Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > De verborgen schoonheid van de Costa Brava

De verborgen schoonheid van de Costa Brava

De Costa Brava is vooral bekend om zijn stranden en jongerenvakanties. Deze streek heeft echter veel meer te bieden dan clubs, cerveza en je roes uitslapen op het strand. Langs de prachtige grillige rotskust vind je wandelpaden, stille baaien, prachtige tuinen, en fijne horeca gelegenheden.

De sprookjesachtige baai van Lloret de Mar

Het partyparadijs van Spanje, Lloret de Mar, is een levendige plaats ook in het voor- en naseizoen. Naast het drukke hoofdstrand vind je ten noorden en ten zuiden van Lloret kleine rustige baaien en diverse wandelpaden. Net ten zuiden van Lloret vind je de goed toegankelijke baai Cala Banys. Vanaf het hoofdstrand loop je via een aangelegd wandelpad 500 meter naar het zuiden. Aan deze met pijnbomen omringde baai ligt het Castillo de Sant Joan dat je voor € 3,- kunt bezoeken. Je hebt vanaf de baai een sprookjesachtig uitzicht op het kasteel. Het water is helder blauw en ideaal om te snorkelen.

Strand Lloret de Mar

Het ruime, rustige strand van Platja Fenals

Vanaf het Castillo de Joan kun je verder naar het zuiden wandelen naar het strand van Fenals. Om op dit strand te komen volg je het wandelpad tussen de bomen en struiken. Dit strand is groot, schoon en rustig. Lekker lunchen en ijsjes eten doe je bij restaurant Leman aan America 30. Naast lekkere Sundaes heeft dit restaurant een ruime keuze aan goed Mediterraans eten.

Een avond in Catalaanse sfeer

La Parrilla in het centrum van Lloret is een bijzonder restaurant waar je heerlijke tapas eet. Het wordt gerund door een Catalaanse familie en bevindt zich in een kleine zijstraat achter de kerk aan de Carrera de Santa Llucia nr. 13. Langs de muren staan wijnvaten opgesteld waar je een fles kunt tappen. De sangria smaakt hier goed en het eten is van hoge kwaliteit en redelijk geprijsd. Wanneer je de nacht in gezellige Catalaanse sferen wil voortzetten ga dan laat op de avond naar Grand Café Latino aan de Rambla Roma Barnes nr 10. Je treft hier weinig Nederlandse toeristen. Neem een lekkere cocktail en ga los op Spaanse beats en Latijns Amerikaanse muziek. Goed uitzicht over de dansvloer heb je vanaf de balustrade op de eerste verdieping. Toegang vanaf 21 jaar waardoor het publiek niet al te jong is.

De tuinen van Lloret del Mar en Blanes

Ten zuiden van Lloret vind je drie tuinen. De Italiaanse renaissance tuin Jardines de Santa Clotilde, de grote botanische tuin Marimurtra direct ten noorden van Blanes en een kleine cactustuin Pinya de Rosa. De botanische tuin Marimurtra is bijzonder mooi met fraaie bloemenpracht en uitzichten over zee. Dit was dan ook niet voor niets de trouwlocatie van zangeres Shakira en voetballer Piqué. Tussen de tuinen rijdt Bus Botanic die diverse gecombineerde kaartjes verkopen voor bus, boot en toegang tot de tuinen. Sportief? Neem dan de moeite om vanaf de botanische tuin de steile afdaling te nemen naar de haven van Blanes. In de haven naast de visafslag eet je de beste paella van heel Spanje bij Restaurant Can Flores. Dit is hét restaurant voor kakelverse zeevruchten en vis direct geleverd vanuit de haven.

Waterlelie Marimutra

Authentiek shoppen in Tossa de Mar

Het is een aanrader om vanaf één van de vele stranden van de Costa Brava te varen naar het pittoreske middeleeuwse dorpje Tossa de Mar. Je hebt vanaf de boot fraai uitzicht over de baaien en rotsformaties. Langs de stranden staan diverse stands met aanbieders van boottochten. De bekendste is Dofi Jet Boats. De boottochtjes zijn helaas niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Met het lokale openbaar vervoer is Tossa de Mar goedkoop te bereiken. Het dorp met nauwe straatjes heeft zijn authentieke sfeer weten te behouden. Je vindt er kleine musea, galeries, winkeltjes met kunst, kleding en handgemaakte waren.

De Costa Brava heeft dus veel meer te bieden dan zon, zee en feesten!


Aanbiedingen Spanje

Home > Blog > De verborgen schoonheid van de Costa Brava