Khaimah

Ras al Khaimah, ook wel bekend als de parel van het Midden-Oosten. Tussen de wolkenkrabbers van Abu Dhabi en Dubai vind je de traditionele architectuur van deze bijzondere regio in de Verenigde Arabische Emiraten.

Alles wat je moet weten over Ras al Khaimah >
Bekijk hotels in Ras al Khaimah >

Boek je pakketreis Ras al Khaimah

Overzicht van hotels in Ras al Khaimah

Stel zelf je reis naar Ras al Khaimah samen

Vakantie naar Ras al Khaimah

Een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar een keer wat anders dan Dubai en Abu Dhabi? Ras al Khaimah is een unieke bestemming in het Midden-Oosten die het over een totaal andere boeg gooit. Deze emiraat staat namelijk bekend om de laagbouw, waarbij veel rekening wordt gehouden met natuur en traditionele architectuur. Hier proef je een authentieke sfeer, terwijl de hotels zijn voorzien van alle moderne gemakken.

Flamingo Beach in Ras al Khaimah

Een unieke bestemming

Ras al Khaimah is de vierde grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en is misschien wel de meest bijzondere. Doordat er relatief veel neerslag is in deze regio, is de natuur zeer divers en rijk aan flora en fauna. Er is een mooie balans tussen ongerepte woestijnlandschappen, bergen en mangroves aan de kust. Langs de 64 kilometer lange kustlijn zijn vooral veel zandstranden, maar ook veel natuurlijke lagunes en kleine eilanden te vinden.

Ras al Khaimah weg

Ras al Khaimah is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van zon, zee en een prachtige natuur. Dit is goed terug te zien in de gelijknamige hoofdstad, die in tweeën wordt gespitst door een natuurlijke waterweg, de Ras al Khaimah Creek. De mangroves reiken dan ook tot diep in het centrum van de stad en creëren hiermee een unieke combinatie tussen natuur en een stedelijke omgeving. Je kunt de mangroves op eigen tempo verkennen met een kajak.

Een van de leukste activiteiten in Ras al Khaimah is het maken van een woestijnsafari. Toeristen en lokale bevolking bezoeken de prachtige terracotta gekleurde duinen met een jeep of buggy. Hier kun je sandboarden en een ritje op een quad of kameel maken. De dag wordt meestal afgesloten met Arabisch buffet op een sfeervolle locatie.

Een van de grote trekpleisters van Ras al Khaimah is de bergketen Rúus al Jubal. Hier vind je de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten met een hoogte van 1934 meter. Het is een stuk koeler op de top van de berg en onderweg zijn er een aantal schitterende uitzichtpunten. Als je voor wat meer actie wilt gaan, kun je een via ferrata tocht maken. Hierbij wandel en klauter je langs een steile berghelling naar de top. Vanaf de Jabal Jais maak je een ritje met de langste kabelbaan van de wereld. Je legt een afstand van 2,5 kilometer af met een snelheid tussen 120 en 150 kilometer per uur!

Jabal Jais hoogste berg Verenigde Arabische Emiraten

Hotels en appartementen in Ras al Khaimah

Ondanks de traditionele bouwstijl van Ras al Khaimah, komt het emiraat niks te kort als het gaat om mooie hotels. Het authentieke jasje is slechts een omhulsel voor prachtige moderne hotels met alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabele vakantie. Ervaar de luxe aan het zwembad en laat je verwennen met een dagje spa. Neem een duik in de helderblauwe Perzische Golf en geniet van een ijskoud drankje aan de bar. Deze regio heeft alles in huis voor een topvakantie!

Bekijk hotels Ras al Khaimah >

Vakantie Ras al Khaimah FAQ

Wat is de beste tijd om Ras al Khaimah te bezoeken?

De beste reisperiode voor Ras al Khaimah is tussen november en april. De temperatuur is dan zeer aangenaam, maar niet zo extreem heet als in de zomermaanden. 

Home > Verenigde Arabische Emiraten > Ras al Khaimah