Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Unieke vakantiehuisjes in de natuur in Nederland en België!

Unieke vakantiehuisjes in de natuur in Nederland en België!

Wil jij eens een keer niet naar een vakantiepark of hotel voor massatoerisme en wil je gewoon midden in de natuur verblijven met een unieke slaapplek? Check dan deze boomhutten, huisjes met hottub en verblijven met uitzicht op alpaca's in Nederland en België.

Bubble boomhut in België

We beginnen gelijk goed met deze bizarre “bubble boomhut” in het Belgische Fisenne. Vanuit deze unieke boomhut kijk je overdag uit over de Ardennen en val je in slaap onder de sterrenhemel. Je verblijft in een boomhut met een doorzichtige ballon als dak waardoor je ook als je binnen bent het natuurgevoel volledig ervaart. En doordat dit unieke verblijf in de Ardennen staat, kun je overdag ook genieten van de prachtige omgeving. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen of fietsen in de buurt.

We kunnen genoeg over deze bubble boomhut vertellen, maar in dit geval zeggen de foto’s meer dan 1000 woorden…

Bubble boomhut België
Bubble boomhut België
Bubble boomhut slaapkamer
Bubble boomhut slaapkamer

>> Bekijk bubble boomhut

Tipi in Limburg

Ga voor de glamping experience en overnacht in deze tipi die in Limburg staat. De foto zegt eigenlijk al genoeg, maar deze tipi is ruim (60m²), is luxe ingericht met een comfortabel bed, een houtkacheltje en zelfs een douche. Bovendien kun je in de omgeving wandelen, fietsen of kanoën. En het geweldige uitzicht krijg je er gratis bij!

Tipi in Limburg
Tipi in Limburg

>> Bekijk tipitent

Unieke duintent op Terschelling

Op een unieke manier bij de boer slapen op Terschelling? Dat kan sinds de zomer van 2020 in deze - bijna iglo-achtige - duintenten van Puur Terschelling. Je slaapt hier in een luxe tent met keukentje, verwarmingselementen en een super comfortabel bed. Als je wilt, kun je hier zelfs met 6 personen slapen, dus je kunt ook met het hele gezin komen. Naast deze te gekke kampeerervaring bij dit super vriendelijke familiebedrijf, is ook de omgeving prachtig. Je slaapt namelijk midden in de natuur en wanneer je de duinen achter de camping oploopt, heb je een adembenemend uitzicht met aan beide kanten zicht op zee.

Duintent Puur Terschelling regenboog

Als het helder weer is, loop je de tent uit en kun je direct een prachtige sterrenhemel, en soms zelfs de melkweg, bewonderen. Wij hadden extra geluk, er was namelijk noorderlicht te zien, iets wat heel uniek is in Nederland. Met het blote oog zag je het niet, maar op de foto's komt er duidelijk een roze en groene gloed naar voren!

Noorderlicht duintent Puur Terschelling
Noorderlicht duintent Puur Terschelling

Noorderlicht in Nederland (Terschelling)

Ook leuk: bij Puur Terschelling kun je niet alleen slapen, er worden ook veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je mee met de huifkartochten, kun je met een sterrenkundige naar het Dark Sky Park en kun je paardrijden. De familie heeft heel veel paarden en daarnaast ook ezels, schapen en twee hele lieve labradors. Een ideale vakantie voor dierenliefhebbers dus!

Pipowagen in Groningen

Wil jij in de natuur overnachten in Zuidoost-Groningen? Boek dan deze leuke pipowagen die op het erf van een boerderij staat. Overdag geniet je hier van het prachtige uitzicht over de weilanden waar de schapen grazen, ga je in de omgeving wandelen, fietsen of zelfs paardrijden of ga je een dagje naar de stad Groningen.

In de avond kun je niet alleen genieten van een mooie zonsondergang, je kunt er ook samen naar de sterrenhemel kijken met het geknetter van het kampvuurtje op de achtergrond én onder het genot van een heerlijk wijntje. Romantischer kan niet!

Pipowagen Groningen sterrenhemel
Pipowagen Groningen sterrenhemel

>> Bekijk pipowagen in Groningen

Natuurhuisje met alpaca’s

Wat zijn ze toch schattig die alpaca’s… Als je in dit natuurhuisje verblijft, heb je vanuit je huisje zicht op de hertjes en alpaca’s! Zo ben je echt in de natuur en ben je er even helemaal uit. Bovendien kun je tegen betaling (en indien beschikbaar) gebruikmaken van de privésauna. En indien gewenst serveren de verhuurders ook nog eens een lekker vers ontbijtje op je kamer.

In de omgeving zijn er diverse wandel- en fietsroutes en kun je van de natuur genieten in natuurpark Dwingelderveld dat vlak bij dit huisje ligt. Bovendien zijn er elektrische fietsen te huur, dus je hoeft je eigen fiets niet mee te nemen.

Natuurhuisje alpaca's en hertjes
Natuurhuisje alpaca's en hertjes
Natuurhuisje Drenthe
Natuurhuisje Drenthe

>> Bekijk natuurhuisje met alpaca's

Wellness natuurlodge met hottub

Houd jij wel van een beetje luxe en wil je een keer in eigen land op vakantie? Kijk dan eens naar deze duurzame wellness lodge in de natuur in Drenthe. Dit mooie natuurhuisje in Scandinavische sfeer heeft een houtgestookte hottub, een Finse sauna én heeft daarnaast ook nog eens een prachtige ligging in het boerendorp Wapserveen in Drenthe. Je loopt vanuit het vakantiehuis zo het natuurgebied in waar je lekker kunt wandelen of fietsen. En in de buurt zijn er ook nog eens drie nationale parken.

Wil jij naar dit natuurhuisje op vakantie, wees er dan wel snel bij, want veel data zijn al volgeboekt.

Wellness lodge Drenthe
Wellness lodge Drenthe

>> Bekijk deze wellness natuurlodge

Check ook onze blog: Huisjes met jacuzzi

Slapen op een strowagen

Wil jij op een unieke plek slapen, kies dan voor deze strowagen op een Friese boerderij. Je hebt hier prachtig uitzicht over de velden en vanuit je kamer kun je genieten van de zonsondergang, grazende koeien en voorbijvarende bootjes. Vroeger werd het onderstel van dit natuurhuisje echt gebruikt voor het vervoeren van stro. Nu zijn er 160 stropakken rondom gebouwd wat zorgt voor een goede isolatie van jouw verblijf én daardoor lijkt het van buiten nog steeds gewoon op een strowagen. Hoe tof is dat?!

De woonboerderij waar deze strowagen staat is rustig gelegen, op 50 meter van de Dokkumer Ee en tussen de dorpen Wyns en Bartleheim. Dat laatste dorp is bekend van het wereldberoemde “Elfstedenbruggetje”. Neem daar dus zeker even een kijkje!

Strowagen Friesland
Strowagen Friesland

>> Bekijk verblijf op strowagen

Bekijk meer van deze unieke verblijven op Natuurhuisje.nl. En je bent nog goed bezig ook, want voor elke geboekte nacht planten zij een boom. Welke unieke slaapplek kies jij?


Vakantieparken in Nederland en België

Home > Blog > Unieke vakantiehuisjes in de natuur in Nederland en België!