Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Dromen beleven in Tromsø

Dromen beleven in Tromsø

Stel je eens voor: je staat ergens dik ingepakt in the middle of nowhere in het noorden van Noorwegen vlakbij Tromsø. Boven je geeft een indrukwekkend groen licht een grote dansshow weg: stroken in diverse kleuren groen bewegen snel door de lucht en de hemel is het ene moment helemaal groen en het andere moment weer helemaal donker. Iemand moet je even knijpen, want hoe kan dit spektakel werkelijkheid zijn? Dat is toch echt het Noorderlicht, een magisch natuurverschijnsel dat je tijdens een vakantie in Tromsø kunt ontdekken. Het licht wordt ook wel Aurora Borealis genoemd en is net zo sprookjesachtig als deze benaming doet geloven. Je bent nu al gewaarschuwd, want wanneer je het licht eenmaal hebt mogen zien wil je niets anders meer. Ga je mee naar het noorden van Noorwegen?

Tromsø stedentrip

Tromsø vanuit de lucht

Bruisende stad

Tromsø is een ontzettend toffe bestemming wanneer je gek bent op een vakantie waarin je activiteiten combineert met natuur en cultuur. De stad zelf is met vele leuke hotels, appartementen en hostels de ideale uitvalbasis om te verblijven voor een midweek of zelfs langer. Vanaf Tromsø kun je diverse excursies boeken, zoals een excursie waarbij je op het Noorderlicht gaat jagen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een auto te huren en op je eigen gemak het gebied te ontdekken. Dat laatste is enorm aan te raden wanneer je de vrijheid wilt hebben om je eigen tempo te bepalen. Noorwegen is in vergelijking met Nederland wel een wat duurder land: excursies of een auto boeken liggen qua prijs een beetje op dezelfde hoogte. Kijk dus goed wat voor jullie het handigst is! Bezoek in de stad één van de vele gezellige koffietentjes, loop langs het water, bezoek wat musea en ga naar de overkant waar je met een kabelbaan de Fjellheisen op kunt. Vanaf het topje van Fjellheisen heb je een adembenemend uitzicht over Tromsø. Vergeet dus vooral niet om je fotocamera mee te nemen!

Spot het Noorderlicht

Om het Noorderlicht te kunnen spotten is het aan te raden om tussen november en maart richting de stad en omgeving te gaan. In die maanden is er het minste zonlicht waardoor er meer kans is om wat van activiteit van het Noorderlicht te kunnen zien. Het bijzondere is dat de zon vanaf eind november tot en met midden januari helemaal niet te zien is: Tromsø ligt in een bergachtig gebied en de zon komt in die maanden niet hoger dan de bergen. In het begin is dat misschien even wennen, maar het is ook heel speciaal om eens mee te maken hoe dat is. Een ander pluspunt is dat je met een beetje geluk zelfs het licht al kunt spotten rond een uurtje of zes. In de stad zelf is het Noorderlicht af en toe ook te zien, maar voor een optimale ervaring van dit natuurverschijnsel moet je toch écht de natuur in. Zoek een plekje op tussen de bergen waar geen kunstmatig licht te vinden is en dompel je helemaal onder in dit groene schouwspel. Tip: kleed je warm aan, het kan enorm koud worden in de avond en nacht.

Tromsø prachtige natuur

Noorderlicht in Tromsø

Diverse activiteiten

De Aurora Borealis is voor velen absoluut één van de hoogtepunten van dit gebied. Toch kun je er nog veel meer ontdekken en bekijken. Ga er bijvoorbeeld walvis spotten op een vissersboot of ga mee met een heuse sleesafari met husky's! De natuur in Noord-Noorwegen is zó bijzonder en magisch dat je overal wel wat nieuws te ontdekken hebt. Het is een gebied waar je optimaal kunt genieten van de rust, maar waar je wel overvallen wordt door al het moois wat het land te bieden heeft. Sta versteld van de indrukwekkende fjorden, de ijzige meren en de prachtige uitzichten. Zelfs de grootste luie vakantieganger kan niet stil blijven zitten in een bizar mooi natuurgebied zoals deze.

Ben je inmiddels net zo enthousiast over Tromsø geworden en zie je het wel zitten om die kant op te gaan? Bekijk zelf de Aurora Borealis en laat je dromen uitkomen in Noord-Noorwegen. Via Expedia kun je zelf een voordelige reis boeken naar dit gebied.


Home > Blog > Dromen beleven in Tromsø