Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Munnar: Adembenemende uitzichten, theevelden en watervallen!

Munnar: Adembenemende uitzichten, theevelden en watervallen!

Als je aan India denkt, denk je misschien al snel aan drukte, viezigheid en armoede. Ga je naar Zuid-India, dan zie je eigenlijk het tegenovergestelde. De sfeer is er relaxed, je wordt niet lastiggevallen en wauw, wat een prachtige uitzichten zie je in Munnar!

Theevelden en adembenemende uitzichten

In het Zuid-Indiase Munnar kom je helemaal tot rust in de prachtige natuur met palmbomen, indrukwekkende theevelden en watervallen. Bang dat je theevelden niet ziet hoef je niet te zijn, want zodra je de taxi instapt zie je overal om je heen prachtige theevelden.

Voor de volledige ervaring kun je ervoor kiezen om naar een theefabriek te gaan, bijvoorbeeld naar The Lockhart Tea Factory. Maar gaat het je vooral om de theevelden te bekijken, dan kun je ook met een taxichauffeur op pad gaan en als je een mooie plek ziet uit te stappen om foto's te maken. Uber is goed te doen, maar bij de hotels heb je ook hele redelijke prijzen. Voor 2000 rupees kun je 4 uur op pad, dit is nog geen 25 euro. De chauffeur brengt je dan naar de belangrijkste bezienswaardigheden en wacht overal op je tot je uitgekeken bent, ideaal!

Munnar natuur
Munnar natuur
Theevelden Munnar
Theevelden Munnar

Hoe kom je in Munnar?

De dichtstbijzijnde luchthaven is Cochin International Airport op iets meer dan 100 kilometer afstand van Munnar. Via zigzag weggetjes kun je met de bus of met de taxi naar dit Indiase paradijsje rijden.

Tip: Word je snel wagenziek, neem dan reispilletjes mee!

Je kunt er ook voor kiezen om eerst naar Alleppey te reizen, om daar een nacht te slapen op een traditionele houseboat. Ook vanaf hier kun je met de taxi naar Munnar. Houd wel rekening met iets minder dan 5 uur reizen.

Luxe hoteltips!

Ga je naar Munnar, dan kom je voor de theevelden, mooie uitzichten én om even lekker bij te komen. Een luxe hotel maakt deze ervaring helemaal af. Er zijn hier diverse 5-sterrenhotel die zéker aan te raden zijn.

Blanket Hotel & Spa

Wil je vanuit je hotel uitzicht op de typische theevelden, verblijf dan in Blanket Hotel & Spa. Dit luxe hotel heeft service op nummer 1 staan! Na een warm welkom kun je genieten van de uitgebreide faciliteiten van het hotel. Na een duik in het zwembad kun je een lekkere maaltijd nuttigen in het bijbehorende restaurant. Vegetarischers komen hier zeker aan hun trekken, want er zijn zelfs meer vegetarische opties dan opties met vlees of vis.

Bij Blanket Hotel & Spa kun je prachtige uitzichten verwachten. Los van het uitzicht op de indrukwekkende theevelden, heb je vanuit de verwarmde infinity pool ook uitzicht op de prachtige Attukad waterfalls. Wil je de waterval van dichtbij bekijken, dan is er elke dag een gratis nature walk. En ook kun je rekenen op andere dagelijkse gratis faciliteiten, zoals yoga sessies, kookdemonstraties, fietsen door de natuur en diverse shows in de avond. Wil je 100% tot rust komen, dan kun je tegen betaling ook genieten van een traditionele Indiase massage waarbij gebruikt gemaakt wordt van warme kruidenoliën.

Al met al een echte aanrader als je op zoek bent naar een luxe hotel met perfecte ligging!

Blanket Hotel & Spa yoga
Blanket Hotel & Spa yoga
Blanket Hotel & Spa zwembad
Blanket Hotel & Spa zwembad
Attukad waterval Munnar
Attukad waterval Munnar

Panoramic Getaway

Panoramic Getaway is een prachtig 5-sterrenhotel met een luxe en relaxte sfeer. Het hotel heeft twee verwarmde zwembaden waarvan één een infinity pool is die behoort tot het Adults Only gedeelte. Bij beide zwembaden kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Zoals de naam al doet blijken, is het uitzicht in het hele hotel sowieso fenomenaal! 's Avonds hoor je de krekels en als je wakker wordt doe je de gordijnen open en kijk je direct richting de prachtige heuvels vol met bomen.

Oh en houd je van zoetigheden, bestel dan een heerlijke Indiase falooda! Dit is een lekker koud drankje gemaakt met ijs, rozensiroop, vermicelli, zoete basilicumzaadjes en fruit. Alle zoetekauwen onder ons raken gegarandeerd verslaafd!

Panoramic Getaway falooda

Panoramic Getaway falooda

Panoramic Getaway infinity pool
Panoramic Getaway infinity pool

Home > Blog > Munnar: Adembenemende uitzichten, theevelden en watervallen!