Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Over-the-top kerstsfeer in New York

Over-the-top kerstsfeer in New York

In New York is alles groot, groter, grootst en één ding is zeker, The Big Apple is altijd indrukwekkend. In deze wereldstad zijn zoveel films en series opgenomen, dat je het gevoel hebt dat je in een film rondloopt. En ga je eind november of december naar New York, dan krijg je ook nog eens de Amerikaanse over-the-top kerstsfeer mee. We love it! Dus, wil je de kerstsfeer proeven in New York? In deze blog lees je must-do's!

1. Schaatsen in Central Park

In de zomer is Central Park heerlijk om te relaxen, te picknicken, of te fietsen. Maar in de winter is het gigantische stadspark van New York misschien wel nog specialer. Vanaf eind oktober kun je hier schaatsen op maar liefst twee ijsbanen: de Wollman Rink en de Lasker Rink. Goedkoop is het helaas niet, maar wat is er nou mooier dan schaatsen met de skyline van New York op de achtergrond?

Schaatsen in Central Park New York
Schaatsen in Central Park New York

2. De kerstlichtjes van Dyker Heights

Dyker Heights is een welvarende wijk in Brooklyn, waar men elk jaar alles uit de kast trekt om de huizen, tuinen, straten en alle hoekjes en gaatjes te versieren en vol te hangen met lichtjes. Het is fantastisch om daar rond te lopen in het "winter wonderland". De wijk heeft écht een reputatie, vandaar dat je deel kunt nemen aan allerlei tours (met bus of een rondleiding). Maar wil je er niet te veel aan uitgeven, kun je dit net zo goed op eigen initiatief doen. Je gaat gewoon naar Dyker Heights toe met de metro (van daar is het maar 10 minuutjes lopen) en je kunt hier lekker rondslenteren en genieten. Oh ja, en wil je nog meer over-the-top kerstverlichting zien? Ga dan zeker naar Rolf’s Restaurant: echt een aanrader, al is het maar om alleen even binnen te lopen!

Kerstversiering Dyker Heights
Kerstversiering Dyker Heights

3. Rockefeller Christmas Tree

Rockefeller Plaza mag je natuurlijk ook niet missen, want daar staat dé kerstboom der kerstbomen! Op de Plaza wordt elk jaar officieel het kerstseizoen ingeluid, als de lichtjes in de gigantische Rockefeller Christmas Tree voor het eerst aangaan. Overigens vind je door heel de stad diverse versierde kerstbomen, dus je komt hoe dan ook in de kerstsfeer.

En als je toch bij Rockerfeller Center bent, ga dan ook even naar Saks 5th Avenue, waar elke avond (in de kerstperiode) een geweldige lichtshow gegeven wordt op de buitengevel!

Kerstboom bij Rockefeller Center
Kerstboom bij Rockefeller Center

4. Kerstshoppen

Wij raden je aan om met een zo leeg mogelijke koffer naar New York af te reizen, want shoppen kun je hier beter dan waar ook! Op Fifth Avenue en omgeving zijn er luxe winkels, met etalages die zo mooi aangekleed zijn dat je alleen daardoor al helemaal in de kerststemming komt. Ook de grote warenhuizen Macy's en Bloomingdale’s lijken er een wedstrijd van te maken om met het mooiste kerstdecor en -etalages te komen. Bij Macy’s ga je natuurlijk naar de verdieping die omgetoverd is tot land van de Kerstman en ook bij Bloomingdale’s loop je de goede man zeker tegen het lijf!

Overigens kun je op veel plaatsen voor de Kerst al profiteren van de Sale, vooral de zaterdag vóór Kerstmis. En de after-Christmas-sales zijn nog veel voordeliger.

Nog niet genoeg van kerstinkopen doen? Duik dan één van de kerstmarkten in, zoals de overdekte markt in de Grand Central Terminal in East 42nd Street, of de markten op Union Square Park en Bryant Park.

Lichtshow bij Saks 5th Avenue
Lichtshow bij Saks 5th Avenue

4. Gospelkoor

Een unieke ervaring? Ga dan op zondag naar de kerk. Vooral de gospelkoren bezorgen je kippenvel. Wil je een echte speciale dienst bijwonen? Ga bijvoorbeeld naar Brooklyn’s Tabernacle, waar het koor elke zondag zingt en danst. Een ervaring om nooit te vergeten!

5. Christmas show The Rockettes in Radio City Hall

Elk jaar is er ook de spectaculaire Christmas show "Christmas Spectacular Starring the Radio City Rockettes" in Radio City Hall. Ga zitten en geniet van een prachtige show waarin je meegenomen wordt in een magisch kerstverhaal. Kaartjes kun je online kopen of gewoon bij de kassa van Radio City Hall.

Radio City Hall Christmas Spectacular
Radio City Hall Christmas Spectacular

6. SantaCon

Elk jaar vind je overal kerstmannen door de hele stad. Het jaarlijkse, populaire evenement SantaCon draagt zeker aan dat aantal bij. Eens per jaar loopt de hele stad vol met kerstmannen en -vrouwen. Veel mensen gaan verkleed en feesten de hele dag door. Je kunt je officieel inschrijven en doneren voor goede doelen, maar je kunt ook gewoon verkleed gaan en meedoen.

7. Woon een ijshockey- of basketbalwedstrijd bij

New York is ook een echte sportstad en het bijwonen van een wedstrijd van een echte Amerikaanse sport, zoals ijshockey of basketball, is dan natuurlijk wel erg leuk, vooral als het buiten koud is. Voor een ijshockeywedstrijd kun je naar Madison Square Garden, waar de New York Rangers hun wedstrijden spelen of naar het Barclays Center in Brooklyn, waar de New York Islanders spelen. Of geniet van de speciale sfeer van de Christmas Game: de kerst-basketballwedstrijd van de New York Knicks.

Islanders Brooklyn ijshockey
Islanders Brooklyn ijshockey

8. Opwarmen op één van de vele rooftopbars

Neem een lekkere warme chocolademelk (of ander drankje) op een van de vele rooftopbars met prachtig uitzicht over New York City! Ga bijvoorbeeld naar The Roof (in hotel PUBLIC) of naar de rooftop bar van 230 Fifth, waar in de winter allemaal gezellige iglo's zijn opgesteld!


Home > Blog > Over-the-top kerstsfeer in New York