Costa de la Luz

Vakantie Costa de la Luz

De Costa de la Luz ligt aan de Atlantische kant van de schitterende regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Prachtige kustplaatsen, steden en meer dan 3000 uur zon per jaar zorgen voor een top vakantielocatie.

Alles wat je moet weten over Costa de la Luz >
Bekijk hotels in Costa de la Luz >

Boek je pakketreis Costa de la Luz

Overzicht van hotels in Costa de la Luz

Stel zelf je reis naar Costa de la Luz samen

Op vakantie naar Costa de la Luz

Doordat er jarenlang geen internationale luchthaven was, is de Costa de la Luz relatief onontdekt gebleven. Je vindt er leuke steden als Cadiz en Jerez de la Frontera en eindeloos veel mooie stranden langs deze "kust van het licht". Op de scheiding tussen deze kust en de Costa del Sol vind je de beroemde rots van Gibraltar, waar de enige wilde kolonie apen leeft in Europa. Vanaf het surfstrand van Tarifa kun je walvissen spotten of een trip maken naar Marokko.

Arcos de la Frontera Spanje

Wat te doen aan de Costa de la Luz?

Je vind aan de Costa de la Luz een aantal prachtige witte dorpjes die omringd worden door vele ongerepte strandjes. Maar er zijn sinds de laatste jaren een aantal grote resorts in aanbouw, waardoor de regio best een stuk drukker kan worden. De costa is verdeeld in het noordelijke chique deel met populaire kustplaatsen als Sanlucar de Barrameda en El Puerto de Santa Maria. Ten zuiden van Cadiz vind je een hippie sfeer in plaatsjes als Los Caños de Meca en Zahara de los Antunes.

Beach of Bolonia Tarifa Spanje

De mooiste stad van de Costa de la Luz is Cadiz. Deze authentieke Spaanse stad wordt omgeven door een schitterende kustlijn met helderblauw water. Doordat de stad nog niet heel erg is ontdekt door toeristen, zul je weinig mensen tegenkomen die een andere taal dan Spaanse spreken. Door de vergelijkbare bouwstijl en door zeewater afgebladderde bouwwerken wordt de stad vaak met de Cubaanse hoofdstad Havana vergeleken.

Als je de Costa de la Luz bezoekt, kun je de Engelse enclave Gibraltar natuurlijk niet overslaan. Door de Engelse invloeden op dit kleine stukje land vind je er veel gezellige pubs en restaurants. Het hoogtepunt van je bezoek aan Gibraltar is de grote rots waar de enige apenkolonie van Europa leeft. Het is een prachtig stukje natuur, wat uitzicht biedt over de gehele staat en vanaf de top kun je zelfs de noordkust van Afrika zien liggen.

Kathedraal in Jerez de la Frontera Cadiz

Hotels en appartementen aan de Costa de la Luz

Er zijn de laatste jaren een aantal schitterende hotels, resorts en appartementencomplexen gebouwd aan de Costa de la Luz. De populariteit is flink gegroeid onder toeristen en er is inmiddels een internationale luchthaven. Dit betekent dat het iets minder rustig zal zijn dan voor heen, maar de faciliteiten zijn er flink op vooruit gegaan. Je hebt genoeg keuze uit heerlijke verblijfplaatsen voor deze regio!

Bekijk hotels Costa de la Luz >

Vakantie Costa de la Luz FAQ

Welke luchthaven hoort bij Costa de la Luz?

De luchthaven van Cadiz is de aankomsthaven van de Costa de la Luz.

Wat is de beste reisperiode voor de Costa de la Luz?

De beste reisperiode voor de Costa de la Luz is tussen mei en oktober. Maar in de wintermaanden wordt het in deze regio vaak niet kouder dan 15 graden. 

Hoe lang is het vliegen naar Costa de la Luz?

Vanaf Amsterdam duurt het zo'n 3 uur om naar Cadiz te vliegen. 

Home > Spanje > Costa de la Luz