Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Wat te doen in het historische en bourgondische stadje Brugge?

Wat te doen in het historische en bourgondische stadje Brugge?

Wil je een weekendje weg naar een leuke stad die niet al te ver weg is, maar waar je toch het gevoel krijgt dat je er echt even uit bent? Dan is het Belgische stadje Brugge zeker een aanrader. Historische gebouwen en steegjes vind je hier volop en je ervaart hier het bourgondische leven met lekkere Belgische biertjes en de o-zo-lekkere Brugse wafels! Wat je allemaal kunt doen in dit knusse stadje, lees je in deze blog.

Rondslenteren langs alle bezienswaardigheden

In Brugge kun je je uren vermaken door gewoon lekker rond te slenteren door de stad. Je komt overal leuke steegjes en prachtige gebouwen tegen en aan mooie pleinen kom je hier ook niets te kort.

De Grote Markt

Zo heb je de Grote Markt in hartje centrum waar je veel eettentjes vindt, op een van de paardenkoetsen kunt stappen (die je overigens in heel de stad voorbij ziet en hoort komen), en waar je diverse bezienswaardigheden kunt bewonderen. Je vind hier onder andere het bekende Belfort waarvan de toren maar liefst 83 meter hoog is. Ben je in een sportieve bui, dan word je na 366 trappen omhoog lopen beloond met een prachtig panoramisch zicht over de stad.

De Grote Markt Brugge - Koets
De Grote Markt Brugge - Koets

Wil je even op het terras zitten, dan kun je beter doorlopen naar de wat kleinere straatjes. Wij lieten ons verleiden door het zonnige terras en waren daardoor 18,50 euro kwijt voor twee cappuccino's en één appeltaartje, oeps...

Andere bezienswaardigheden in Brugge

Een ander plein dat leuk is om te bezoeken, is het idyllische Huidenvettersplein dat tussen de Vismarkt en de Rozenhoedkaai ligt. Als je hier toch bent, loop dan ook langs het fotogenieke Rozenhoedkaai, een van de meest gefotografeerde plek in Brugge.

Rozenhoedkaai Brugge
Rozenhoedkaai Brugge

Ook leuk: de Burg, een ruim plein dat tot de oudste kern van de stad behoort. Je vindt hier het eeuwenoude Stadhuis dat uit 1376 stamt. Links naast het Stadhuis ligt een prachtig klein straatje genaamd de Blinde Ezelstraat dat je terugbrengt naar de Vismarkt.

Boottour

Wanneer je ook veel foto’s kunt maken, is tijdens een boottour waarbij je in ongeveer 30 minuten tijd de stad vanaf het water te zien krijgt. Er zijn diverse opstapplaatsen in Brugge, maar het maakt niet zoveel uit waar je de kaartjes koopt, overal wordt dezelfde prijs van 10 euro per persoon gehanteerd. Voor kinderen t/m 11 jaar betaal je 6 euro en kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee. Erg leuk om te doen en dit hoort er zeker bij als je naar Brugge gaat!

Bootje Brugge
Bootje Brugge

Ook tijdens de rest van je trip zul je veel water tegenkomen en leuke kleine grachtjes waar je mooie foto’s kunt maken. Dit geeft een erg leuke sfeer aan de stad!

Het bourgondische leven

Aan lekker eten en drinken niets te kort in Brugge. Overal ruik je de overheerlijke geur van versgebakken wafels, er zijn diverse plekken met lekkere ijsjes en natuurlijk kun je overal heerlijke Belgische chocolade kopen. Verder zijn er volop leuke restaurantjes voor een lekkere maaltijd en barretjes waar je een Belgisch biertje kunt halen. Ga bijvoorbeeld naar Biercafé 't Brugs Beertje waar je keuze hebt uit maar liefst 300 Belgische bieren, het Duvelorium Grand Beer Café met uitzicht op de Grote Markt of Brewery Bourgogne des Flandres met een mooi terras langs het water.

Brugse wafels Brugge
Brugse wafels Brugge

De Halve Maan

Voor de echte Brugse bierervaring moet je natuurlijk naar De Halve Maan, waar de bekende Brugse Zot wordt gebrouwen. Bierliefhebbers kunnen hier een rondleiding volgen waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt en meer leert over de bieren en de geschiedenis van de Brugse Zot. Maar je hebt hier ook een gezellig terras waar je een van de bieren kunt proeven en een winkeltje voor een lekker souvenir.

De Halve Maan Brugge - Brugse Zot
De Halve Maan Brugge - Brugse Zot

Hoteltip

Brugge is niet zo ver voor de meeste Nederlanders, maar toch is het fijn als je minimaal één overnachting hebt, zodat je niet hoeft te haasten en ook het avondleven van Brugge volop kunt ervaren. Een aanrader is Bourgoensch Hof: midden in de stad, een prachtig uitzicht op het kanaal of de stad en niet al te duur. Andere opties zijn Martin's Relais of het wat goedkopere, maar wel centrale Hotel Koffieboontje.

Bourgoensch Hof Brugge uitizcht
Bourgoensch Hof Brugge uitizcht

Bekijk meer foto's van Brugge op @dutchiediscovers en @travelhunter.nl.


Home > Blog > Wat te doen in het historische en bourgondische stadje Brugge?