Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 4 goedkope tripjes vanuit Playa del Carmen

4 goedkope tripjes vanuit Playa del Carmen

In Mexico zijn veel leuke excursiemogelijkheden. Er zijn oude Mayasteden, prachtige parken, cenotes, mooie eilanden en indrukwekkende koraalriffen. Wil je een aantal van deze excursies via de touroperator of het hotel doen, dan ben je al gauw een paar honderd euro kwijt. TravelHunter zet daarom een paar leuke trips op een rij die je heel goedkoop kunt doen als je in Playa del Carmen of daar in de buurt verblijft.

1. De oude mayastad Tulum en hippiestranden eromheen

Via touroperator/hotel rond de € 70, zelf € 10

Vanuit Playa del Carmen is het ongeveer een uurtje rijden naar Tulum. In de stad staat de "Colectivo" voor je klaar. Dit is een klein busje waar maximaal zo'n 15 mensen in kunnen. Zowel toeristen als lokale mensen nemen deze bus. Zo zie je wat meer van het echte Mexico. Je betaalt hiervoor zo'n 45 pesos, iets meer dan 2 euro en terug hetzelfde. Voor 4 euro per persoon kun je dus van Playa del Carmen naar Tulum reizen en terug. Eenmaal in Tulum probeert men je allerlei pakketten aan te smeren. Je kunt dit doen, als je bijvoorbeeld ook wilt gaan snorkelen. Wij kregen aangeboden om te snorkelen incl. toegang tot de Maya ruïnes 15 euro per persoon, spotgoedkoop dus! Wij hebben dat uiteindelijk niet gedaan, omdat we eerst even wilden rondkijken en zijn toen zelf naar de Maya ruïnes gegaan. De toegang was 70 peses per persoon, nog geen 4 euro dus. Met een drankje erbij ben je dan in totaal maar 10 euro per persoon kwijt!

De weg naar het strand en de Maya ruïnes is al erg leuk, er zijn wat tentjes waar je wat kunt eten of een souvenir kunt kopen en je kunt op de foto met de TULUM letters. Aan het einde van de weg kun je naar de indrukwekkend Maya ruïnes, waar je ook een prachtig uitzicht op het strand hebt. Wil je nog even van de zon genieten en even relaxen, dan is het derde strand "Playa el Paraïso" een echte aanrader. Het strand is prachtig met schuine palmbomen en een hele heldere zee, er zijn veel gezellige tentjes met hangmatten en er hangt een relaxte hippie vibe.

Wil je liever een georganiseerde trip doen, check dan alle excursies die je kunt boeken in Mexico.

Tulum Playa Paraiso strand

2. Dagtripje naar Cancún

Zelf regelen kost je maar € 10

Cancún is gebouwd voor de Amerikaanse toerist en Playa del Carmen meer voor de Europeanen, maar natuurlijk is het wel leuk om een kijkje te nemen in de bekende badplaats. Vanaf het centrum van Playa del Carmen kun je, net als voor Tulum, de "Collectivo" naar Cancún nemen. Dit kost zo'n 40 pesos heen en 40 pesos terug, dat is samen zo'n 4 euro per persoon. Eenmaal aangekomen in Cancún, moet je nog een bus nemen om op het strand te komen (bus 1 of 2). Wil je met de letters van Cancún op de foto, dan kun je het beste bij Playa Delfines uitstappen. Houd wel rekening mee dat je even moet wachten, want je bent niet de enige die met de letters op de foto wilt...

Cancún doet heel erg Amerikaans aan, grote winkelcentra, niet echt een boulevard en vooral heel veel grote hotels en all-inclusive resorts aan het strand. Ga je in de avond, dan zijn er heel veel uitgaansgelegenheden en veel grote clubs met open bar. Het is niet heel erg Mexicaans, maar wel leuk om mee te maken!

Cancún letters Playa Delfines

Cancun Playa Delfines

3. Cenotes

Via hotel al snel rond de € 100, zelf rond de € 20

In de hele omgeving van Playa del Carmen (en ook van Cancún) zijn talloze cenotes te vinden. Dit zijn grotten met water waar je vaak kunt zwemmen of snorkelen. Heel erg indrukwekkend en helemaal niet duur, mits je zelf eropuit gaat tenminste. Pak een taxi en spreek van tevoren een prijs af, zodat je niet achteraf belazerd wordt. De entree kost maar ongeveer 5 tot 10 euro per persoon, afhankelijk van de cenote. Wil je ook snorkelen, dan betaal je iets meer, zo'n 20 euro als je een beetje kunt onderhandelen.

Cenote Mexico

4. Ontdek de onderwaterwereld van Mexico tijdens een snorkeltrip

Prijs verschilt heel erg per plek, maar kan al vanaf € 15.

Snorkelen kan op heel veel verschillende plekken. Vaak kan het op het strand bij het hotel. Je gaat dan met een boot richting een koraalrif waar je met een groepje gaat snorkelen. Wij betaalden hier € 45 voor via het hotel (zie de beelden hieronder). Neem je er wat meer tijd voor, dan kan het zeker nog goedkoper, bijvoorbeeld in Tulum of Akumal Beach. Akumal Beach staat ook wel bekend om "Turtle Beach", waar je dus heel veel schildpadden zult spotten. Houd er rekening mee dat dit niet het hele jaar open is. Tijdens de broedtijd is het strand gesloten.


Aanbiedingen Mexico

Home > Blog > 4 goedkope tripjes vanuit Playa del Carmen