Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Tropical Islands: genieten van tropisch Duitsland

Tropical Islands: genieten van tropisch Duitsland

Tropical Islands: genieten van tropisch Duitsland

Wil je je even wanen alsof je je op een tropisch eiland bevindt maar heb je geen geld of tijd om dat ook daadwerkelijk te ondernemen? Geen zorgen: met een bezoek aan het veelzijdige Tropical Islands resort in Duitsland staat tropisch genieten voorop. Vlakbij Brandenburg in Krausnick-Groß Wasserburg vind je dit grote waterpark voor jong en oud. Het is de ideale plek voor een dagje uit en het is goed te combineren met een citytrip naar Berlijn.

Tropisch genieten dicht bij huis

Je hoeft geen duur vliegticket meer aan te schaffen wanneer je op zoek bent naar een tropische vibe. Tropical Islands is gelegen in een grote oude luchtschiploods dat de grootste vrijstaande hal van de hele wereld is. De hal is maar liefst 66.000 m2 groot en biedt per dag ruimte voor 6.000 gasten. Tropical Islands is in 2004 opgezet en is sindsdien een groot succes onder vakantiegangers, toeristen en locals. Dat is niet zo heel gek: het tropische zwemparadijs en waterpark biedt uren vertier voor het hele gezin zonder dat je daarvoor ver hoeft te reizen.

Witte stranden en watervallen

Europa kent inmiddels tientallen waterparken, maar geen enkel waterpark is zoals Tropical Islands. Het park beschikt namelijk over meer dan 50.000 (tropische) planten, hagelwitte stranden, prachtige watervallen, lagoons, jungles en meer. In het park vind je het gedeelte Tropical Sea inclusief azuurblauw water, enkele palmbomen en witte stranden. Hierdoor is Tropical Islands het grootste indoor strandparadijs van de hele wereld! Door het aantal planten en de mooie groene jungle is het ook nog eens het grootste indoor regenwoud. Wat wil je nog meer?

Faciliteiten van Tropical Islands

We kunnen ons voorstellen dat je inmiddels razend benieuwd bent wat je allemaal kunt vinden wat betreft waterplezier bij Tropical Islands. Om te beginnen is er voor de kids een 27 meter hoge toren met allemaal waterglijbanen. Sinds 2016 is het gedeelte Tropical Islands Amazonia geopend, het subtropische buitenzwembad van maar liefst 530m2 groot! Hier vind je een spectaculaire lazy river, diverse speeltoestellen voor kinderen en een heerlijk whirlpoolsysteem waar je ultiem kunt ontspannen. Bevalt dat relaxen je wel? Het park beschikt tevens over een groot wellnesscentrum met talrijke sauna's, whirlpools en mogelijkheden voor een massage. Optimaal genieten dus!

Verblijf bij Tropical Islands

Kan je wel wat rust gebruiken na een onvergetelijk bezoek aan dit subtropische waterpark? Je kunt ervoor kiezen om een overnachting in het complex te boeken. Zo kun je de dag erna nóg eens gebruik maken van het grote waterparkcomplex. Tropical Islands beschikt over maar liefst dertien restaurants en barretjes waar je even wat kunt drinken of een complete maaltijd kunt nuttigen. Dat alles gebeurt natuurlijk in tropische en groene sferen. Kijk je ogen intussen uit bij de vele flora en fauna terwijl je geniet van een ontspannen verblijf.

Combineren met citytrip Berlijn

Een van de leukste voordelen van dit waterpark is dat het op slechts 60 kilometer afstand van het bruisende Berlijn ligt. Een bezoekje aan het park kan dus goed worden gecombineerd met een gezellige citytrip naar de hoofdstad van Duitsland. Bezoek Potzdamer Platz, het Holocaustmonument, de Berlijnse muur en vergaap je aan de vele kunstwerken op straat. Huur een fiets en ontdek de stad op wielen omdat je op die manier veel meer kunt zien binnen korte tijd. Of ga lekker shoppen in de vele winkelcentra en winkels van bekende merken. Berlijn is de perfecte stad om enkele dagen te vertoeven voor iedere soort vakantieganger.

Meer informatie en boeken: Ga zelf naar Tropical Islands


Home > Blog > Tropical Islands: genieten van tropisch Duitsland