Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > 4x filmlocaties van The Little Mermaid op Sardinië

4x filmlocaties van The Little Mermaid op Sardinië

Sardinië, een Italiaans eiland met een overvloed aan schitterende natuur en culturele schatten, was de verrassende locatie voor de live-action verfilming van Disney's "The Little Mermaid". Hoewel het verhaal zich afspeelt in het Caribisch gebied, waren het de pittoreske locaties van Sardinië die het magische decor vormden voor Ariel's avonturen. Plan je een vakantie naar Sardinië? Zorg dan dat je deze vier fantastische plekken bezoekt, waar de magie van de film tot leven komt!

1. Castelsardo - Het kasteel van Prins Eric

Castelsardo, een middeleeuws dorp in het noordwesten van Sardinië, ligt schilderachtig aan de Golf van Asinara. Dit kleurrijke dorp dankt zijn naam aan het prominente kasteel dat erbovenuit torent. Het kasteel, een bron van inspiratie voor het kasteel van Prins Eric in de film, biedt een spectaculair uitzicht over zee. Hoewel het er in de film heel anders uitziet, is het kasteel wel op dit dorp gebaseerd. Los van het feit dat er hier shots voor The Little Mermaid gemaakt zijn, is het sowieso een aanrader om Castelsardo te bezoeken en lekker door de kronkelende straatjes te slenteren. Vergeet ook niet de Sardijnse keuken te proeven in een van de vele gezellige restaurantjes.

Castelsardo Sardinië droneshot

Castelsardo Sardinië uitzicht

    2. Spiaggia di Rena Majore - De iconische strandscènes

    Op slechts tien minuten rijden van Santa Teresa Gallura, vind je het prachtige strand van Rena Majore. Dit strand vormde het decor voor de iconische strandscènes, onder andere waar Eric gered wordt door Ariel én de beroemde scènes op de rots. Hoewel de rots speciaal voor de film gemaakt is en hier dus niet echt bestaat, zijn er hier wel schitterende rotsformaties die te zien zijn in de achtergrond van diverse scènes. Wat extra leuk is bij Rena Majore, is de Paradise Beach Bar, waar je kunt genieten van gezellige muziek en een prachtige zonsondergang.

    Rena Majore Sardinië zonsondergang

    3. Spiaggia Rena di Matteu - De paard-en-wagen scènes

    Als je dan toch al bij Spiaggia di Rena Majore bent, pak dan ook het naastgelegen Spiaggia Rena di Matteu mee. Dit is bereikbaar via een mooi looppad vanuit Rena Majore. Dit natuurrijke gebied, met indrukwekkende rotsen, was de locatie voor de romantische paard-en-wagen scènes in The Little Mermaid. Rena di Matteu is ideale bestemming voor een rustige wandeling en biedt de mogelijkheid om daarna lekker op het strand te relaxen. Het strand én de weg ernaar toe zijn dus perfect te combineren met een bezoek aan Rena Majore.

    Lopen richting Rena di Matteu

    4. Cala Moresca - Vissersdorpje en de omgeving van het kasteel

    Cala Moresca, gelegen in de Golfo Aranci, werd in de film getransformeerd tot het vissersdorpje rondom het kasteel van Prins Eric. Het is een rustig strandje met uitzicht op diverse indrukwekkende rotsen die je ook in de film terugziet. Vlak bij dit strand, voor de kust bij Spiaggia dei Baracconi (waar je ook de auto parkeert), is een viskwekerij. Dit maakt het niet alleen een mooie filmlocatie, maar ook een populaire bestemming voor dolfijnen. De Golfo Aranci is een paradijs voor liefhebbers van snorkelen en kajakken, dankzij de rijke onderwaterwereld, de mooie omgeving én dus de kans om dolfijnen te spotten.

    Cala Moresca Sardinië Golfo Aranci

    Golfo Aranci Sardinië rotsformatie

    Waar verblijven?

    Als je deze vier fantastische locaties wilt verkennen, is een verblijf in Santa Teresa Gallura ideaal. Dit schilderachtige plaatsje mét een van de mooiste stranden van heel Sardinië, biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie op dit Italiaanse eiland. Vanuit hier is Castelsardo iets meer dan een uur rijden, Rena Majore en Rena di Matteu liggen op slechts 10 minuten afstand, en Cala Moresca is ongeveer een uur en een kwartier rijden. Verblijf in Santa Teresa Gallura en beleef je eigen magische 'The Little Mermaid' momenten op Sardinië.

    Hoteltips

    Bekijk deals voor Sardinië


    Home > Blog > 4x filmlocaties van The Little Mermaid op Sardinië