Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Sierra Nevada, winterpret en zomerzon in één!

Sierra Nevada, winterpret en zomerzon in één!

Skiën met uitzicht op zee, een schitterende wandeling maken op grote hoogte of een combinatie van strand en sneeuw op dezelfde dag? Het is allemaal mogelijk in het unieke berggebied Sierra Nevada in het zuiden van Spanje in de regio Andalusië. De bergketen ligt op slechts 30 kilometer afstand van de historische stad Granada en 40 kilometer van de kust. Op een heldere dag kun je zelfs het Rif gebergte in Marokko zien liggen. Deze 110 kilometer lange bergketen kent maar liefst 16 besneeuwde bergtoppen boven de 3000 meter. De hoogste top Mulhacén is maar liefst 3481 meter hoog en is hiermee de op een na hoogste berg van Spanje.

Boek vliegtickets naar: Sierra Nevada

Sierra Nevada Alhambra

Wintersporten

Vanaf november tot vaak ruim in juni is de Sierra Nevada een uitstekend wintersportgebied. Er is in totaal zo'n 90 kilometer aan pistes in dit gebied en is geschikt voor beginnende en gevorderde skiërs. Voor snowboarders is er een apart gebied ingericht. Door de zuidelijke ligging van de Sierra Nevada is het er over het algemeen prachtig helder weer ondanks de redelijke sneeuwzekerheid door de hoogte van de toppen. Het gebied is onderverdeeld in subgebieden Veleta, Borreguiles, Laguna, Rio Monachil, Loma Dilar, Guéjar en Parador. Het hart en gezellige centrum van het skigebied is Pradollano, ook wel hét skidorp in dit gebied. Gelegen op 2100 meter hoogte, kent Pradollano een aantal leuke restaurants en hotels. Vanaf dit dorp kun je gebruik maken van de skilifts die je naar de top brengen!

Boek een wintersport chalet: Sierra Nevada

Sierra Nevada wintersport

Nationaal park Sierra Nevada

Het nationale park Sierra Nevada is sinds 1998 een nationaal park en al in 1986 werd een deel van het park uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. Het ruim 175.000 hectare grote park is een van de twee nationale parken in Andalusië naast Parque Nacional Doñana. Het is het grootste nationale park van Spanje en is rijk aan rivieren, watervallen, rijke bossen, diverse diersoorten en een prachtig bergachtig berglandschap. Grove rotsformaties en besneeuwde bergtoppen zorgen voor een spectaculair uitzicht. Een unieke, diverse regio waar voor iedereen wel iets te doen is en dat op slechts tientallen kilometers van de kust.

Huur een auto in: Sierra Nevada

Sierra Nevada overview

De mooiste wandelroutes

Sierra Nevada heeft een uniek landschap vol diersoorten, rivieren en steile rotswanden. Het gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten en er zijn een aantal fantastische routes om het gebied te leren kennen. Een van de klassieke wandelingen in de regio is de Vereda de la Estrella. Deze 21 kilometer lange wandeltocht brengt je langs uitzicht op de drie hoogste toppen van de Sierra Nevada. De wandelroute loopt door het adembenemende landschap door een vallei en is oorspronkelijk gebruikt als route naar een oude kopermijn van Estrella.

Sierra Nevada bergen

Een andere spectaculaire route is Los Cahorros de Monachil. Langs diepe kloven, rivieren en watervallen wandel je langs en door de rivier de Monachil. De 8 kilometer lange wandeltocht loopt door de Los Cahorros kloof. Via hangbruggen, smalle paden en door het water beleef je een waar avontuur. Kruip door grotten en geniet van het fantastische uitzicht in deze mooie regio.

Voor de avonturiers en ervaren wandelaars is de meest bijzondere route die van het beklimmen van de Mt. Mulhacén, de hoogste berg van het Iberische schiereiland. Er lopen verschillende wandelpaden vanaf Granada naar de top van het Spaanse vasteland. Maar er zijn vier officiële routes met verschillende moeilijkheidsniveaus. Het is ook mogelijk om een bus te nemen naar Capileira op 2700 meter hoogte. Zo is de klim naar de top "slechts" een halve dag.

Bestel een reisgids voor: Sierra Nevada

Sierra Nevada uitzicht

Hotels en appartementen rondom Sierra Nevada

Sierra Nevada beslaat een groot deel van de zuidelijke Spaanse regio Andalusië. De regio is een populaire zon- en strandvakantie bestemming en is direct verbonden aan de Costa del Sol. De faciliteiten zijn eigenlijk ideaal en er is heel veel keuze uit hotels en appartementen in de regio. Veel van de accommodaties bevinden zich langs de kust en bieden direct toegang aan het strand. Een ideale vakantie waar je zon, strand en sneeuw kunt combineren.

Zoek een accommodatie in: Sierra Nevada

Aanbieders voor pakketreizen naar Andalusië


Home > Blog > Sierra Nevada, winterpret en zomerzon in één!