Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 10 tips om te besparen op je vakantie

10 tips om te besparen op je vakantie

Besparen op je vakantie, dat wil iedereen wel toch? Wij zetten onze tips en de tips die jullie ons gaven op een rij.

1. Let op de wisselkoers

Bij het kiezen van een vakantiebestemming is het handig om rekening te houden met de wisselkoers in het land. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat je voor een euro in Amerika veel meer krijgt dan in Engeland. Door dit van te voren op te zoeken kun je veel geld besparen op je vakantiebestemming.

2. Go where the locals go

Ga je op vakantie, dan wil je vaak op een aantal leuke uitstapjes doen en de kosten daarvan kunnen flink oplopen. Vraag liever de locals naar leuke plekjes en ga er op eigen houtje naartoe. Je kan bijvoorbeeld in Bali voor maar een paar euro het hele eiland over met een privéchauffeur.

Ga je ergens eten, kijk dan of hier veel locals zitten of ga voor streetfood. Naast dat dit geld bespaart, is het een leuke manier om de lokale bevolking te leren kennen.

3. Vergeet niet te onderhandelen

In Nederland zijn wij niet zo gewend om te onderhandelen, maar in het buitenland is het de gewoonste zaak van de wereld. Men weet dat er nog onderhandeld gaat worden, dus de beginprijs is soms wel twee keer zo hoog. Dit geldt niet alleen op de markt, maar ook bijvoorbeeld als je een vast bedrag afspreekt voor een taxi of boottocht. Niet geschoten, is altijd mis, toch?

4. Houd de kortingsacties in de gaten

Vrijwel alle reisorganistaties maken gebruik van bepaalde kortingen. Denk aan vroegboekkorting, last-minute korting, maar ook vakantiegeldkorting, Koningsdagkorting, voorjaarskorting, noem maar op. Houd deze acties goed in de gaten, het kan je toch weer 100 euro besparen.

Ga je met kinderen op vakantie, dan is het ook de moeite waard om te kijken bij welke hotels er nog kinderkorting afgaat. Je ziet dit soms pas als je de prijs aanklikt. Kost dus wel wat tijd, maar dit kan je wel honderen euro's besparen.

5. Gebruik je studentenpas ook in het buitenland

Heb je een studentenpas, dan kan je die soms ook in het buitenland gebruiken. Je kunt ook een ISIC (International Student Identity Card) aanschaffen. Hiermee krijg je in heel veel landen korting op bussen, treinen, hostels, musea, en zelfs op sommige vliegtickets.

6. Neem eigen spullen mee

Eerlijk is eerlijk, Nederlanders houden van gratis. Schaam je daar niet voor, maar maak er juist gebruik van tijdens je vakantie. Neem bijvoorbeeld alvast een flesje water mee de luchthaven, zodat je die daar niet hoeft te kopen. Tegenwoordig kun je deze op Schiphol zelfs meenemen bij de security check. En heb je in het hotel gratis flesjes water, neem deze dan mee als je er een dagje op uit gaat.

Maar ook een eigen snorkelset meenemen is een goed idee! Voor zo'n 15 euro heb je al een prima snorkelset en één keer huren kost vaak al meer. En wel zo fijn om je eigen snorkel te gebruiken.

7. Wees flexibel in data

Hoe flexibeler je bent, hoe meer kans op een goede aanbieding. Maak het je niet uit wanneer je vertrekt? Mooi! Kijk dan niet alleen op 1 specifieke datum, maar kijk ook naar de prijzen rondom die datum. Gek genoeg kan dit soms zomaar 500 euro schelen.

8. Wees flexibel in bestemming

Zit je wel vast een een bepaalde datum, dan kun je door flexibel te zijn in je vakantiebestemming alsnog veel besparen. Dit kan betekenen dat je naar een iets minder bekende bestemming gaat, maar dat hoeft niet. Soms stunten reisorganisaties met bepaalde bestemmingen en kun je ineens heel goedkoop naar Spanje bijvoorbeeld, terwijl je een week later juist heel goedkoop naar Curaçao kan gaan.

9. Niet twijfelen

Zie je een extreem goede deal, twijfel dan niet en boek het direct. Soms is het een prijsfout of is er nog maar één kamer beschikbaar voor die prijs en is het heel snel uitverkocht. Zeker als je nog een paar dagen bedenktijd hebt, kun je het liever meteen boeken en dan nog even rustig nadenken in plaats van andersom, dan ben je vaak te laat.

10. Houd de deals van TravelHunter in de gaten

En last but not least, maak gebruik van onze website. Onze tool selecteert de beste deals van dit moment, per bestemming. Je weet zo dat je nooit te veel betaalt. En we hebben niet alleen deals buiten het hoogseizoen, maar ook binnen de schoolvakanties. Zo kan iedereen goedkoper op vakantie!

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de meest bizarre aanbiedingen, kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief of ons volgen op social media.

Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten!


Vakantie aanbiedingen

Home > Blog > 10 tips om te besparen op je vakantie