Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen is de leukste en meest gevarieerde manier om van een zonvakantie in Griekenland te genieten. De Griekse eilanden hebben zoveel moois te bieden, dat het zonde zou zijn om alleen op één eiland te verblijven. Natuurlijk kun je ze niet allemaal verkennen tijdens je vakantie, maar je kunt wel meerdere eilanden verkennen door middel van eilandhoppen in Griekenland. Kies voor een van de eilandengroepen en laat je verrassen!

Wij geven je alvast wat inspiratie voor als jij gaat eilandhoppen en je kunt ook gelijk kijken naar het aanbod van:

Santorini Griekenland

Welke Griekse eilanden kies je?

Griekenland bestaat uit het vasteland en zo'n bewoonde 225 eilanden; best lastig kiezen dus! De eilanden zijn een soort snoepwinkel: het liefst zou je ze allemaal willen proeven! Maar dat gaat natuurlijk niet... Althans niet in één vakantie. Om je op weg te helpen, geven we je een paar voorbeelden van veel gekozen combinaties op de verschillende eilandengroepen van Griekenland:

 • De Cycladen
 • De Sporaden
 • Ionische Eilanden
 • Egeïsche Eilanden
 • Saronische Eilanden
 • Kreta & Evia

De Cycladen: misschien wel het mooiste gebied voor Eilandhoppen in Griekenland

De Cycladen liggen in de Egeïsche Zee, dicht bij het vasteland. Dit gebied omvat enkele populaire eilanden waaronder Mykonos, Naxos, Santorini, Paros en Ios. Daarnaast is er ook een rits aan kleinere, minder bekende en zelfs onbewoonde eilandjes die je tijdens een eilandhopvakantie kunt bezoeken.

Mykonos Griekenland

Adros, met de schitterende watervallen, is bijvoorbeeld echt een pareltje! Ontdek Athene en vier van de Cycladen in deze 15-daagse reis. Je start in de Atheense wijk Plaka en bezoekt de wereldberoemde Acropolis. Het eerste eiland dat je aandoet, is het bruisende Mykonos met een doolhof van kleine straatjes, daarna het elegante Paros en vervolgens Naxos, met de prachtige stranden. Als laatste staat het Instagramwaardige Santorini, waar je van schitterende zonsondergangen geniet, op het programma.

Andere mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld alleen Santorini en Naxos aan te doen of een combinatiereis van Mykonos en Santorini. Of je breidt het iets verder uit en ontdekt in twee weken de drie eilanden Paros, Naxos en Santorini.

Check deze website voor nog veel meer mogelijkheden voor eilandhoppen in de Cycladen:

Eilandhoppen Cycladen

Griekenland eilandhoppen: de Sporaden

De Sporaden omvatten eigenlijk 2 eilandengroepen: de Dodecanese (de Zuidelijke Sporaden) en de Noordelijke Sporaden.

De Dodecanese bestaat op haar beurt uit een hele verzameling bekende en minder bekende eilandjes. Het bijzondere van dit gebied is dat het veel verschillende overheersers heeft gehad. Pas sinds 1948 hoort het weer officieel bij Griekenland. De sporen van deze overheersers zie je overal terug, zoals een duidelijke Italiaanse invloed op de architectuur.

Karpathos, Rhodos en Kos hebben de meeste bekendheid en liggen relatief dicht bij de kust van de Turkse Rivièra. Je kunt een combinatiereis naar deze drie eilanden maken. Maar je kunt het ook combineren met andere eilanden en zelfs een bezoekje aan Turkije brengen! De volgende combinaties zijn bijvoorbeeld erg leuk:

Agia Eleni Skiathos

Bij de Noordelijke Sporaden heb je ook een brede keuze. Maak bijvoorbeeld een onvergetelijke reis van 2 weken naar Skopelos en Skiathos. Tussendoor kun je ook uitstapjes maken naar de kleinere eilandjes, want ze liggen dicht bij elkaar. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met pittoreske baaitjes, fantastische uitzichten op zee, knusse restaurants en natuurlijk heerlijk weer. You're gonna love this!

Eilandhoppen in Griekenland bij de Ionische eilanden

De Ionische Eilanden liggen in de Ionische Zee, ten westen van het Griekse vasteland en voor de kust van Albanië. De 7 grote eilanden zijn bij iedereen wel bekend: Corfu, Lefkas, Zakynthos en Kefalonia, maar ook Ithaka, Paxi en Kythira. Daarnaast zijn er nog kleinere eilandjes die zeker niet minder mooi zijn, zoals Mathraki, Othoni, Erikoussa, Antipaxi, Meganisi, Kalamos en Kastos.

