Boa Vista

Vakantie Boa Vista

Dit door de Portugezen ontdekte eiland ligt in het oosten van Kaapverdië. Met parelwitte stranden en een woestijnachtig landschap wat wordt omgeven door een helderblauwe oceaan is Boa Vista echt een fantastische bestemming voor een zonvakantie.

Alles wat je moet weten over Boa Vista >

Bekijk hotels op Boa Vista >

Boek je pakketreis Boa Vista

Hotels op Boa Vista

Stel zelf je reis naar Boa Vista samen

Vakantie Boa Vista

Het Kaapverdische eiland Boa Vista is ondanks het soortgelijke landschap en kustlijn als buureiland Sal, een stuk rustiger. Boa Vista wordt iets minder vaak bezocht, maar is zeker niet minder mooi.

Ondanks dat er kilometerslange witte zandstranden aflopen in een helderblauwe Atlantische Oceaan, is het relatief rustig op het eiland. Boa Vista is hierdoor wel een stuk authentieker gebleven dan Sal. Je kunt dus helemaal tot rust komen tijdens een reis naar dit tropische eiland.

Strand Kaapverdische Eilanden

De mooiste stranden

Kaapverdië staat vooral bekend om het aangename weer en de schitterende witte stranden. Je geniet van het warme zand tussen je voeten terwijl de oceaan op de achtergrond rustig heen en weer deinst.

Een van de fijnste stranden vind je op loopafstand van de hoofdstad Sal Rei. Praia de Estoril ligt iets ten zuiden van de stad en loopt over in Praia Carlota. Verder naar het zuiden vindt je het enorme Praia de Chaves met grote zandduinen.

Scheepswrak Boa Vista Kaapverdië

Maar als je het idee wilt hebben dat je tijdens je vakantie Boa Vista op een privéstrand bent beland kun je ten noorden van Sal Rei terecht. Hier zul je vaak de enige zijn op het strand en kijk je uit over het oude scheepswrak op de azuurblauwe oceaan.

Hoofdstad Sal Rei

Sal Rei is met 12.000 inwoners de grootste en tevens de hoofdstad van Boa Vista. Dit is de plek waar de bewoners van het eiland de dagelijkse aankopen doen.

Op het stadsplein Praça de Santa Isabel in het centrum van de stad vindt meerdere keren per week een versmarkt plaats waar je brood, fruit, groenten en vlees kunt kopen. Maar je kunt er ook houdsnijwerken en andere kunstwerken verschaffen. Ook kun je tot in de late uurtjes terecht in een aantal uitgaansgelegenheden in de stad.

Vakantie Kaapverdië

Hotels en appartementen op Boa Vista

Ondanks dat Boa Vista minder wordt bezocht dan Sal, zijn er uitstekende faciliteiten aanwezig op het eiland. Er zijn een aantal schitterende moderne hotels, waarvandaan je vaak over het strand op de oceaan uitkijkt. Veel gezellige plaatsjes of boulevards zul je niet vinden langs de kust, maar de hotels zorgen vaak voor een goede sfeer. Vanuit jouw ligbedje hoor je de zee en voel je een verkoelend briesje terwijl je geniet van een heerlijke cocktail.

Weg Boa Vista Kaapverdië

Bekijk hotels Boa Vista >

Bekijk ook:

Kaapverdië

Home > Kaapverdië > Boa Vista