Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Ideale wintersportbestemmingen voor beginners

Ideale wintersportbestemmingen voor beginners

Een mooie steile piste waar je met grote snelheden naar beneden glijdt, die willen we allemaal wel bedwingen. Maar eerst nog even oefenen, we zijn allemaal ergens begonnen en daarom hebben wij de leukste wintersportbestemmingen voor beginners verzameld. Als je net begint met skiën, wil je beginnen bij een rustige blauwe piste waar je goed kunt oefenen. Een kleiner, rustig gebied is ideaal om aan je techniek te werken en je ervaart minder stress door andere wintersporters.

Het is leuk om een skigebied te vinden, waar je via niet al te moeilijke pistes toch een skigebied kunt doorkruisen zodat je niet op die ene piste blijft hangen.

Skigebied Todnauberg

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een hele mond vol, maar toch een bekende naam onder wintersporters. Ondanks dat het een groot skigebied in Oostenrijk is met maar liefst 270 kilometer aan piste, is het grootste deel blauwe piste. Het maakt niet uit in welk dorp je verblijft, er zijn altijd genoeg blauwe routes om weer rustig thuis te komen. Een groot voordeel van het gebied is de hoeveelheid Nederlandse instructeurs die aanwezig zijn. Kortom, misschien wel een van de beste skigebieden in Oostenrijk.

Boek jouw wintersportvakantie naar: Skicircus Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm Oostenrijk

Tiroler Zugspitz Arena

Net voorbij de Duitse grens met Oostenrijk vind je het Tiroler Zugspitz Arena. Het voordeel van dit skigebied is dat je geen vignet nodig hebt om het gebied te betreden. Het is slechts 8 uur rijden vanaf Utrecht naar dit skigebied, wat bestaat uit een aantal subgebieden. Deze zijn niet verbonden met elkaar, maar zijn makkelijk te bereiken met een pendelbus of auto. Je vindt 130 kilometer aan pistes die niet alleen top zijn voor beginners, maar ook voor gezinnen!

Boek jouw wintersportvakantie naar: Tiroler Zugspitz Arena

Wintersport Familie

Alta Badia

Leren skiën in de Italiaanse Dolomieten in het noorden van Italië? In Alta Badia vind je een grote concentratie van mooie blauwe pistes. Het voordeel van deze regio is dat er veel sfeervolle berghutten met heerlijk eten zijn gevestigd aan de pistes. Zo kun je even tot rust komen en genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd. Liever niet in de mist of sneeuw skiën? Maak je geen zorgen, want de zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar!

Boek jouw wintersportvakantie naar: Alta Badia

Koffiepauze wintersport Dolomieten Italië

Arosa, Lenzerheide

Ook in Zwitserland zijn er skipistes te vinden waar je goed aan de techniek kunt werken. Met brede skipistes waar je geen last hebt van snelle voorbijgangers is Arosa, Lenzerheide een ideale plaats om goed te leren skiën. Vooral aan de westkant zijn er genoeg blauwe pistes en het wordt hier nooit heel druk. Maar met ruim 110 kilometer aan blauwe pistes verveel je je geen moment!

Boek jouw wintersport naar: Arosa, Lenzerheide

Wintersport snowboarden vrouw

Oberstdorf en Kleinwalsertal

Deze twee regio's op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk delen een skigebied met verschillende subgebieden. Het gebied heeft maar liefst 130 kilometer aan pistes en leent zich perfect voor beginners. De deelskigebieden Walmendinger Horn, Ifen, Söllereck-Höllwies en de Heuberg Arena zijn ideaal om te oefenen. Er zijn genoeg lesfaciliteiten in de regio en er zijn genoeg brede afdalingen waar je niet veel last hebt van andere wintersporters.

Boek jouw wintersportvakantie naar: Oberstdorf en Kleinwalsertal

Wintersport apresski bier

Achensee

De perfecte plek om goed te leren skiën of snowboarden is bij de Achensee in Oostenrijk. Dit is het grootste meer van Tirol en biedt een aantal fijne pistes om goed te leren skiën. Het is niet het grootste gebied, maar dat is als beginner ook helemaal niet noodzakelijk. Er liggen rond het meer een aantal gezellige dorpjes waarvan pistes bij Christlum en Pertisau het meest geschikt zijn voor beginners.

Boek jouw wintersportvakantie naar: Achensee

Wintersport groep vrienden

Meer info over wintersport Oostenrijk.

Winterberg

Winterberg is een ideale locatie om de eerste keer op de lange latten te staan. Oefen in een regio met een aantal uitstekende pistes voor beginners op slechts 3 uur rijden vanaf Nederland. Maar er is door het aanmaken van kunstmatige sneeuw altijd garantie op genoeg sneeuw onder je ski's. Je kunt genieten van de Duitse gezelligheid en goed oefenen op de pistes van Winterberg!

Boek jouw wintersportvakantie naar: Winterberg

Winterberg Duitsland

Aanbieders van wintersportvakanties


Home > Blog > Ideale wintersportbestemmingen voor beginners