Elk eiland is uniek en je zult er van de ene verwondering in de andere vallen. Maak bijvoorbeeld deze te gekke 8-daagse fly-drive reis naar Zakynthos, Kefalonia en Ithaka en verken de prachtige eilanden in je eigen tempo!

Kefalonia

Egeïsche Eilanden

Deze eilandengroep ligt in de Egeïsche zee en wordt verdeeld in 3 regio’s:

 • De Noord-Egeïsche Eilanden
 • De Zuid-Egeïsche Eilanden
 • Kreta

De Noord-Egeïsche eilanden omvatten de bekende Limnos, Ikaria, Lesbos, Chios, Samos en meerdere minder bekende eilanden. De Zuid-Egeïsche eilanden zijn de hierboven genoemde Cycladen en de Dodecanese.

De Saronische eilanden (ook gelegen in de Egeïsche Zee), met o.a. Poros, Hydra, Spetses, Aegina, Salamis, horen bestuurlijk bij de regio Attica, terwijl Evia en Skyros bij de regio Centraal-Griekenland horen. Tot slot hebben we nog Kreta, het grootste eiland van Griekenland, in het zuiden van de Egeïsche Zee. Je kunt bijvoorbeeld ook Kreta combineren met Santorini in een mooie 8-daagse reis.

Kreta Herklion terras

Zelf je reis voor eilandhoppen in Griekenland samenstellen

Natuurlijk kun je jouw reis ook helemaal zelf samenstellen. Dit kost je wel de nodige voorbereiding, maar levert ook veel vakantie voorpret op én het geeft je meer flexibiliteit in welke eilanden je wilt bezoeken en hoe lang je er blijft. Houd in ieder geval rekening met de volgende punten:

 • Hoe lang wil je gaan?
  Reken zeker 4 dagen per eiland en minstens 8 dagen voor je complete reis. Je kunt dan dus maximaal 2 eilanden bezoeken. Wil je er meer zien? Wij adviseren dan echt om meer tijd te nemen. Je hebt er niets aan als je de hele tijd aan het rennen en stressen bent om het eiland te zien en om weer op tijd bij de boot of vliegtuig te zijn.
 • Welke eilanden wil je bezoeken?
  Dit is misschien nog wel de meest lastige keuze. Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk al wat inspiratie opgedaan. Blijf je het moeilijk vinden? Kies dan in ieder geval één eiland die echt graag wilt bezoeken tijdens je eilandhop vakantie en kijk wat de mogelijkheden daaromheen zijn.
 • Hoe ga je er naartoe?
  Wanneer je een retourticket boekt naar hetzelfde eiland ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je terugreis vanaf een ander eiland vertrekt. Wel iets om rekening mee te houden dus. Boek je een retour? Richt in dat geval je rondreis zo in dat je aan het eind van de reis weer terugkeert naar je startpunt.
 • Hoe reis je tussen de eilanden?
  Tussen de meeste eilanden zijn er veerdiensten. Tijdens het hoogseizoen zijn er elke dag meerdere afvaarten, maar het is wel slim om je tickets vooraf online te boeken. Je kunt ook op het moment van afreizen een ticket kopen, maar het kan dan zijn dat het vol geboekt is en je op een volgende veerboot moet wachten. In het hoogseizoen vertrekken er tussen de populaire eilanden meerdere keren per dag boten, dus een echt groot probleem is het ook weer niet. Je kunt bv. via Direct Ferries veel van de overtochten boeken.
 • Welke accommodatie kies je?
  Houd bij het boeken van je accommodatie rekening met de ligging ten opzichte van de veerdienst. Zeker wanneer je maar kort op het eiland verblijft is het slim om een hotel of B&B dicht bij de haven te kiezen. Dit scheelt je op het moment van vertrek naar het volgende eiland veel gedoe.

Weet je al waar jij naartoe gaat? In ieder geval richting de Griekse zon en zee om van het eilandleven te genieten!

Bekijk meer mogelijkheden voor Eilandhoppen in Griekenland

Wist je dat je ook in andere landen kunt gaan eilandhoppen? Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheden rondom eilandhoppen op de Canarische Eilanden of ga naar de minder bekende (én schitterende) eilanden van Kaapverdië


Home > Blog > Eilandhoppen in Griekenland