Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Stedentrips > Napels

Stedentrip Napels

Travis header
205,- per persoon
Bekijk aanbieding

Gevonden bij: Bebsy

Hotel Neapolis

1 december 2024
3 dagen
Napels, Italië
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Hotel Neapolis

1 december 2024
3 dagen
Napels, Italië
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Stedentrip naar Napels: Italiaans voor gevorderden

Als er één stad is die echt op en top Italiaans is, dan is het Napels wel: smalle steegjes met wapperend wasgoed ertussen, scooters, verliefde stelletjes en een lekker druk en chaotisch verkeer. Het is de stad van de beruchte Camorra, maar ook de bakermat van de pizza. Napels heeft een prachtige ligging aan een baai met mooie stranden en in het historische centrum waan je je in een openluchtmuseum. Bovendien zijn er volop bezienswaardigheden en kun je hier fantastisch (en voordelig!) shoppen. Met andere woorden: Napels heeft alles!

Hoogte- en dieptepunten

Napels ligt aan de voet van de Vesuvius, de vulkaan die ooit Pompeï heeft bedolven. Een trein brengt je naar de top en daar leg je de laatste 130 meter naar de krater te voet af. Het is een onvergetelijke ervaring om daar te staan! Een excursie naar Pompeï mag natuurlijk niet ontbreken. Als je de overblijfselen van de stad ziet, is het moeilijk voor te stellen dat deze bouwwerken al vóór Christus gebouwd zijn! Wat dichterbij, maar ook mooi, is om met de kabelbaan naar de hoger gelegen wijk Vomero te gaan. Daar bezoek je het Castel Sant’Elmo en geniet je van een adembenemend mooi uitzicht over de stad.

Onder Napels ligt een ondergronds stelsel van tunnels, grotten, catacomben en watergangen: de Napoli Sotteranea. Een groot deel van die gangen is uitgegraven door de Grieken, maar er is ook een stuk dat nog ouder is. Op het eind van de indrukwekkende rondleiding krijg je nog een bonus: onder een woonhuis ligt een compleet amfitheater dat door de Romeinen is gebouwd en zo’n 2000 jaar oud is! Een hoogtepunt in de diepte…

Nog meer leuks

Tijdens je stedentrip naar Napels kan je ook een lekker dagje strand pikken en een boottrip naar het nabijgelegen, sprookjesachtige eiland Capri maken. In de cruisehaven van Napels kan je een veerboot of vleugelboot nemen. Het eiland heeft geen stranden, maar wel twee dorpen en een prachtige, ruige natuur. Ook hier kun je weer de diepte in: van de Grotta Azzurra.

Winkelen en lekker eten

Tot slot kun je in Napels echt super goed winkelen, chillen op een terrasje waarbij je geniet van een espresso en natuurlijk lekker uit eten gaan. Hier eet je de lekkerste gerechten uit zee en natuurlijk de enige echte pizza Margherita, belegd met romige buffelmozzarella, tomaat en basilicum. Kortom, la dolce vita di Napoli!

Interessant voor jou

Bekijk alle stedentrips


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Home > Stedentrips > Napels