Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Stedentrips > Florence

Stedentrip Florence

Travis header
185,- per persoon
Bekijk aanbieding

Gevonden bij: Bebsy

Hotel B&B Firenze Nuovo Palazzo Di Giustizia

24 januari 2025
3 dagen
Florence, Italië
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Hotel B&B Firenze Nuovo Palazzo Di Giustizia

24 januari 2025
3 dagen
Florence, Italië
Logies
Vliegtuig
Bekijk reviews

Florence: één groot openluchtmuseum

Voor een kunst- en cultuurliefhebber is er geen mooiere reis te bedenken dan een stedentrip Florence. Bezoek talloze prachtige kerken, musea en paleizen, bewonder oude en moderne kunst en geniet van de heerlijke Italiaanse keuken en wijnen. De bezienswaardigheden liggen lekker dicht bij elkaar, dus hoef je nooit ver te lopen. Kortom uitgebreid genieten in alle opzichten!

Bezienswaardigheden

Florence ligt centraal in het noordwesten van Italië. Het is de bakermat van de Renaissance en kunst- en cultuurhoofdstad van Toscane! Wandelend door het Centro Storico, het bruisende, historische hart van de stad, val je van de ene verbazing in de andere. De Duomo, met de imposante rode koepel en sierlijke klokkentoren, is daar het iconische middelpunt. Daaromheen kronkelen talloze straatjes met hoogtepunten van o.a. Leonardo Da Vinci en Botticelli. Verder is er natuurlijk het wereldbefaamde paleis Palazzo Vecchio en de eeuwenoude brug de Ponte Vecchio met daarop de beroemde galerij met winkeltjes en juweliers.

Ook het prachtige renaissance paleis Palazzo Pitti is een belangrijke trekpleister. Het gigantische bouwwerk omvat maar liefst 7 musea met meesterwerken van beroemde kunstenaars en bijvoorbeeld de fraaie jurken van de jonkdames van de Medici. Ook de erachter gelegen tuinen de Giardino di Boboli zijn erg mooi en herbergen beeldhouwwerken uit de Romeinse tijd.

Waar je zeker heen moet gaan is de aan de oever van de Arno-rivier gevestigde Galleria degli Uffizi. Hier vind je de grootste collectie Italiaanse kunst uit de Renaissancetijd ter wereld. Het museum omvat ook een paar van de bekendste schilderijen van Italië, zoals de portretten Piero della Francesco's en talloze meesterwerken van Sandro Botticelli.

Shoppen en eten

Een stedentrip Florence betekent ook culinair genieten en uitgebreid shoppen! Rust even uit op een terrasje in de schaduw van een eeuwenoude boom, of duik een koffiebarretje in en geniet van een echte Italiaanse caffè. Voor de lunch bestel je een echte 'ribollita' (stevige, Toscaanse soep) of een pasta, maar dineren doe je echt uitgebreid en lang. Als je gaat winkelen, moet je zeker ook even over de Tornabuoni lopen en de haute-couture boetieks bewonderen. Florence is tenslotte de geboortestad van de beroemdste ontwerpers van Italië: Gucci en Cavalli. Van hele andere orde is de overdekte Mercator markt: daar vind je allerlei lokale heerlijkheden en zeker ook leuke cadeaus om mee naar huis te nemen!

Het leuke is dat alles hier helemaal niet duur is. Je kunt dus genieten van een goedkope stedentrip en hier op Travelhunter vind je de beste aanbieding!

Interessant voor jou

Bekijk alle stedentrips


*Wij doen ons uiterste best de aanbiedingen en informatie te allen tijde up-to-date te houden. Helaas wijzigt dit soms snel bij de aanbieders en kan het voorkomen dat informatie verouderd is of aanbiedingen uitverkocht zijn. Kijk daarom altijd ook naar de informatie en prijzen op de website van de aanbieder alvorens je de vakantie boekt. Bij sommige aanbieders kunnen er nog boekingskosten bijkomen.

Home > Stedentrips > Florence