Formentera

Vakantie Formentera

Formentera is het kleine zusje van het bekende eiland Ibiza. Het is erg klein, maar hierdoor misschien nog charmanter. Verken de stranden, hippiemarkten en de heerlijke sfeer die op dit leuke eiland hangt.

Alles wat je moet weten over Formentera >

Bekijk hotels in Formentera >

Boek je pakketreis Formentera

Hotels in Formentera

Stel zelf je reis naar Formentera samen

Op vakantie naar Formentera

Proef de exlusieve wijn tijdens een wijnproeverij op Formentera, ga hiken langs de kust tijdens zonsondergang of bezoek een van de vele hippiemarkten van het eiland. Formentera is een klein eiland, maar er is van alles te doen tijdens je verblijf. Je kunt binnen 20 minuten van de ene naar de andere kant rijden met de auto en onderweg kom je stranden, marktjes en schitterende baaien tegen.

Els Arenals Beach Formentera

Wat te doen op Formentera?

Je kunt er voor kiezen om vanaf Ibiza een dag naar het "bounty eiland" te komen. Maar het is ook zeker mogelijk om voor een langere tijd Formentera te bezoeken. Het eiland kent een aantal hagelwitte stranden, helderblauw water en schitterende natuur. Je kunt dit het best verkennen met een scooter waarmee je overal zo heen rijdt. Bij aankomst zijn er verschillende verhuurbedrijven waaruit je kan kiezen.

Cala en Baster Formentera

Formentera kent een aantal van de mooiste stranden van Europa. Hagelwit zand en helderblauw water zorgen ervoor dat het eiland zo ontzettend mooi is. Je waant je echt op de Cariben en je vind eigenlijk nergens dit soort stranden binnen Europa. Eigenlijk zijn alle stranden op het eiland erg mooi, maar een aantal aanraders zijn: Playa de Ses Illetes, Playa de Llevant, Playa de Migjorn en Cala Saona.

Formentera is een echt hippie-eiland. In de tijd van oorlog vluchtten veel hippies naar het eiland om dienstplicht te ontkomen. Formentera was een ideale bestemming, er was namelijk weinig politie, er gingen weinig boten naar toe en het was ook nog eens schitterend weer. Vandaag de dag proef je overal nog de overblijfselen van de hippie-cultuur op het eiland. In barretjes en cafés, maar het leukst zijn de hippie-markten, waar je met live muziek en een gemoedelijke sfeer terug naar de jaren 60 wordt genomen.

Barbaria Cape vuurtoren Formentera

Hotels en appartementen op Formentera

Veel mensen bezoeken Formentera voor een dag tijdens een verblijf op Ibiza. Maar het is natuurlijk veel leuker om langer te verblijven op dit mooie eiland. Formentera heeft een aantal schitterende hotels met uitzicht over de Middellandse Zee. Zo kun je nog langer genieten van de gemoedelijke sfeer op het eiland, de hagelwitte stranden en de leuke hippie marktjes.

Bekijk hotels Formentera >

Vakantie Formentera FAQ

Is Formentera leuk?

Formentera is een heerlijk eiland waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van de stranden en mooie baaien. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het eiland is leuk om een dag of een aantal dagen te bezoeken.

Is er een vliegveld op de Formentera?

Nee er is geen vliegveld op Formentera zelf. Als je het eiland wilt bezoeken kun je landen op Ibiza en vanaf daar een boot nemen naar het eiland. 

Is Formentera duur?

Formentera is relatief best wel prijzig, dus schrik niet van de prijzen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en er zijn altijd wat betaalbare opties. 

Home > Spanje > Formentera