Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Stedentrips > Dubrovnik

Stedentrip Dubrovnik

Travis header

Hotel Komodor

13 april 2024
6 dagen
Dubrovnik, Kroatië
Logies en ontbijt
Vliegtuig
Bekijk reviews

Hotel Komodor

13 april 2024
6 dagen
Dubrovnik, Kroatië
Logies en ontbijt
Vliegtuig
Bekijk reviews

Dubrovnik, 'Parel van de Adriatische Zee'

De bijnaam 'parel' heeft deze prachtige stad niet voor niets gekregen. Dubrovnik ligt in het zuiden van Kroatië aan de kust van de Adriatische Zee. De stad kent een eeuwenlange geschiedenis waarvan de overblijfselen mooi bewaard zijn gebleven. Dit, gecombineerd met de overweldigende natuur, het heerlijke weer en de fraaie stranden, zorgt dat er maar weinig steden die aan Dubrovnik kunnen tippen! Een leuke bijkomstigheid: de prijzen in Kroatië zijn lekker laag, dus is het een perfecte bestemming voor een goedkope stedentrip.

Wat mag je niet missen

Bij een stedentrip in Dubrovnik ben je verzekerd van een veelzijdige vakantie. Je kunt er zelfs een combinatie strandvakantie-stedentrip van maken! Op de fraaie kiezelstranden kun je heerlijk relaxen en in de stad is er van alles te beleven. Flaneer bijvoorbeeld over de Stradùn, de elegante hoofdstraat waar je heerlijk kunt winkelen. Zowel overdag als 's avonds is het er bruisend gezellig. Kijk vooral verder dan de aantrekkelijke etalages: de glimmende geplaveide straat loopt dwars door de historische binnenstad, begint en eindigt bij een fontein en is een aaneenschakeling van fraaie, 17e-eeuwse architectuur! Aan de oostkant van de Stradùn vind je het centrale plein Loza met onder andere de 15e-eeuwse klokkentoren Loggia.

Historische bezienswaardigheden

Omdat de stad in de loop der eeuwen nauwelijks beschadigingen heeft opgelopen, zijn er diverse historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de imposante kathedraal, het Franciscanenklooster en 14e-eeuwse synagoge. Een echte 'must-see' is ook de stadsmuur, waarvan de oudste delen afkomstig zijn uit de 7e eeuw. Het grootste deel stamt echter uit de periode tussen de 1300 en 1600 n. Chr. Vanaf de stadsmuren heb je een adembenemend mooi uitzicht op de zee en de stad. Ook de moeite van een bezoek waard is Fort Lovrijenac. Het kasteel uit de 11e eeuw was de achtergrond voor de populaire serie 'Games of Thrones'. Deze locatie is goed gekozen want het is een indrukwekkend kasteel en je hebt er een prachtig uitzicht hebt op zee!

Natuur

Naast de prachtige kustlijn met diverse eilandjes, heeft ook het binnenland veel te bieden voor natuurliefhebbers. De heuvelachtige omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandel- en fietstochten, zoals bijvoorbeeld naar de top van Srdj-heuvel. Het is een prachtige tocht waarvoor je beloond wordt met een wijds uitzicht vanaf de top.

Voel je de vakantiekriebels al?

Heb je zin gekregen in een stedentrip naar Dubrovnik? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen en daarom vind je op Travelhunter je altijd de beste aanbieding voor een goedkope stedentrip naar Dubrovnik!

Interessant voor jou

Bekijk alle stedentrips


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Home > Stedentrips > Dubrovnik