Zwemmen met varkentjes op de Bahama's


Zwemmen met varkentjes, het kan op de Bahama's!

Kijk eens wat schattig, dit moet je toch een keer gedaan hebben, zwemmen met varkentjes! Dat is nog eens iets anders dan zwemmen met dolfijnen. Waar je dit kunt doen? Op het eiland Big Major Spot op de Bahama's. Het eiland wordt tegenwoordig ook wel Pig Island genoemd en het strand Pig Beach. Het is een onbewoond eiland, maar wordt door vele toeristen bezocht vanwege de zwemmende varkens.

Wat de reden is dat de varkentjes op het eiland leven is nog een raadsel. De één zegt dat zeelieden de varkentjes achtergelaten hebben om hen vervolgens later op te eten, maar dat zij nooit zijn teruggekomen. Anderen zeggen dat de varkens zijn ontsnapt van een ander eiland en weer anderen denken dat de varkentjes een schipbreuk overleefd hebben. Wat natuurlijk ook kan is dat de varkens gewoon gebruikt worden bij het aantrekken van toeristen... Zo ja, dan lukt dat ze goed, want er komen dagelijks boten vol met toeristen. De varkens vinden het helemaal niet erg dat zij weer wat lekkers krijgen en komen je dan ook zwemmend ontvangen als je aankomt op de boot.

Goedkope vliegtickets naar de Bahama's vind je bij bijvoorbeeld Skyscanner en alhoewel er niet heel veel opties zijn, kun je bij enkele aanbieders ook een pakketreis naar de Bahama's boeken. Het maakt niet zo heel veel uit naar welk eiland je vliegt. Vanaf de eilanden kun je met de boot de andere eilanden bezoeken. Het hoofdstad is Nassau en de één na grootste stad is Freeport.


Home > Blog > Zwemmen met varkentjes op de Bahama's