Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Dit moet je proeven: 3x Siciliaanse lekkernijen

Dit moet je proeven: 3x Siciliaanse lekkernijen

Italië is altijd een goed idee als je van lekker eten houdt. Heerlijke pizza’s, de lekkerste pasta’s en natuurlijk de goddelijke Italiaanse ijsjes... Op Sicilië hebben ze daar nog een aantal lekkernijen aan toegevoegd. Ga je op vakantie naar Sicilië, dan moet je onderstaande lekkernijen zeker geproefd hebben.

Say what?! Broodje ijs (Brioche)

De Siciliaanse brioche, ofwel een broodje ijs, dat moet je toch een keer geprobeerd hebben?! Ze zijn bij de meeste “gelaterieen” op Sicilië wel te verkrijgen. Als je een brioche bestelt, krijg je een zoetig broodje waar je, net als bij een normaal Italiaans ijsje, verschillende smaken kunt kiezen. Zie hieronder een voorbeeld, krijg je al trek?

Brioche Sicilië - Broodje ijs
Brioche Sicilië - Broodje ijs

Risotto balletjes (Arancino)

Een hartige snack die je overal op Sicilië kunt bestellen is de aranchino, een risotto bal. Het lijkt een beetje op een grote bitterbal, alhoewel je ze ook regelmatig in kegelvorm tegenkomt. Je hebt ze met allerlei vullingen, onder andere risotto met vlees en groente, maar er is ook een vegetarische versie met spinazie en mozzarella. Lekkerrr!!

Arancino con Spinaci
Arancino con Spinaci

Zoete cannoli

Ook zoiets lekkers: cannoli. Dit is opgerold koekje gevuld met zoete ricotta. Je ziet ze overal: in ijswinkeltjes, bakkers, en zelfs bij het all-inclusive buffet van de hotels. In het Eloro Hotel wordt dit regelmatig als toetje geserveerd.

Cannoli Sicilië
Cannoli Sicilië

Nomnomnom!


Home > Blog > Dit moet je proeven: 3x Siciliaanse lekkernijen