Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Ontdek de mooiste stranden van Portugal

Ontdek de mooiste stranden van Portugal

De 3 beste stranden in het Noorden van Portugal

In het Noorden van Portugal vindt men een paar prachtige stranden langs de Costa Verde ofwel groene kust. De Costa Verde is het deel langs de Atlantische Oceaan in het Noordwesten van Portugal. Omwille van veel groen en natuur langs deze kust is de naam "Costa Verde" ontstaan.

Espinho

Op 30 km ten zuiden van Porto vindt men de mooie stranden van Espinho. Espinho bestaat uit mooie zandstranden met een lengte van 8 km. De meeste stranden staan hier onder toezicht van een lifeguard, wat je een veilig gevoel geeft. De streek is vooral geliefd bij surfers vanwege de goede golven langs de Atlantische Oceaan. Deze stranden zijn voorzien van douches. Langs de stranden van Espinho vind je bovendien een gezellige wandelboulevard waar je lekker kunt wandelen of shoppen.

Viana do Castelo

Viana do Castelo ligt nog wat verder in het Noorden op ongeveer 90 km van de haven van Porto en aan de monding van de rivier de Lima. Een echte aanrader is hier het prachtige, witte zandstrand Afife. De stranden rond Viana de Castelo zijn zeer geliefd bij zeilers en duikers. Alle faciliteiten zijn ook voorzien op dit strand en ook hier zijn er op de meeste drukke stranden lifeguards aanwezig. Bovendien worden hier vele festivals georganiseerd in de zomerperiode. Als je graag feest, ben je hier op de juiste plaats.

Troia

Troia ligt aan de Costa de Lisboa oftewel aan de kust van Lissabon. Dit schiereiland is bekend vanwege van de prachtige witte zandstranden. Een populaire attractie hier zijn de vele dolfijnen. Deze tuimelaars trekken ontzettend veel toeristen in de zomerperiode. Troia kan ook bereikt worden door de veerboot te nemen vanuit de stad Sebutal. In de duinen is een speciale wandelroute om de fauna en flora te beschermen. En ook langs de kust van Troia vind je ook vele winkeltjes en restaurants.

De 3 beste stranden in het Zuiden van Portugal

Ook in het Zuiden van Portugal vind je ontelbare prachtige stranden, vooral in de Algarve. In 2013 en 2015 werd de Algarve dan ook niet voor niets verkozen tot één van de beste strandbestemmingen in Europa bij de World Traval Awards. De kustlijn van de Algarve bedraagt 200 km en bestaat uit vele idyllische plekjes met prachtige stranden en rotsen die uit het water komen.

Praia da Rocha Algarve
Praia da Rocha Algarve

Praia da Rocha

Praia da Rocha ligt op ongeveer een uurtje van Faro. Dit strand ligt aan het visserplaatje Portimao en staat bekend om zijn prachtige okerkleurige rotsen die uit het water komen. De stranden van Praia da Rocha zijn breed en hebben bijna goudkleurig zand. Hier kun je een heerlijke zonvakantie vakantie hebben met ontelbare zonnebedjes en parasols, boulevards met kleine winkeltjes en veel excursiebureaus om de streek rond Praia da Rocha te ontdekken.

Praia da Falesia

Het strand Praia de Falesia ligt op 13 km van Albufeira. Speciaal is dat Praia de Falesia te bereiken is door vele houten trappen. Verder vindt je verschillende prachtige rotsformatie in rode, gele en bruine tinten die het strand omgeven. Omdat het zo dichtbij het bruisende Albufeira ligt, is een uitstapje zo gemaakt. De stranden van Albufeira zijn bekend wegens van de entertainment van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Langs de boulevard liggen vele nachtclubs. Zo kun je én genieten van de prachtige stranden én van het bruisende nachtleven van Portugal.

Praia da Luz

Praia da Luz ligt op 10 minuten ten westen van Lagos en heeft ondanks de toename aan populariteit een karakteristiek uiterlijk. Doordat alles op loopafstand ligt is het heerlijk om hier een dagje te vertoeven. Praia da Luz heeft een gerenoveerde boulevard met vele restaurants en winkeltjes. De zee is ondiep en zeer rustig en daardoor uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Wat is jouw favoriete strand in Portugal?


Aanbiedingen Portugal

Home > Blog > Ontdek de mooiste stranden van Portugal